Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Würzburg er en by i delstaten Bayern, som ligger langs Main-floden. Det er en by med en rig historie, som ikke mindst er blevet defineret af fyrstbiskopperne, der regerede Würzburg gennem århundreder. Deres byggerier kan fortsat nydes, selv om de måtte genopbygges efter 2. Verdenskrig, hvor allierede bombarmenter ødelagt stort set alle bygninger i Würzburgs centrum.

Der er mange spændende seværdigheder i centrum af Würzburg, som ligger i området omkring Marktplatz. På selve Marktplatz kan man bl.a. se rokokohuset Haus zum Falken og kirken Marienkapelle. Tæt herpå kan man også se byens rådhus, kirken Neumünster og Würzburgs store romanske domkirke, der i århundreder var begravelseskirke for byen fyrstbiskopper. Man kan også gå til barokhospitalet Juliusspital fra 1500-tallet.

Den mest berømte bygning i byen er Würzburger Residenz, der blev optaget på UNESCO’s liste over verdensarv i 1981. Würzburger Residenz er et stort barokslot, der blev opført i 1700-tallets senbarok, og som var residens for fyrstbiskopperne i byen. Slottet er overdådigt indrettet med pragtfulde rum og sale som fx Kaisersaal, Spiegelkabinett, Treppenhaus og Hofkirche. Ved slottet ligger den smukke park, Hofgarten.

Der er også smukt langs floden Main, hvor man kan gå en tur og nyde udsigten til bl.a. broen Alte Mainbrücke, der blev opført 1473-1543 som afløser for en tidligere bro. I 1700-tallet blev der stillet statuer af helgener og historisk vigtige personer op på broen. Herfra kan man også se til fæstningen Marienberg, der ligger på vestsiden af Main højt hævet over Würzburg med en fantastisk udsigt over byen.

Ture fra byen

  Nürnberg gade

  Nürnberg

  Den bayerske by Nürnberg er en af Tysklands spændende byer med en lang og interessant historie bag sig. Det er på samme tid også en moderne by med et omfattende net af gågader, fremragende museer og dejlige spisesteder, hvor man naturligvis kan smage de berømte pølser, Nürnberger Bratwürste.

  Floden Pegnitz bugter sig gennem den gamle bydel og giver luft og dejlige scenerier i bybilledet. Over den gamle by troner kejserborgen sig som et symbol på kejserens og byens høje status i det Tysk-Romerske Rige, og historien sætter sit tydelige præg den dag i dag.

  Byen lå på handelsveje, og det bragte stor rigdom til Nürnberg, hvor der blandt andet gennem middelalderen blev opført mange smukke byhuse, kirker, befæstninger og andre statelige anlæg, der ligger som perler på en snor i gaderne.

  Læs mere om Nürnberg

   

  Frankfurt skyline

  Frankfurt am Main

  Byen Frankfurt er et fascinerende møde mellem nyt og gammelt. Den har altid været en af Tysklands rigeste byer og har på mange måder været et lokomotiv for den tyske udvikling gennem århundreder.

  Frankfurt er med sin lufthavn og sin handel knudepunkt for hele Europa og store dele af verden, og den internationale stemning i den moderne by med de mange fine museer og kulturelle tilbud gør et besøg her spændende og med mange forskellige muligheder for aktiviteter.

  Afstandene i Frankfurt er ikke lange. Det ene minut kan man gå mellem de gamle og idylliske bindingsværkshuse i den gamle bydel i Sachsenhausen, og det næste øjeblik er man omgivet af en lang række moderne skyskrabere i det moderne bankkvarter.

  Læs mere om Frankfurt am Main

Tilmeld dig vores nyhedsbrev