Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Würzburg er en by i delstaten Bayern, som ligger langs Main-floden. Det er en by med en rig historie, som ikke mindst er blevet defineret af fyrstbiskopperne, der regerede Würzburg gennem århundreder. Deres byggerier kan fortsat nydes, selv om de måtte genopbygges efter 2. Verdenskrig, hvor allierede bombarmenter ødelagt stort set alle bygninger i Würzburgs centrum.

Der er mange spændende seværdigheder i centrum af Würzburg, som ligger i området omkring Marktplatz. På selve Marktplatz kan man bl.a. se rokokohuset Haus zum Falken og kirken Marienkapelle. Tæt herpå kan man også se byens rådhus, kirken Neumünster og Würzburgs store romanske domkirke, der i århundreder var begravelseskirke for byen fyrstbiskopper. Man kan også gå til barokhospitalet Juliusspital fra 1500-tallet.

Den mest berømte bygning i byen er Würzburger Residenz, der blev optaget på UNESCO’s liste over verdensarv i 1981. Würzburger Residenz er et stort barokslot, der blev opført i 1700-tallets senbarok, og som var residens for fyrstbiskopperne i byen. Slottet er overdådigt indrettet med pragtfulde rum og sale som fx Kaisersaal, Spiegelkabinett, Treppenhaus og Hofkirche. Ved slottet ligger den smukke park, Hofgarten.

Der er også smukt langs floden Main, hvor man kan gå en tur og nyde udsigten til bl.a. broen Alte Mainbrücke, der blev opført 1473-1543 som afløser for en tidligere bro. I 1700-tallet blev der stillet statuer af helgener og historisk vigtige personer op på broen. Herfra kan man også se til fæstningen Marienberg, der ligger på vestsiden af Main højt hævet over Würzburg med en fantastisk udsigt over byen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev