Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Kassel er en gammel by, som kendes fra 900-tallet, hvor stedet bestod af en fæstning ved floden Fulda. Kassel opnåede stadsret i 1189, og i 1500-tallet blev byen hovedstad i Landgrevskabet Hessen-Kassel. Kassel blev centrum for den calvinistiske protestantisme i Tyskland, og byen blev befæstet som forsvar mod katolikker. Senere blev bl.a. hjem for brødrene Grimm, som samlede og skrev mange af deres eventyr her.

Langt hovedparten af Kassel blev ødelagt under 2. Verdenskrig og ikke genopbygget. Derfor er Kassel i dag en by med et centrum af efterkrigsarkitektur. Der er dog nogle enkelte bygninger, man genopførte, hvilket fx drejer sig om Museum Fridericianum, hvor et af det europæiske fastlands første offentlige kunstmuseer åbnede i 1779. Man kan også se Martinskirche i en interessant kombination af ny og gammel arkitektur.

Bergpark Wilhelmshöhe er en særlig berømt seværdighed i Kassel. Det er en park, der breder sig over flere kvadratkilometer i byens vestlige del. Parken blev anlagt fra slutningen af 1600-tallet af landgreverne af Hessen-Kassel, som havde slottet Wilhelmshöhe her. I dag er den store bjergpark optaget som UNESCO-verdensarv, og her er der kaskader, springvand, vandfald og monumenter som Hercules på toppen af parken.

Schloss Wilhelmshöhe ligger ved foden af bjergparken, og landgrevernes gamle slot er i dag indrettet som museet Gemäldegalerie Alte Meister med bl.a. en del værker af Rembrandt og malerier af Albrecht Dürer, Frans Hals m.fl. i samlingen. Man kan også se flere andre interessante museer i byen, og Karlsaue Park med landgrevernes smukke orangeri fra 1700-tallet er også en spadseretur værd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]