Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Bonn er en føderal by, der ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen. Dens historie går tilbage til århundredet f.Kr., og derved er Bonn er af Tysklands ældste byer. En overgang i historien var den hovedstad i Kurfyrstendømmet Köln, men det var ikke mindst i årtierne efter 2. Verdenskrig, at Bonn skrev sig ind i historiebøgerne. I årene 1949-1990 var byen nemlig hovedstad i Vesttyskland.

I dag er Bonn fortsat sæde for en del føderale institutioner og ministerier, og byen er også hjemsted for Villa Hammerschmidt, der fungerer som den tyske præsident anden residens og kontor efter Schloss Bellevue i Berlin. I Bonn kan man også besøge kvarteret Bundesviertel, der var centrum for det politiske Vesttyskland. Man kan bl.a. se Bundeshaus, hvor samlingerne i forbundsdagen fandt sted.

I Bundesviertel finder man den såkaldte Museumsmeile, hvor der ligger flere interessante museer. På Haus der Geschichte Bonn formidles historien efter 1945, og tæt herpå ligger Kunstmuseum Bonn og Bundeskunsthalle. På Museumsmeile finder man også Deutsches Museum Bonn om videnskab og det naturhistoriske Museum Koenig. I byen kan man også besøge Beethoven-Haus, der er indrettet i Beethovens fødehjem.

Bonns gamle bydel med smalle gader og små pladser er også meget hyggelig. De to centrale pladser er Markt og Münsterplatz, og rundt omkring i gaderne er der en del at se. På Münsterplatz ligger Bonner Münster, der er en af Tysklands ældste kirker, og man kan også se kirken St. Remigius, hvor Ludwig van Beethoven blev døbt, og Bonns store slot, hvor Kölns kurfyrster havde residens. I dag huser slottet byens universitet.

Ture fra byen

  Deutsches Eck, Koblenz

  Koblenz

  Koblenz er en by, der ligger i delstaten Rheinland-Pfalz på det sted, hvor floden Mosel udmunder i Rhinen. Byens historie går tilbage til årene før Kristi fødsel, hvor romerne grundlagde en militærforlægning på det strategisk gode sted. Koblenz’ navn kommer af det latinske navn confluentes, der betyder sammenløb, hvilket hentyder til de to store floder.

  Det mest kendte sted i Koblenz er Deutsches Eck, der er stedet, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Deutsches Eck ligger som en stor plads, hvor man kan komme helt hen til floderne og opleve det flotte sceneri, der er her. På pladsen kan man se Koblenz’ berømte rytterstatue af kejser Wilhelm I. Statuen blev opstillet i 1897 som monument for kejseren rolle i den tyske forening i 1871.

  Læs mere om Koblenz

   

  Köln Domkirke

  Köln

  Når man siger Köln, tænker de fleste på den majestætiske domkirke, der er et af verdens store kirkebyggerier, og som siden grundlæggelsen af været valfartskirke grundet relikvierne af Helligtrekonger. Kirken troner fortsat over byen som et af både Tysklands og Europas store byggerier, og alene den er hele turen værd.

  Köln er samtidig også meget andet end domkirken. Med status som romersk koloni var der tidligt en by her, og levn fra den tid er stadig at se mange steder i byen og på museer. De romerske monumenter blander sig i dag med blandt andet Kölns talrige store kirker, der hovedsageligt stammer fra den romanske stilperiode, byportene fra middelaldermurene, hyggelige pladser og det moderne Köln.

  Læs mere om Köln

   

  Aachen, Tyskland

  Aachen

  Aachen er Tysklands vestligste storby, og den ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byen blev grundlagt af romerne, og den udviklede sig hurtigt til at være en politisk betydende by. Frankerrigets Karl den Store valgte Aachen som residensby, og efterfølgende blev 31 tysk-romerske kejsere kronet i byens domkirke til germanske konger. I dag ligger Aachen i grænselandet mellem Tyskland, Belgien og Holland, og den har seværdigheder på UNESCO’s verdensarvsliste.

  I centrum af byen ligger katedralen Aachener Dom, der er en af de ældste domkirker i Europa. Det var Karl den Store, der grundlagde den store kirke, hvori han selv blev begravet i 814. I domkirken kan man opleve et særdeles smukt kirkerum, der går tilbage til Karl den Stores tid. Centrum af byggeriet af Oktogon, der blev opført 795-803, og hvor man i dag bl.a. kan se Karl den Stores marmortrone, der efterfølgende blev anvendt af mange tyske konger.

  Læs mere om Aachen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev