Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Frankfurt an der Oder er en af de større byer i delstaten Brandenburg, og den ligger i dag som grænseby til Polen og byen Słubice på den modsatte side af Oder-floden. Frankfurt opnåede stadsret i 1253 og kendes bl.a. for Slaget ved Frankfurt an der Oder, som udspillede sig under Trediveårskrigen mellem svenske og tysk-romerske tropper. Słubice var i øvrigt en del af Frankfurt indtil 1945, hvor grænserne blev flyttet.

I dag ligger Frankfurt derved kun på Oders vestlige bred, og her er der en del seværdigheder i det hyggelige bycentrum, der blev genopbygget i delvist moderne stil efter 2. Verdenskrigs ødelæggelser. På det centrale torv, Marktplatz, ligger byens rådhus, hvor man kan besøge Brandenburgische Landesmuseum für moderne Kunst, der arrangerer skiftende udstillinger.

Fra Marktplatz kan man også se Marienkirche, der fra byens grundlæggelse var Frankfurts hovedkirke. Kirken er et af de største byggerier i den såkaldte nordtyske teglstensgotik. I centrum kan man også gå en tur til Friedenskirche, der står som en anden af byens gamle kirker, og man kan også besøge Kleist-Museum om den preussiske lyriker, dramatiker og forfatter Heinrich von Kleist.

Når man er i Frankfurt, bør man også nyde en tur langs Oder med udsigt til floden og til Polen. Her kan man bl.a. se den store Friedensglocke, der er en klokke fra 1952 til minde om aftalen om Oder-Neiße-grænsen og det tysk-polske venskab. Lige ved klokken kan man besøge det kulturhistoriske Museum Viadrina, der er et bymuseum for Frankfurt med en fin indførelse til byens historie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]