Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Saarbrücken er hovedstad i delstaten Saarland, og byens navn betyder broerne over floden Saar. Saarbrücken kendes flere end tusind år tilbage i tiden, og gennem over 400 år regerede greverne af Nassau-Saarbrücken byen indtil 1793, hvor franske revolutionstropper erobrede byen. I 1815 blev Saarbrücken en del af en preussisk provins, og Saarland blev endeligt en del af Tyskland den 1. januar 1957.

Der er flere ting at opleve i Saarbrücken, hvor man kan gå nogle dejlige ture i byens centrum. Her ligger Alte Brücke som er den ældste af de mange broer over Saar. Alte Brücke blev bygget 1546-1549, og den forbinder det gamle St. Johann i øst med bl.a. barokslottet Schloss Saarbrücken, byens gamle rådhus og Historisches Museum Saar på den vestlige bred. Historisches Museum Saar skildrer Saarlands nyere historie gennem spændende udstillinger.

Øst for Saar ligger St. Johann, der var en af de selvstændige byer, der i 1909 blev en del af Saarbrücken. Derfor ligger den gamle bydel i St. Johann som en by i byen, og her kan man se torvet St. Johanner Markt, der er bydelens centrum. Her kan man også se delstaten Saarlands statsteater og nyde en tur ad den populære Berliner Promenade langs floden.

Saarbrückens vartegn er dog den smukke Ludwigskirche, der ligger som midtpunkt i det elegante bygningsensemble på Ludwigsplatz. Kirken blev opført 1762-1775, og den er et af de fineste eksempler i Tyskland på et protestantisk kirkebyggeri. Umiddelbart nord for kirken kan man se indgangen til statskansliet for delstaten Saarland, der er sæde for statens ministerpræsident.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]