Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Mannheim er en by i delstaten Baden-Württemberg i det sydvestlige Tyskland. Den ligger strategisk godt på det sted, hvor floden Neckar udmunder i Rhinen. Mannheim blev grundlagt af Friedrich IV i 1606, og året efter blev den formelt en by. Industrialiseringen udviklede fra 1800-tallet byen markant med bl.a. Mannheims havn, der i dag er en af Europas største flodhavne.

Centrum af Mannheim består af retvinklede gader omgivet af en halvcirkelformet ringvej, og byplanen er enestående i Tyskland. Mannheims tilnavn er Quadratestadt, og når man går en tur i byen, finder man hurtigt ud af årsagen. I stedet for gadenavne er bycentrum nemlig opdelt i blokke, der er navngivet fra A1 til U6. Derved er det noget anderledes at læse gadeskilte her end andre steder.

Sydvest for Mannheims retvinklede gadenet ligger byens kolossale barokslot, der er et af de største i verden i denne stil. Slottet blev bygget 1720-1760 som residens for kurfyrsterne af Pfalz, og i dag bliver det benyttet af byens universitet. Øst for byens centrum ligger Mannheims andet vartegn, der er det smukke vandtårn, som troner på den store og elegante Friedrichsplatz.

Man bør også går en tur til de centrale pladser Paradeplatz og Markt, hvor byens gamle rådhus og Skt. Sebastian Kirke ligger. Jesuitenkirche er en anden af Mannheims smukke kirker, og vil man se byen og omegnen lidt fra oven, er tårnet Fernmeldeturm ved den smukke Luisenpark et godt valg. Her er der et observationsdæk og en roterende restaurant i toppen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]