Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Regensburg ligger i delstaten Bayern på det sted, hvor floden Regen munder ud i den større Donau. Byens historie er rig og strækker sig tilbage til romerne, der anlagde et fort ved floden netop på dette sted, der markerer Donaus nordligste løb. Regensburg udviklede sig hastigt, og den blev et vigtigt sted på handelsruterne i Europa, da broen Steinerne Brücke åbnede i 1100-tallet over Donau.

Den gamle middelalderby i Regensburg står fortsat ganske velbevaret, og den er sammen med bydelen Stadtamhof optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Middelalderbyen er den største, der er bevaret fra sin tid nord for Alperne, og den er en fantastisk oplevelse med små pladser og smaller gader, der alle er omgivet af gamle huse, kirker m.v.

Domkirken i Regensburg står i smuk gotik som en af byens kendte seværdigheder, og ikke langt herfra kan man se den bevarede stenport Porta Praetoria, der blev opført i år 179 i romernes gamle mure. Andre seværdigheder tæller Schottenkirche, Rathausplatz med Regensburgs gamle rådhus og det store slot, Schloss St. Emmeram, Thurn und Taxis. Som en del af slotsanlægget kan man se den smukke kirke, Basilika St. Emmeram.

I Regensburg kan man fortsat krydse Donau over Steinerne Brücke, der er den ældste bevarede stenbro i Tyskland, og ved broens sydlige ende kan man spise på Historische Wurstküche, der regnes som verdens måske ældste restaurant, idet den åbnede i 1100-tallet. Herfra leder Steinerne Brücke mod nord til Stadtamhof midt i Donau, hvor atmosfæren er anderledes end i Regensburgs middelalderby. Stadtamhof er et smukt sted, hvor man bl.a. kan se rokokokirken St. Mang.

Ture fra byen

  Nürnberg gade

  Nürnberg

  Den bayerske by Nürnberg er en af Tysklands spændende byer med en lang og interessant historie bag sig. Det er på samme tid også en moderne by med et omfattende net af gågader, fremragende museer og dejlige spisesteder, hvor man naturligvis kan smage de berømte pølser, Nürnberger Bratwürste.

  Floden Pegnitz bugter sig gennem den gamle bydel og giver luft og dejlige scenerier i bybilledet. Over den gamle by troner kejserborgen sig som et symbol på kejserens og byens høje status i det Tysk-Romerske Rige, og historien sætter sit tydelige præg den dag i dag.

  Byen lå på handelsveje, og det bragte stor rigdom til Nürnberg, hvor der blandt andet gennem middelalderen blev opført mange smukke byhuse, kirker, befæstninger og andre statelige anlæg, der ligger som perler på en snor i gaderne.

  Læs mere om Nürnberg

   

  München Kirke

  München

  München er den sydtyske delstat Bayerns smukke og hyggelige hovedstad og samtidigt den nordlige port til Alperne. Byen er hjemsted for verdensberømte mærker som BMW-bilerne og fodboldklubben Bayern München, og så er det ikke mindst her, den årlige oktoberfest afholdes til glæde for millioner af besøgende.

  Hertuger, kurfyrster, konger og kejsere har gennem tiden resideret i byen, og de har sat deres tydelige præg med massevis af byggerier. Her er slotte, kirker, haveanlæg, monumenter og meget andet. Det gælder bare at gå rundt i den gamle bydel og i de centrale kvarterer.

  Blandt de religiøse højdepunkter er vartegnet Frauenkirche og den lille, men fantastisk indrettede Asam Kirche. Byporte, pladser og store offentlige institutioner udgør andre must see’s på en tur til München, hvor de 1900-talshistorisk interesserede også kan se nærmere på nazisternes bygninger som fx Führerbau.

  Læs mere om München

Tilmeld dig vores nyhedsbrev