Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Duisburg er en af Ruhrområdets store byer. Den ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen på det sted, hvor floden Ruhr udmunder i Rhinen. Den strategisk gode beliggenhed har bl.a. betydet, at Duisburg var medlem af Hanseforbundet og senere en betydelig industriby med en stor flodhavn, hvilket stadig gør sig gældende. Med industrialisering voksede bl.a. jern- og stålindustrien markant, og det gjorde Duisburg til et stort mål for bombardementer under 2. Verdenskrig.

I dag er Duisburg derfor en by, hvor man kan opleve gader og pladser fra sidste halvdel af 1900-tallet til i dag, men der er også steder, hvor man kan opleve noget af det gamle Duisburg. Det gælder fx pladserne Alter Markt og Burgplatz, der dannede det historiske centrum. Her kan man i dag se byens rådhus, der blev opført i historicistisk stil 1897-1902, og Salvatorkirche, der blev opført i gotisk stil fra 1300-tallet. Der er også helt nye vartegn som fx rutsjebanetrappen Tiger & Turtle Magic Mountain syd fra centrum.

Duisburg har i dag verdens største indlandshavn, der ligger på et kolossalt område langs floderne i byen. Selve industrihavnen ligger langs Ruhr lidt nord for centrum Duisburg, hvor man kan gå en tur langs inderhavnens marinaer m.v. Det er også muligt at tage på havnerundfarter, hvor man på sejlturen lærer meget mere om Duisburgs industri- og transporthistorie. Man kan også vælge at gå en tur til Ruhrs munding i Rhinen, hvor skulpturen Rheinorange står.

Man kan også besøge en del museer i Duisburg. På Lehmbruck Museum kan man bl.a. se en samling af kunstneren Wilhelm Lehmbruck, mens man kan opleve moderne kunst i industribygninger på MKM Museum Küppersmühle für Moderne Kunst. Kunst og kultur mødes på Museum DKM, mens man kan opleve Duisburgs historie på bymuseet Kultur- und Stadthistorisches Museum. Museum der Deutschen Binnenschifffahrt er også interessant, og her er der interessante udstillinger om skibsfart på floder og kanaler.

Ture fra byen

  Düsseldorf, Germany

  Düsseldorf

  Düsseldorf ligger smukt ved Rhinen, og den er hovedstad i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byens navn betyder landsbyen ved floden Düssel, men landsbyen er gennem århundreder vokset til at være en af Tysklands største byer og en af de kulturelt og økonomisk vigtige byer. I dag er der mange oplevelser som fx interessante museer, Deutsche Oper am Rhein, byens skuespilhus og flere seværdigheder.

  Altstadt er navnet på Düsseldorfs gamle bydel, og her ligger pladserne Marktplatz, Burgplatz og Stiftsplatz på stribe med hver deres seværdigheder. Man kan bl.a. se byens gamle renæssancerådhus og det bevarede slotsstårn fra 1200-tallet, som er det eneste, der endnu står tilbage af Düsseldorfs slot. Tæt herpå står kirken St. Lambertus, der er den ældte bygning i Altstadt.

  Læs mere om Düsseldorf

   

  Zollverein, Essen

  Essen

  Essen er en af de største byer i Ruhrområdet og i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byen ligger i området mellem floderne Emscher i nord og Ruhr i syd. Essen blev grundlagt i midten af 800-tallet, men den forblev relativt lille indtil industrialiseringen, som forvandlede Essen til at være en af Tysklands mest betydningsfulde byer inden for kul- og stålindustrien. Befolkningstallet steg således fra omkring 5.000 i 1830 til over 230.000 i 1905, og grundet den enorme industri i byen, var Essen et stort bombemål under 2. Verdenskrig.

  Det centrale Essen er præget af nybyggerier fra tiden efter krigen, hvor 90 % af centrum blev ødelagt. Der er flere strøggader og pladser som fx Kennedyplatz, Markt med kirken Marktkirche og Burgplatz, hvor man kan se domkirken Essener Münster, der blev indviet i 1316. Ved kirken ligger museet Essener Domschatz, der hører til Tysklands fineste samlinger af religiøs kunst. Tæt herpå ligger den smukke Alte Synagoge fra 1913, og ved Essens hovedbanegård kan man se eksempler på nyere byggerier som fx Deutschlandhaus fra 1929.

  Læs mere om Essen

   

  Wuppertal, Tyskland

  Wuppertal

  Wuppertal er en storby i Ruhrområdet. Den ligger ved bredderne af floden Wupper og er formelt set en ret ny by, idet den blev dannet ved at slå Barmen og Elberfeld sammen i 1929. Året efter blev bynavnet Barmen-Elberfeld ændret til Wuppertal efter en afstemning blandt borgerne. Byen Elberfeld kendes tilbage fra 1100-tallet, mens Barmen mest kendes som en vigtig industriby.

  Området omkring Wupper var et af Tysklands første industriområder, og Wuppertals baggrund som store industribyer fornægter sig ikke. Den mest berømte seværdighed i byen er Wuppertaler Schwebebahn, der er en elektrisk højbane med hængende tog fra årene 1897-1903. Banen er en interessant ingeniørbedrift, som forbinder byerne Vohwinkel, Elberfeld og Barmen over en strækning på 13,3 km, hvoraf hovedparten er over floden Wupper.

  Læs mere om Wuppertal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev