Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Düsseldorf ligger smukt ved Rhinen, og den er hovedstad i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byens navn betyder landsbyen ved floden Düssel, men landsbyen er gennem århundreder vokset til at være en af Tysklands største byer og en af de kulturelt og økonomisk vigtige byer. I dag er der mange oplevelser som fx interessante museer, Deutsche Oper am Rhein, byens skuespilhus og flere seværdigheder.

Altstadt er navnet på Düsseldorfs gamle bydel, og her ligger pladserne Marktplatz, Burgplatz og Stiftsplatz på stribe med hver deres seværdigheder. Man kan bl.a. se byens gamle renæssancerådhus og det bevarede slotsstårn fra 1200-tallet, som er det eneste, der endnu står tilbage af Düsseldorfs slot. Tæt herpå står kirken St. Lambertus, der er den ældte bygning i Altstadt.

Det centrale Düsseldorf er også præget af hyggelige strøggader med utallige caféer og restauranter, hvor kan bl.a. kan smage på byens traditionelle øl, Altbier, der i daglig tale hedder Alt. På en spadseretur i Düsseldorf, er en tur ad Königsallee et must. Gaden kaldes også blot Kö, og kanalen i midten af gaden danner en klassisk esplanade gennem byen, og Kö er en af Tysklands mest kendte strøg.

Man kan se hele byen og Rhinens løb fra oven i tv-tårnet Rheinturm, der byder på en restaurant og et observationsdæk i ca. 170 meters højde. Ved foden af tårnet kan man gå en dejlig promenade langs Rhinen, og her kan man også se nogle af byens moderne bygninger. De skæve bygninger, der udgør Neuer Zollhof, er et godt eksempel. De blev designet af Frank Gehry og åbnet i 1998.

Ture fra byen

  Hafen, Duisburg

  Duisburg

  Duisburg er en af Ruhrområdets store byer. Den ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen på det sted, hvor floden Ruhr udmunder i Rhinen. Den strategisk gode beliggenhed har bl.a. betydet, at Duisburg var medlem af Hanseforbundet og senere en betydelig industriby med en stor flodhavn, hvilket stadig gør sig gældende. Med industrialisering voksede bl.a. jern- og stålindustrien markant, og det gjorde Duisburg til et stort mål for bombardementer under 2. Verdenskrig.

  I dag er Duisburg derfor en by, hvor man kan opleve gader og pladser fra sidste halvdel af 1900-tallet til i dag, men der er også steder, hvor man kan opleve noget af det gamle Duisburg. Det gælder fx pladserne Alter Markt og Burgplatz, der dannede det historiske centrum. Her kan man i dag se byens rådhus, der blev opført i historicistisk stil 1897-1902, og Salvatorkirche, der blev opført i gotisk stil fra 1300-tallet. Der er også helt nye vartegn som fx rutsjebanetrappen Tiger & Turtle Magic Mountain syd fra centrum.

  Læse mere om Duisburg

   

  Wuppertal, Tyskland

  Wuppertal

  Wuppertal er en storby i Ruhrområdet. Den ligger ved bredderne af floden Wupper og er formelt set en ret ny by, idet den blev dannet ved at slå Barmen og Elberfeld sammen i 1929. Året efter blev bynavnet Barmen-Elberfeld ændret til Wuppertal efter en afstemning blandt borgerne. Byen Elberfeld kendes tilbage fra 1100-tallet, mens Barmen mest kendes som en vigtig industriby.

  Området omkring Wupper var et af Tysklands første industriområder, og Wuppertals baggrund som store industribyer fornægter sig ikke. Den mest berømte seværdighed i byen er Wuppertaler Schwebebahn, der er en elektrisk højbane med hængende tog fra årene 1897-1903. Banen er en interessant ingeniørbedrift, som forbinder byerne Vohwinkel, Elberfeld og Barmen over en strækning på 13,3 km, hvoraf hovedparten er over floden Wupper.

  Læs mere om Wuppertal

   

  Köln Domkirke

  Köln

  Når man siger Köln, tænker de fleste på den majestætiske domkirke, der er et af verdens store kirkebyggerier, og som siden grundlæggelsen af været valfartskirke grundet relikvierne af Helligtrekonger. Kirken troner fortsat over byen som et af både Tysklands og Europas store byggerier, og alene den er hele turen værd.

  Köln er samtidig også meget andet end domkirken. Med status som romersk koloni var der tidligt en by her, og levn fra den tid er stadig at se mange steder i byen og på museer. De romerske monumenter blander sig i dag med blandt andet Kölns talrige store kirker, der hovedsageligt stammer fra den romanske stilperiode, byportene fra middelaldermurene, hyggelige pladser og det moderne Köln.

  Læs mere om Köln

Tilmeld dig vores nyhedsbrev