Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Aachen er Tysklands vestligste storby, og den ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen. Byen blev grundlagt af romerne, og den udviklede sig hurtigt til at være en politisk betydende by. Frankerrigets Karl den Store valgte Aachen som residensby, og efterfølgende blev 31 tysk-romerske kejsere kronet i byens domkirke til germanske konger. I dag ligger Aachen i grænselandet mellem Tyskland, Belgien og Holland, og den har seværdigheder på UNESCO’s verdensarvsliste.

I centrum af byen ligger katedralen Aachener Dom, der er en af de ældste domkirker i Europa. Det var Karl den Store, der grundlagde den store kirke, hvori han selv blev begravet i 814. I domkirken kan man opleve et særdeles smukt kirkerum, der går tilbage til Karl den Stores tid. Centrum af byggeriet af Oktogon, der blev opført 795-803, og hvor man i dag bl.a. kan se Karl den Stores marmortrone, der efterfølgende blev anvendt af mange tyske konger.

Ved domkirken ligger Domschatzkammer, der udstiller Tysklands og Nordeuropas fineste kirkeskatte, og umiddelbart nord for domkirken ligger pladsen Katschhof, hvor man kan besøge Centre Charlemagne, der er bymuseum i Aachen. Herfra kan man gå en tur i byens hyggelige centrum omkring pladsen Markt, hvor Aachens smukke rådhus fra 1300-tallet ligger. Man bør også gå en tur i Elisengarten, hvor man kan se den nyklassicistiske pavillon Elisenbrunnen, hvor den berømte kilde Kaiserquelle ligger.

I Aachen kan man også se to bevarede byporte, Ponttor og Marschiertor, der begge stammer fra Aachens historiske bymure fra omkring år 1300. I byen kan man også se Aachens smukke teater, kirken St. Michael fra 1628 og parken Stadtgarten, hvor Neues Kurhaus fra 1914-1916 ligger. Et andet populært sted er Dreiländerpunkt få kilometer sydvest for Aachen. Her mødes landene Tyskland, Belgien og Holland på et markeret sted, og rundt om er der bl.a. et udsigtstårn og en stor labyrint.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]