Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Regensburg ligger i delstaten Bayern på det sted, hvor floden Regen munder ud i den større Donau. Byens historie er rig og strækker sig tilbage til romerne, der anlagde et fort ved floden netop på dette sted, der markerer Donaus nordligste løb. Regensburg udviklede sig hastigt, og den blev et vigtigt sted på handelsruterne i Europa, da broen Steinerne Brücke åbnede i 1100-tallet over Donau.

Den gamle middelalderby i Regensburg står fortsat ganske velbevaret, og den er sammen med bydelen Stadtamhof optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Middelalderbyen er den største, der er bevaret fra sin tid nord for Alperne, og den er en fantastisk oplevelse med små pladser og smaller gader, der alle er omgivet af gamle huse, kirker m.v.

Domkirken i Regensburg står i smuk gotik som en af byens kendte seværdigheder, og ikke langt herfra kan man se den bevarede stenport Porta Praetoria, der blev opført i år 179 i romernes gamle mure. Andre seværdigheder tæller Schottenkirche, Rathausplatz med Regensburgs gamle rådhus og det store slot, Schloss St. Emmeram, Thurn und Taxis. Som en del af slotsanlægget kan man se den smukke kirke, Basilika St. Emmeram.

I Regensburg kan man fortsat krydse Donau over Steinerne Brücke, der er den ældste bevarede stenbro i Tyskland, og ved broens sydlige ende kan man spise på Historische Wurstküche, der regnes som verdens måske ældste restaurant, idet den åbnede i 1100-tallet. Herfra leder Steinerne Brücke mod nord til Stadtamhof midt i Donau, hvor atmosfæren er anderledes end i Regensburgs middelalderby. Stadtamhof er et smukt sted, hvor man bl.a. kan se rokokokirken St. Mang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]