Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Trier er kendt som Tysklands ældste by. Den blev grundlagt af keltere i det 4. århundrede f.Kr. ved Mosels bred, og senere blev den erobret af romerne, som navngav den Augusta Treverorum. Trier var også en betydende by i det senere Tysk-Romerske Rige, og i dag er der adskillige monumenter og bygninger i byen, der er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv.

Trier er en af de store byer i delstaten Rheinland-Pfalz, og der er mange seværdigheder i det hyggelige bycentrum. Fra den romerske tid står den imponerende portbygning Porta Nigra, som den nok mest berømte fra sin tid. Byggeriet af den store byport startede omkring år 170, og gennem tiden blev der indrettet en kirke her. Napoleon førte Porta Nigra tilbage til den romerske bygning, og det er den største romerske byport nord for Alperne.

Der er også andre romerske bygninger i Trier. Man kan fx se Aula Palatina, der blev bygget i begyndelsen af 300-tallet som forsamlingsrum. I dag er Aula Palatina indrettet som kirken Konstantinbasilika. Man kan også se Trier Amfiteater og ruinerne af flere romerske badeanlæg i byen, hvor den gamle Römerbrücke stadig spænder over Mosel. Broen blev bygget i 100-tallet og er den ældste bro i Tyskland.

Trier er også kendt for sine kirker. Triers domkirke blev oprindeligt bygget i 200-tallet, og den er derved landets ældste kirke. Den nuværende romanske kirke stod færdig i 1200-tallet. Liebfrauenkirche er som domkirken optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, og den er også meget seværdig lige som ærkebiskoppernes mangeårige residens; Kurfürstliches Palais. Der er også interessante museer i Trier; bl.a. Domschatzkammer og Karl-Marx-Haus, der ligger i Marx’ fødehjem.

Ture fra byen

  Luxembourg city

  Luxembourg

  Hyggelige Luxembourg er hovedstad i landet med samme navn. På det strategisk vigtige sted, hvor romerske handelsveje krydsede hinanden, er der lige siden byens grundlæggelse blevet bygget fæstningsværker på klippefremspringene ved floden Alzette.

  Hævet over floden ligger den kompakte bykerne med stemningsfulde pladser, kirker, museer og mange steder fornemme udsigter over floddalen til nogle af byens nyere kvarterer. Det har her, man finder blandt andet det luxembourgske storhertugpalads, byens domkirke og flere stemningsfulde pladser med Place d’Armes i spidsen.

  Læs mere om Luxembourg

   

  Metz, Frankrig

  Metz

  Metz er en by i det østlige Frankrig ved floden Mosel tæt på grænserne til Belgien, Tyskland og Luxembourg. Dens historie går flere tusind år tilbage, og efter Romerrigets erobring af det galliske område i 52 f.Kr., blev byen en af Galliens største med op til 40.000 indbyggere. I 400-tallet blev Metz en del af Frankerriget, og de følgende århundreder blev den residensby. I 843 blev Metz hovedstad i Lotharingia, og senere blev den en del af Det Tysk-Romerske Rige.

  Metz var en republik gennem århundreder, før den blev en del af det franske kongerige i 1552, hvilket dog først blev formaliseret med Den Vestfalske Fred i 1648. I 1871 blev Metz en del af det tyske kejserrige, og der blev igangsat en germanisering, før byen igen blev fransk efter 1. Verdenskrigs afslutning.

  Læs mere om Metz

   

  Ludwigskirche, Saarbrücken

  Saarbrücken

  Saarbrücken er hovedstad i delstaten Saarland, og byens navn betyder broerne over floden Saar. Saarbrücken kendes flere end tusind år tilbage i tiden, og gennem over 400 år regerede greverne af Nassau-Saarbrücken byen indtil 1793, hvor franske revolutionstropper erobrede byen. I 1815 blev Saarbrücken en del af en preussisk provins, og Saarland blev endeligt en del af Tyskland den 1. januar 1957.

  Der er flere ting at opleve i Saarbrücken, hvor man kan gå nogle dejlige ture i byens centrum. Her ligger Alte Brücke som er den ældste af de mange broer over Saar. Alte Brücke blev bygget 1546-1549, og den forbinder det gamle St. Johann i øst med bl.a. barokslottet Schloss Saarbrücken, byens gamle rådhus og Historisches Museum Saar på den vestlige bred. Historisches Museum Saar skildrer Saarlands nyere historie gennem spændende udstillinger.

  Læs mere om Saarbrücken

Tilmeld dig vores nyhedsbrev