Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Ulm er en kendt universitetsby i delstaten Baden-Württemberg. Den ligger på den nordlige bred af floden Donau, mens den bayerske by Neu-Ulm ligger på den sydlige bred. Ulm blev grundlagt omkring år 850, og den var en såkaldt fri rigsstad i en periode, og den havde også status som Königspfalz, som var en af de byer, som konger og kejsere kunne have som sekundært sæde i Det Tysk-Romerske Rige.

Ulm er berømt for kirken Ulmer Münster, der med en højde på tårnet på 161,5 meter har det højeste kirketårn i verden. Ulmer Münster er en protestantisk kirke, der blev opført i gotisk stil fra 1377. Det høje tårn stod dog først færdigt i 1890 efter århundreders pause i byggeriet. I dag kan man nyde det flotte syn af kirken, og man kan gå op i tårnet til en højde af 143 meter, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

På torvet Marktplatz foran Ulmer Münster ligger der mange moderne bygninger, som blev opført fra 1950erne, da Ulms gamle by skulle genopbygges efter store bombardementer under 2. Verdenskrig. Der er også moderne opførelser på Marktplatz, hvor man bl.a. kan se byens bibliotek, som krones af en stor glaspyramide. På Marktplatz kan man også se Ulms gamle rådhus, der blev bygget i 1300-tallet.

Man bør også gå en tur i kvarteret Fischerviertel, hvor man kan opleve det gamle Ulm med brostensgader, små broer og bindingsværkshuse på rad og række. Kvarteret ligger langs vandløbet Blau, og fra broerne over Blau får man meget smukke panoramaer af stedet. Tæt herpå ligger Gaststätte Krone, der var stedet, hvor fyrster og konger boede under ophold i byen. Går man videre gennem byen, kan man se flere gamle bygninger som fx Zeughaus og Schwörhaus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]