Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Erfurt ligger ved floden Gera og er hovedstaden i den tyske delstat Thüringen. Den er en gammel by, der kendes nævnt fra 700-tallet. Senere blev byen en overgang hjemsted fra Martin Luther, der var præst i Erfurts domkirke, før han flyttede til Wittenberg. Senere blev Erfurt historisk, da det første møde mellem regeringsledere fra DDR og Vesttyskland fandt sted på Hotel Erfurter Hof i 1970.

Den gamle bydel i Erfurt, Altstadt, er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Tyskland, og der er mange seværdigheder i de hyggelige gader. En af de mest kendte seværdigheder er Krämerbrücke, der er en bro fra 1325, som er bebygget med bindingsværkshuse på begge sider af brostenene i midten. Umiddelbart vest for Krämerbrücke kan man se Alte Synagoge, der som broen også stammer fra omkring år 1300.

Der er også smukke pladser i Erfurt som fx Fischmarkt, hvor man bl.a. kan se byens nygotiske rådhus fra slutningen af 1800-tallet. På pladsen kan man også se Erfurts Roland-statue, der blev rejst som symbol på byens frihed og uafhængighed. Man kan også gå til pladsen Anger, hvor der er en del butikker og kunstmuseet Angermuseum, der har forskellige kunstformer i samlingen.

I Erfurt bør man også gå en tur til Domberg, hvor Erfurts domkirke og kirken Severikirche ligger ved siden af hinanden. Domkirken er den ældste og vigtigste kirke i Erfurt, og her hænger klokken Gloriosa, der er den største bevarede middelalderklokke i verden af sin type. Med de to kirkers i alt seks tårne danner de Erfurts vartegn som en tydelig silhuet i byens skyline.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]