Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Halle er en af delstaten Sachsen-Anhalts største byer. Den ligger ved floden Saale og var historisk kendt for en stor produktion af salt, som nærede byens økonomi. Halle blev senere medlem af Hanseforbundet, og i 1500-tallet blev byen et af de vigtige steder for Martin Luthers reformation. Halle er da også i dag hjemsted for uddannelsesstedet Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg.

Halle er en by med mange seværdigheder og med en smuk gammel bydel. Centrum er pladsen Marktplatz, og kan man bl.a. se Marktkirche fra 1500-tallet og det enkeltstående Roter Turm, der er byens vartegn. Roter Turm blev primært opført i 1400-tallet som tårn for en nu historisk kirke på stedet. Som detalje kan man se Halles Roland-statue ved Roter Turm, og på Marktplatz ligger byens smukke rådhus også.

Halle er hjemsted for to borg, der begge ligger langs Saale. Tæt på den gamle bydel ligger Moritzburg, der blev opført 1483-1503, og som i dag en indrettet som et kunstmuseum. Lidt længere mod nord ligger Burg Giebichenstein, der fra ærkebiskopperne fra Magdeburgs primære residens fra 1382-1503, hvorefter de anvendte det nyopførte Moritzburg. Giebichenstein ligger smukt og er et spændende sted for en vandretur.

Der er mange andre ting at opleve i Halle. Byens domkirke blev bygget som en dominikanerklosterkirke fra 1271 og senere ombygget i begyndelsen af 1500-tallet. Der er også flere spændende museer i byen som fx Händel-Haus, der ligger i fødehjemmet for komponisten Georg Friedrich Händel, Halloren- und Salinemuseum for byens historisk store saltproduktion og den kendte Halloren Schokoladenfabrik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]