Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Lindau er en bayersk by, der ligger fantastisk smukt som en ø i Bodensøen. Den gamle del af byen ligger på øen, mens nyere bydele ligger på fastlandet få kilometer fra grænsen til Østrig. Lindau er en gammel by, hvorpå et kloster blev beskrevet i 800-tallet. Senere blev byen en fri rigsstad i Det Tysk-Romerske Rige, hvilket den var til 1802. Senere i 1800-tallet blev byens havn og jernbanedæmning anlagt.

Lindau er et populært udflugtsmål i det sydtyske grundet byens særlige beliggenhed og mageløse udsigt over Bodensøen. Søen er central for mange af byens aktiviteter, og sejler man til eller fra Lindau, bliver man mødt af byens berømte havneindsamling, hvor Bayerns løve står på den ene mole og Bayerns eneste fyrtårn på den anden. Fyrtårnet er fra 1856, og det samme gælder den seks meter høje løve.

Når man går en tur i Lindaus gamle bykerne, er det naturligt at nyde en tur ad Maximilianstraße, der udgør Lindaus hovedgade. Langs gaden kan man se en lang række borger- og håndværkerhuse fra 1500-1600-tallene. Derudover er pladserne Marktplatz og Bismarckplatz og deres sidegader meget hyggelige at gå på opdagelse i. Undervejs kan man også se det smukke Altes Rathaus fra 1400-tallet og Neues Rathaus fra 1700-tallet.

I Lindau ligger der også fine kirker. Münster Unserer Lieben Frau og Kirche St. Stephan er begge et besøg værd, og gå også en tur langs havnen på Hafenplatz. Her kan man se et af byens vartegn, fyrtårnet Mangturm, der var i brug i årene 1180-1856. Mangturm stod som en del af Lindaus bymure og befæstning, og det samme gjorde Diebturm fra 1380. På en rundtur kan man også se Lindavia-Brunnen fra 1884.

Ture fra byen

  Konstanz, Tyskland

  Konstanz

  Konstanz ligger smukt ved Bodensøens vestlige bred i delstaten Baden-Württemberg. Det er en by, der ligger ved Rhinens bredder og ved den tysk-schweiziske grænse over for byen Kreuzlingen. Konstanz er en gammel by, som bl.a. blev bosat af romere fra omkring år 40, og det romerske navn blev senere Constantia. Byen var gennem lang tid det eneste sted i området med en bro over Rhinen, og det var en af årsagerne til byens vækst og vigtighed.

  I dag er Konstanz præget af vandet i Rhinen og Bodensøen, og så har byen et gammelt bycentrum, Altstadt, som er meget hyggeligt. Altstadt ligger syd for Rhinen, og her skal man blot gå på opdagelse i de smalle gader og på byens pladser. Området mellem Münsterplatz og Augustinerplatz er strøgkvarteret i Konstanz, og øst herfor ligger de dejlige promenader langs Bodensøen.

  Læs mere om Konstanz

   

  Zürich Limmat

  Zürich

  Storbyen Zürich er på samme tid hyggelig, elegant og storslået med smukke og vidtstrakte naturomgivelser, der allerede starter midt inde i bykernen, som mange steder er en skøn labyrint af middelalderstræder.

  Zürich har sine kirker med domkirken Großmünster, Sankt Peter med den store urskive og Fraumünster med Chagalls glaskunst i spidsen. Her er også en lang række museer med alt fra schweiziske ure til legetøj og international kunst.

  Læs mere om Zürich

Tilmeld dig vores nyhedsbrev