Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Erfurt ligger ved floden Gera og er hovedstaden i den tyske delstat Thüringen. Den er en gammel by, der kendes nævnt fra 700-tallet. Senere blev byen en overgang hjemsted fra Martin Luther, der var præst i Erfurts domkirke, før han flyttede til Wittenberg. Senere blev Erfurt historisk, da det første møde mellem regeringsledere fra DDR og Vesttyskland fandt sted på Hotel Erfurter Hof i 1970.

Den gamle bydel i Erfurt, Altstadt, er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Tyskland, og der er mange seværdigheder i de hyggelige gader. En af de mest kendte seværdigheder er Krämerbrücke, der er en bro fra 1325, som er bebygget med bindingsværkshuse på begge sider af brostenene i midten. Umiddelbart vest for Krämerbrücke kan man se Alte Synagoge, der som broen også stammer fra omkring år 1300.

Der er også smukke pladser i Erfurt som fx Fischmarkt, hvor man bl.a. kan se byens nygotiske rådhus fra slutningen af 1800-tallet. På pladsen kan man også se Erfurts Roland-statue, der blev rejst som symbol på byens frihed og uafhængighed. Man kan også gå til pladsen Anger, hvor der er en del butikker og kunstmuseet Angermuseum, der har forskellige kunstformer i samlingen.

I Erfurt bør man også gå en tur til Domberg, hvor Erfurts domkirke og kirken Severikirche ligger ved siden af hinanden. Domkirken er den ældste og vigtigste kirke i Erfurt, og her hænger klokken Gloriosa, der er den største bevarede middelalderklokke i verden af sin type. Med de to kirkers i alt seks tårne danner de Erfurts vartegn som en tydelig silhuet i byens skyline.

Ture fra byen

  Landgericht, Halle

  Halle

  Halle er en af delstaten Sachsen-Anhalts største byer. Den ligger ved floden Saale og var historisk kendt for en stor produktion af salt, som nærede byens økonomi. Halle blev senere medlem af Hanseforbundet, og i 1500-tallet blev byen et af de vigtige steder for Martin Luthers reformation. Halle er da også i dag hjemsted for uddannelsesstedet Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg.

  Halle er en by med mange seværdigheder og med en smuk gammel bydel. Centrum er pladsen Marktplatz, og kan man bl.a. se Marktkirche fra 1500-tallet og det enkeltstående Roter Turm, der er byens vartegn. Roter Turm blev primært opført i 1400-tallet som tårn for en nu historisk kirke på stedet. Som detalje kan man se Halles Roland-statue ved Roter Turm, og på Marktplatz ligger byens smukke rådhus også.

  Læs mere om Halle

   

  Bundesverwaltungsgericht, Leipzig

  Leipzig

  Leipzig er en by med gamle og stolte handelstraditioner. Det var her, handelsvejene Via Regia og Via Imperii krydsede hinanden, og derved var det meste af Europa forbundet med knudepunkt i Leipzig. Det skabte en rig by, som en periode også var af kontinentets højborge for kultur og uddannelse.

  Der er mange smukke og imponerende bygningsværker i Leipzig, hvor man kan opleve opførelser fra mange epoker. Byens gamle rådhus står som et af Tysklands fornemste renæssancebyggerier, og man kan også se fine eksempler fra barokken og senere arkitektoniske retninger; ikke mindst fra historicismen.

  Læs mere om Leipzig

   

  Bergpark Wilhelmshöhe, Kassel

  Kassel

  Kassel er en gammel by, som kendes fra 900-tallet, hvor stedet bestod af en fæstning ved floden Fulda. Kassel opnåede stadsret i 1189, og i 1500-tallet blev byen hovedstad i Landgrevskabet Hessen-Kassel. Kassel blev centrum for den calvinistiske protestantisme i Tyskland, og byen blev befæstet som forsvar mod katolikker. Senere blev bl.a. hjem for brødrene Grimm, som samlede og skrev mange af deres eventyr her.

  Langt hovedparten af Kassel blev ødelagt under 2. Verdenskrig og ikke genopbygget. Derfor er Kassel i dag en by med et centrum af efterkrigsarkitektur. Der er dog nogle enkelte bygninger, man genopførte, hvilket fx drejer sig om Museum Fridericianum, hvor et af det europæiske fastlands første offentlige kunstmuseer åbnede i 1779. Man kan også se Martinskirche i en interessant kombination af ny og gammel arkitektur.

  Læs mere om Kassel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev