Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Halle er en af delstaten Sachsen-Anhalts største byer. Den ligger ved floden Saale og var historisk kendt for en stor produktion af salt, som nærede byens økonomi. Halle blev senere medlem af Hanseforbundet, og i 1500-tallet blev byen et af de vigtige steder for Martin Luthers reformation. Halle er da også i dag hjemsted for uddannelsesstedet Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg.

Halle er en by med mange seværdigheder og med en smuk gammel bydel. Centrum er pladsen Marktplatz, og kan man bl.a. se Marktkirche fra 1500-tallet og det enkeltstående Roter Turm, der er byens vartegn. Roter Turm blev primært opført i 1400-tallet som tårn for en nu historisk kirke på stedet. Som detalje kan man se Halles Roland-statue ved Roter Turm, og på Marktplatz ligger byens smukke rådhus også.

Halle er hjemsted for to borge, der begge ligger langs Saale. Tæt på den gamle bydel ligger Moritzburg, der blev opført 1483-1503, og som i dag en indrettet som et kunstmuseum. Lidt længere mod nord ligger Burg Giebichenstein, der fra ærkebiskopperne fra Magdeburgs primære residens fra 1382-1503, hvorefter de anvendte det nyopførte Moritzburg. Giebichenstein ligger smukt og er et spændende sted for en vandretur.

Der er mange andre ting at opleve i Halle. Byens domkirke blev bygget som en dominikanerklosterkirke fra 1271 og senere ombygget i begyndelsen af 1500-tallet. Der er også flere spændende museer i byen som fx Händel-Haus, der ligger i fødehjemmet for komponisten Georg Friedrich Händel, Halloren- und Salinemuseum for byens historisk store saltproduktion og den kendte Halloren Schokoladenfabrik.

Ture fra byen

  Bundesverwaltungsgericht, Leipzig

  Leipzig

  Leipzig er en by med gamle og stolte handelstraditioner. Det var her, handelsvejene Via Regia og Via Imperii krydsede hinanden, og derved var det meste af Europa forbundet med knudepunkt i Leipzig. Det skabte en rig by, som en periode også var af kontinentets højborge for kultur og uddannelse.

  Der er mange smukke og imponerende bygningsværker i Leipzig, hvor man kan opleve opførelser fra mange epoker. Byens gamle rådhus står som et af Tysklands fornemste renæssancebyggerier, og man kan også se fine eksempler fra barokken og senere arkitektoniske retninger; ikke mindst fra historicismen.

  Læs mere om Leipzig

   

  Magdeburg panorama

  Magdeburg

  Magdeburg ligger smukt ved Elbens bredder og er en by med mange seværdigheder, skønne parker og en rig historie, der kan ses og opleves flere steder i centrum. Byen kendes naturligvis også for Magdeburgrettighederne, der var en samling bylove med stor indflydelse på styret i mange europæiske byer.

  Domkirken dominerer Magdeburgs skyline, og den er en af byens mest berømte bygningsværker. Kirken blev grundlagt af den tysk-romerske kejser Otto I, der i dag ligger begravet i domkirken. Han etablerede Magdeburg som den populært sagt første hovedstad i det tyske område, og det smittede af på byen gennem århundreder.

  Læs mere om Magdeburg

   

  Erfurt, Tyskland

  Erfurt

  Erfurt ligger ved floden Gera og er hovedstaden i den tyske delstat Thüringen. Den er en gammel by, der kendes nævnt fra 700-tallet. Senere blev byen en overgang hjemsted fra Martin Luther, der var præst i Erfurts domkirke, før han flyttede til Wittenberg. Senere blev Erfurt historisk, da det første møde mellem regeringsledere fra DDR og Vesttyskland fandt sted på Hotel Erfurter Hof i 1970.

  Den gamle bydel i Erfurt, Altstadt, er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Tyskland, og der er mange seværdigheder i de hyggelige gader. En af de mest kendte seværdigheder er Krämerbrücke, der er en bro fra 1325, som er bebygget med bindingsværkshuse på begge sider af brostenene i midten. Umiddelbart vest for Krämerbrücke kan man se Alte Synagoge, der som broen også stammer fra omkring år 1300.

  Læs mere om Erfurt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev