Site logo
Se på kortet
  • Freiburger Münster, Münsterplatz, Freiburg im Breisgau, Tyskland

Læs om byen

Freiburg er en by i den sydvesttyske delstat Baden-Württemberg, og den er kendt som den varmeste og mest solrige storby i Tyskland. Freiburg er en gammel by, der gennem århundreder har været kendt som universitetsby og ærkebispesæde. Byen udviklede sig løbende under skiftende herredømme, mens det meste af byens centrum blev ødelagt af bombardementer under 2. Verdenskrig for derefter at blive genopført.

I dag er Freiburg er velbesøgt turistby, der har et hyggeligt bycentrum med flere seværdigheder. Man kan starte på Münsterplatz, hvor man kan se Freiburgs store gotiske domkirke fra 1200-1500-tallene og det gamle handelshus fra omkring 1520, Historisches Kaufhaus. Tæt herpå ligger en anden en Freiburgs hyggelige pladser, Rathausplatz, hvor byens gamle rådhus står over for den store Kirche St. Martin.

Freiburg var tidligere omgivet af mure, og i dag kan man i byens gader se to af de gamle byporte; Martinstor og Schwabentor. I Schwabentor er der i dag et museum, og i gaden Oberlinden ved porten kan man se Zum roten Bären, der regnes som Tysklands ældste hotel. I og ved Altstadt ligger der også flere andre museer som fx Augustinermuseum og Archäologisches Museum Colombischlössle.

Man kan nemt besøge de skovklædte bjerge i Schwarzwald, som starter i udkanten i Freiburg. Der er mange ruter og svævebaner i de smukke bjerge og også andre muligheder for at komme op i højderne. Fra parken Stadtgarten ved den gamle bydel kan man fx tage 73 højdemeter op med banen Schloßbergbahn til Schloßberg, hvorfra der er en smuk udsigt over centrum af Freiburg og til byens omegn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]