Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Duisburg er en af Ruhrområdets store byer. Den ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen på det sted, hvor floden Ruhr udmunder i Rhinen. Den strategisk gode beliggenhed har bl.a. betydet, at Duisburg var medlem af Hanseforbundet og senere en betydelig industriby med en stor flodhavn, hvilket stadig gør sig gældende. Med industrialisering voksede bl.a. jern- og stålindustrien markant, og det gjorde Duisburg til et stort mål for bombardementer under 2. Verdenskrig.

I dag er Duisburg derfor en by, hvor man kan opleve gader og pladser fra sidste halvdel af 1900-tallet til i dag, men der er også steder, hvor man kan opleve noget af det gamle Duisburg. Det gælder fx pladserne Alter Markt og Burgplatz, der dannede det historiske centrum. Her kan man i dag se byens rådhus, der blev opført i historicistisk stil 1897-1902, og Salvatorkirche, der blev opført i gotisk stil fra 1300-tallet. Der er også helt nye vartegn som fx rutsjebanetrappen Tiger & Turtle Magic Mountain syd fra centrum.

Duisburg har i dag verdens største indlandshavn, der ligger på et kolossalt område langs floderne i byen. Selve industrihavnen ligger langs Ruhr lidt nord for centrum Duisburg, hvor man kan gå en tur langs inderhavnens marinaer m.v. Det er også muligt at tage på havnerundfarter, hvor man på sejlturen lærer meget mere om Duisburgs industri- og transporthistorie. Man kan også vælge at gå en tur til Ruhrs munding i Rhinen, hvor skulpturen Rheinorange står.

Man kan også besøge en del museer i Duisburg. På Lehmbruck Museum kan man bl.a. se en samling af kunstneren Wilhelm Lehmbruck, mens man kan opleve moderne kunst i industribygninger på MKM Museum Küppersmühle für Moderne Kunst. Kunst og kultur mødes på Museum DKM, mens man kan opleve Duisburgs historie på bymuseet Kultur- und Stadthistorisches Museum. Museum der Deutschen Binnenschifffahrt er også interessant, og her er der interessante udstillinger om skibsfart på floder og kanaler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]