Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Münster er en vigtig kulturby i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen, og det var her, den westfalske fred blev ratificeret i 1648. Freden afsluttede Trediveårskrigen i Europa, og Münster skrev sig således ind i historiebøgerne. Byen var dog allerede grundlagt i 793, da Karl den Store ville kristne Münsterland-regionen. Münster voksede hurtigt som administrativt centrum og markedsby.

Der er mange seværdigheder i Münster, og hele den gamle bydel er et spændende sted for en vandretur. Denne del af Münster blev ødelagt under 2. Verdenskrig, men heldigvis blev de gamle huse, kirker og andre bygninger hurtigt genopbygget, og centrum udgøres af den store domkirke, St.-Paulus-Dom. Kirken blev opført fra 1200-tallet og udbygget løbende gennem århundrederne derefter.

Domkirken er et af Münsters vartegn, og det gamle rådhus er et andet. Rådhuset var et af de steder, hvor den westfalske fred blev forhandlet, og rådhuset spillede derved en stor rolle for Europas historie. Bygningen ligger på gaden Prinzipalmarkt, der er byens smukke hovedstrøg. Prinzipalmarkt er kendt for de mange buegange og gavlhuse, man kan se på begge sider af gaden.

Vest for centrum ligger byens slot, Schloss Münster, der blev opført i barok 1767-1787. Slottet er i dag sæde for Westfälische Wilhelms-Universität Münster, og bag slottet ligger en botanisk have med bl.a. tropehuse og orangeri. I byen kan man også se flere gamle kirker og interessante museer som fx Münsters bymuseum, som formidler byens historie med bl.a. den westfalske fredstraktat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev