Site logo
Se på kortet
 • Tennessee State Capitol, Doctor Martin Luther King Junior Boulevard, Nashville, Tennessee, USA

Læs om byen

Nashville er hovedstad og en af de største byer i den amerikanske stat Tennessee. Dens historie startede med en fransk handelsstation, som blev etableret her i 1717 med navnet French Lick. I 1775 erhvervede Richard Henderson store dele af området, og fire år senere sendte han en ekspedition til Cumberland Valley.

Flere bosættere kom til og dannede Fort Nashborough, som i 1784 blev ændret til Nashville. Handel og produktion gav vækst i byen gennem 1800-tallet, som også blev et jernbaneknudepunkt. Nashville fortsatte væksten i 1900-tallet, hvor byen også blev kendt som centrum for countrymusikken i USA.

I dag er Nashville en spændende by, hvor man kan nyde stemning, arkitektur, musik, museer og meget andet. Et godt sted at starte oplevelserne er på pladsen Legislative Plaza, hvor Tennessee State Capitol ligger. State Capitol er Tennessees regeringsbygning, hvor både statens senat og repræsentanternes hus har sæde. Capitol blev opført 1845-1859 efter arkitekten William Stricklands design.

Man kan også se War Memorial Auditorium på Legislative Plaza. War Memorial Auditorium blev opført i græsk nyklassicisme i 1925 som en mindebygning for faldne under 1. Verdenskrig. Auditoriet var kendt for at huse The Grand Ole Opry 1939-1943. Over for kan man se den moderne teaterbygning Tennessee Performing Arts Center. Herfra kan man fortsætte spadsereturen gennem downtown til Cumberland River.

Tager man en afstikker nord for Tennessee State Capitol, er der også noget af se. Her ligger Bicentennial Capitol Mall State Park som en stor park med forskellige anlæg og monumenter. I brolægningen kan man et sted i parken se et stort kort af staten, og World War II Memorial står også her. Langs parken ligger Tennessee State Museum, hvor statens historie og udvikling bliver skildret gennem fine og bredt spændende udstillinger.

Nashvilles historie med countrymusikken kan opleves flere steder, og et af dem er Country Music Hall of Fame & Museum. Museet blev etableret i 1967 og er et musikhistorisk museum med en kolossal samling inden for countrymusikken og derved den amerikanske folkemusik. Man bør også tage til Ryman Auditorium, der er en af historiens mest betydningsfulde koncertsale. Auditoriet var blandt andet hjemsted for The Grand Ole Opry fra 1943 til 1974.

Det nuværende Grand Ole Opry ligger også i Nashville eller rettere nordøst for byens centrum. Det er et moderne teater, som blev opført 1972-1974. Tilbage i downtown Nashville kan man besøge Johnny Cash Museum, der åbnede i 2013 som en hyldest til The Man in Black. På museet kan man opleve Johnny Cashs historie, der også er et stykke amerikansk historie, og der en en stor samling memorabilia her.

The Hermitage er en af de mest kendte af Nashvilles seværdigheder. Det er en residens i den østlige del af byen, som var bolig for Andrew Jackson, der var USA's syvende præsident. Jackson ejede The Hermitage fra 1804 til sin død i 1845. Det nuværende hus stod færdigt i 1835 med påbyggede porticoer, der gav huset et klassicistisk præg. I dag er The Hermitage åbent som museum.

Vest for bymidten i Nashville ligger det grønne område Centennial Park, der var stedet for afholdelsen af Tennessee Centennial Exposition, der fejrede hundredåret for Tennessees optagelse som stat i USA i 1796. Midtpunktet i parken er The Parthenon, der er en 1:1-genopbygning af Parthenon i den græske hovedstad Athen. Bygningen er indrettet som kunstmuseum, og man kan også se en produktion af den store Athena Parthenos-statue.

Ture fra byen

  Louisville, Kentucky

  Louisville

  Louisville er den største by i den amerikanske stat Kentucky. Den opstod som en bosættelse ved vandfaldene i Ohiofloden, som på dette sted var den eneste barriere for fri flodsejlads i regionen. Bosættelsen startede på Corn Island i floden i 1778, og to år efter blev den formelt en by med navnet Louisville, der var opkaldt efter Frankrigs kong Louis XVI.

  Louisville voksede hurtigt som transitsted for både, der skulle forbi vandfaldene, og i 1828 var indbyggertallet steget til 7.000. Under den amerikanske borgerkrig undgik Louisville store ødelæggelser, men en tornado bl.a. raserede byens centrum i 1890.

  Læs mere om Louisville

   

  Memphis, Tennessee

  Memphis

  Memphis er en af de største byer i den amerikanske stat Tennessee. Den spanske opdagelsesrejsende Hernando de Soto kom hertil som den første europæer i 1541, men der gik til 1797, før USA anlagde Fort Adams på det sted, hvor Memphis blev grundlagt som by i 1819 og opkaldt efter Memphis i Egypten. Byen voksede hurtigt grundet bomuldsproduktionen i de amerikanske sydstater og Memphis’ gode beliggenhed ved Mississippi-floden og senere ved jernbaner.

  Memphis blev besat af nordstaterne under den amerikanske borgerkrig, men de følgende årtier bød på nedgangstider med bl.a. en epidemi af gul feber. Væksten kom tilbage til Memphis i slutningen af 1890erne, og den accelererede gennem 1900-tallet, hvor byen bl.a. blev kendt som hjemsted for Elvis Presley og for borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr.’s død i 1968.

  Læs mere om Memphis

   

  Georgia State Capitol, Atlanta

  Atlanta

  Atlanta er staten Georgias hovedstad, og som byområde er Atlanta en af USA’s største byer. Byens historie går tilbage til 1837, hvor den blev grundlagt som endestation for en af de mange jernbaner, der blev anlagt i de amerikanske stater i 1800-tallet.

  Det var Georgias politikere, der besluttede anlægget af Western and Atlantic Railroad, som fik endestation i bosættelsen Terminus, de med årene blev til Atlanta. Begyndelsen startede langsomt, og fra 6 bygninger og 30 indbyggere i 1842 bor der omkring 6 millioner i Storatlanta i dag.

  Læs mere om Atlanta

   

  Birmingham, Alabama

  Birmingham

  Birmingham er en af staten Alabamas storbyer. Den blev grundlagt i 1871 af The Elyton Land Company, der solgte jordlodder ved den planlagte krydsning af jernbanerne Alabama & Chattanooga og South & North Alabama. Der opstod hurtigt et handelssted, og idet der var jern, kul og kalksten til rådighed, og derved var grundlaget for stålproduktion til stede.

  The Elyton Land Company havde da også planlagt stedet som en kommende industriby, og derfor havde de givet den navnet Birmingham efter den engelske storby. I begyndelsen af 1900-tallet blev Birmingham udbygget med højhuskvarterer og sporvognslinjer, og efter depressionen i 1930erne voksede byen igen med 2. Verdenskrigs øgede efterspørgsel på stål. De seneste årtier har fokus været byfornyelse og revitalisering af det gamle centrum.

  Læs mere om Birmingham

Tilmeld dig vores nyhedsbrev