Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Ulm er en kendt universitetsby i delstaten Baden-Württemberg. Den ligger på den nordlige bred af floden Donau, mens den bayerske by Neu-Ulm ligger på den sydlige bred. Ulm blev grundlagt omkring år 850, og den var en såkaldt fri rigsstad i en periode, og den havde også status som Königspfalz, som var en af de byer, som konger og kejsere kunne have som sekundært sæde i Det Tysk-Romerske Rige.

Ulm er berømt for kirken Ulmer Münster, der med en højde på tårnet på 161,5 meter har det højeste kirketårn i verden. Ulmer Münster er en protestantisk kirke, der blev opført i gotisk stil fra 1377. Det høje tårn stod dog først færdigt i 1890 efter århundreders pause i byggeriet. I dag kan man nyde det flotte syn af kirken, og man kan gå op i tårnet til en højde af 143 meter, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

På torvet Marktplatz foran Ulmer Münster ligger der mange moderne bygninger, som blev opført fra 1950erne, da Ulms gamle by skulle genopbygges efter store bombardementer under 2. Verdenskrig. Der er også moderne opførelser på Marktplatz, hvor man bl.a. kan se byens bibliotek, som krones af en stor glaspyramide. På Marktplatz kan man også se Ulms gamle rådhus, der blev bygget i 1300-tallet.

Man bør også gå en tur i kvarteret Fischerviertel, hvor man kan opleve det gamle Ulm med brostensgader, små broer og bindingsværkshuse på rad og række. Kvarteret ligger langs vandløbet Blau, og fra broerne over Blau får man meget smukke panoramaer af stedet. Tæt herpå ligger Gaststätte Krone, der var stedet, hvor fyrster og konger boede under ophold i byen. Går man videre gennem byen, kan man se flere gamle bygninger som fx Zeughaus og Schwörhaus.

Ture fra byen

  Augsburg, Tyskland

  Augsburg

  Augsburg er en by i delstaten Bayern og den største i staten efter München og Nürnberg. Augsburg er også en af Tysklands ældste byer, idet den blev grundlagt af romerne i år 15 f.Kr. med navnet Augusta Vindelicorum. Augsburg var senere en fri rigsstad i Det Tysk-Romerske Rige fra 1276 til 1803. Byen spillede også en rolle under Reformationen, idet den augsburgske bekendelse blev fremlagt her i 1530. 25 år senere blev den augsburgske religionsfred vedtaget under rigsdagen i byen.

  Der er mange hyggelige gader og pladser i den gamle bydel i Augsburg, hvor der også er mange fine seværdigheder. Rathausplatz er den centrale plads, og her kan man se byens smukke renæssancerådhus fra 1620, som bl.a. rummer den berømte Goldener Saal. Ved siden af rådhuset står det samtidige Perlachturm, der oprindeligt blev opført i 900-tallet. Der er et observationsdæk i tårnet med en fin udsigt over byen.

  Læs mere om Augsburg

   

  Königstrasse, Stuttgart

  Stuttgart

  Stuttgart er hovedstad i den tyske delstat Baden-Württemberg, og byen ligger i et smørhul mellem bløde bakker, vinmarker og varme kilder. Her er der aldrig langt til naturen i og uden for byen, der har et utal af parkanlæg, som går tilbage til greverne og hertugernes tid som regenter.

  Som residensby har Stuttgart også sine imponerende og elegante slotte, fra det borglignende Alte Schloß over elegancens Neue Schloß fra barokken til kong Wilhelm Is maurisk inspirerede anlæg i oasen Wilhelma. En tur fra slot til slot kan nemt klares til fods, og turen kan med fordel tages gennem de historiske slotshaver.

  Læs mere om Stuttgart

   

  Lindau, Tyskland

  Lindau

  Lindau er en bayersk by, der ligger fantastisk smukt som en ø i Bodensøen. Den gamle del af byen ligger på øen, mens nyere bydele ligger på fastlandet få kilometer fra grænsen til Østrig. Lindau er en gammel by, hvorpå et kloster blev beskrevet i 800-tallet. Senere blev byen en fri rigsstad i Det Tysk-Romerske Rige, hvilket den var til 1802. Senere i 1800-tallet blev byens havn og jernbanedæmning anlagt.

  Lindau er et populært udflugtsmål i det sydtyske grundet byens særlige beliggenhed og mageløse udsigt over Bodensøen. Søen er central for mange af byens aktiviteter, og sejler man til eller fra Lindau, bliver man mødt af byens berømte havneindsamling, hvor Bayerns løve står på den ene mole og Bayerns eneste fyrtårn på den anden. Fyrtårnet er fra 1856, og det samme gælder den seks meter høje løve.

  Læs mere om Lindau

Tilmeld dig vores nyhedsbrev