Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Düsseldorf ligger smukt ved Rhinen, og den er hovedstad i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byens navn betyder landsbyen ved floden Düssel, men landsbyen er gennem århundreder vokset til at være en af Tysklands største byer og en af de kulturelt og økonomisk vigtige byer. I dag er der mange oplevelser som fx interessante museer, Deutsche Oper am Rhein, byens skuespilhus og flere seværdigheder.

Altstadt er navnet på Düsseldorfs gamle bydel, og her ligger pladserne Marktplatz, Burgplatz og Stiftsplatz på stribe med hver deres seværdigheder. Man kan bl.a. se byens gamle renæssancerådhus og det bevarede slotsstårn fra 1200-tallet, som er det eneste, der endnu står tilbage af Düsseldorfs slot. Tæt herpå står kirken St. Lambertus, der er den ældte bygning i Altstadt.

Det centrale Düsseldorf er også præget af hyggelige strøggader med utallige caféer og restauranter, hvor kan bl.a. kan smage på byens traditionelle øl, Altbier, der i daglig tale hedder Alt. På en spadseretur i Düsseldorf, er en tur ad Königsallee et must. Gaden kaldes også blot Kö, og kanalen i midten af gaden danner en klassisk esplanade gennem byen, og Kö er en af Tysklands mest kendte strøg.

Man kan se hele byen og Rhinens løb fra oven i tv-tårnet Rheinturm, der byder på en restaurant og et observationsdæk i ca. 170 meters højde. Ved foden af tårnet kan man gå en dejlig promenade langs Rhinen, og her kan man også se nogle af byens moderne bygninger. De skæve bygninger, der udgør Neuer Zollhof, er et godt eksempel. De blev designet af Frank Gehry og åbnet i 1998.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]