Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Lindau er en bayersk by, der ligger fantastisk smukt som en ø i Bodensøen. Den gamle del af byen ligger på øen, mens nyere bydele ligger på fastlandet få kilometer fra grænsen til Østrig. Lindau er en gammel by, hvorpå et kloster blev beskrevet i 800-tallet. Senere blev byen en fri rigsstad i Det Tysk-Romerske Rige, hvilket den var til 1802. Senere i 1800-tallet blev byens havn og jernbanedæmning anlagt.

Lindau er et populært udflugtsmål i det sydtyske grundet byens særlige beliggenhed og mageløse udsigt over Bodensøen. Søen er central for mange af byens aktiviteter, og sejler man til eller fra Lindau, bliver man mødt af byens berømte havneindsamling, hvor Bayerns løve står på den ene mole og Bayerns eneste fyrtårn på den anden. Fyrtårnet er fra 1856, og det samme gælder den seks meter høje løve.

Når man går en tur i Lindaus gamle bykerne, er det naturligt at nyde en tur ad Maximilianstraße, der udgør Lindaus hovedgade. Langs gaden kan man se en lang række borger- og håndværkerhuse fra 1500-1600-tallene. Derudover er pladserne Marktplatz og Bismarckplatz og deres sidegader meget hyggelige at gå på opdagelse i. Undervejs kan man også se det smukke Altes Rathaus fra 1400-tallet og Neues Rathaus fra 1700-tallet.

I Lindau ligger der også fine kirker. Münster Unserer Lieben Frau og Kirche St. Stephan er begge et besøg værd, og gå også en tur langs havnen på Hafenplatz. Her kan man se et af byens vartegn, fyrtårnet Mangturm, der var i brug i årene 1180-1856. Mangturm stod som en del af Lindaus bymure og befæstning, og det samme gjorde Diebturm fra 1380. På en rundtur kan man også se Lindavia-Brunnen fra 1884.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]