Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Bielefeld er en by i delstaten Nordrhein-Westfalen, der ligger i området omkring Teutoburgerskoven, hvor Varusslaget mellem germanere og romere i år muligvis blev udkæmpet. Bielefeld blev grundlagt i 1214, og den voksede hastigt de følgende århundreder, hvor den blev det lokale grevskabs største by. Under industrialisering blev Bielefeld et stort center for tekstilindustri, men der var også anden produktion i byen.

I dag kan man se Bielefelds hyggelige bykerne i gaderne omkring pladsen Alter Markt. På pladsen kan man se Theater am Alten Markt, der står på det sted, hvor Bielefelds rådhus lå indtil 1904. Dette år flyttede rådhuset til en nybygning i Weserrenæssance, som man fortsat kan se i gaden Niederwall. Ved siden af 1904-rådhuset kan man se Bielefeld smukke operabygning, der også er hjemsted for byens filharmoniske orkester.

Der er også flere kirker i Bielefeld. Den ældste kirke er Altstädter Nicolaikirche, der ligger tæt på Alter Markt, og som er en gotisk hallekirke fra 1200-tallet. Lidt syd herfor kan man se Neustädter Marienkirche, der er den anden store kirke i Bielefelds centrum. Tæt herpå kan man besøge Kunsthalle Bielefeld, der er et museum for moderne kunst og samtidskunst. Man kan også vælge at gå en tur i Bielefelds dejlige botaniske have.

Bielefelds vartegn ligger cirka 60 meter hævet over den gamle bydel. Det er Burg und Festung Sparrenburg, der blev bygget af grev Ludwig von Ravensburg i årene 1240-1250. Borgens nuværende udseende går dog tilbage til ombygninger i 1500-1800-tallene. Man kan besøge borgområdet og se den spændende gamle arkitektur. Man kan også komme op i det 37 meter høje borgtårn, hvorfra der er en fremragende udsigt over Bielefeld og omegn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]