Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Karlsruhe er en af de største byer i delstaten Baden-Württemberg, og den er den historiske hovedstad i regionen Baden. Byen ligger øst for Rhinen, og den blev anlagt med en særlig byplan, man fortsat kan se i gadenettet. Karlsruhe blev grundlagt i 1715 og anlagt med byens slot som centrum, og herfra udgår 32 radialgader som eger på et hjul, og i bunden af hjulet ligger byens kommercielle centrum.

Karlsruhes mest kendte bygning er det smukke Schloss Karlsruhe, der blev opført i starten af 1700-tallet af markgreve Karl III Wilhelm af Baden-Durlach. Slottet var residens for Karlsruhes markgrever og storhertuger indtil 1918, og siden da har det store anlæg været indrettet som bl.a. museet Badisches Landesmuseum, hvor man kan opleve kunst, kultur og historie fra Baden og store dele af verden.

Pladsen Marktplatz danner Karlsruhes midtpunkt i området syd for slottet. På pladsen ligger byens klassicistiske rådhusbygning, og over for rådhuset kan man se kirken Evangelische Stadtkirche, der ligeledes blev bygget i klassicisme. På pladsen står Karlsruhes pyramide også. Pyramiden står som gravmonument for markgreve Karl III Wilhelm, der grundlagde byen.

Karlsruhe er også en by, der har store grønne områder. Slotshaven i midten af byen er et dejligt sted for en spadseretur, og her finder man også byens botaniske have. Stadtgarten ved Karlsruhes hovedbanegård er også en dejlig park, og her kan man også gå en tur i zoologisk have. Man kan også besøge en del spændende museer som fx kunstmuseet Staatliche Kunsthalle Karlsruhe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]