Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Bonn er en føderal by, der ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen. Dens historie går tilbage til århundredet f.Kr., og derved er Bonn er af Tysklands ældste byer. En overgang i historien var den hovedstad i Kurfyrstendømmet Köln, men det var ikke mindst i årtierne efter 2. Verdenskrig, at Bonn skrev sig ind i historiebøgerne. I årene 1949-1990 var byen nemlig hovedstad i Vesttyskland.

I dag er Bonn fortsat sæde for en del føderale institutioner og ministerier, og byen er også hjemsted for Villa Hammerschmidt, der fungerer som den tyske præsident anden residens og kontor efter Schloss Bellevue i Berlin. I Bonn kan man også besøge kvarteret Bundesviertel, der var centrum for det politiske Vesttyskland. Man kan bl.a. se Bundeshaus, hvor samlingerne i forbundsdagen fandt sted.

I Bundesviertel finder man den såkaldte Museumsmeile, hvor der ligger flere interessante museer. På Haus der Geschichte Bonn formidles historien efter 1945, og tæt herpå ligger Kunstmuseum Bonn og Bundeskunsthalle. På Museumsmeile finder man også Deutsches Museum Bonn om videnskab og det naturhistoriske Museum Koenig. I byen kan man også besøge Beethoven-Haus, der er indrettet i Beethovens fødehjem.

Bonns gamle bydel med smalle gader og små pladser er også meget hyggelig. De to centrale pladser er Markt og Münsterplatz, og rundt omkring i gaderne er der en del at se. På Münsterplatz ligger Bonner Münster, der er en af Tysklands ældste kirker, og man kan også se kirken St. Remigius, hvor Ludwig van Beethoven blev døbt, og Bonns store slot, hvor Kölns kurfyrster havde residens. I dag huser slottet byens universitet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]