Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Cottbus er en by i det østlige Tyskland, og den er delstaten Brandenburgs næststørste by. Cottbus er også den uofficielle hovedby for sorberne, der er et slavisk mindretal i denne del af landet. Det var da også sorbere, der grundlagde Cottbus ved at anlægge et fort på en ø i floden Spree i 900-tallet, og nogle århundreder senere fulgte tyske bosættere.

I dag er Cottbus en hyggelig på, hvor man kan gå nogle skønne spadsereture i de lavtbebyggede gader i den gamle bydel. Man kan starte på Altmarkt, der er omkranset af gavlhuse, der skaber et fint byrum, og herfra er der udsigt til Oberkirche St. Nikolai, der er en sengotisk murstenskirke fra 1400-1500-tallene. Kirken er som Altstadt seværdig, og den har en stort og lyst kirkerum.

Cottbus’ hovedstrøg er den lange gågade Spremberger Straße, der lokalt blot kaldes Sprem. Gaden forbinder Altmarkt med Brandenburger Platz, og langs den er der en del fine bygninger fra omkring år 1900. Her kan man også se Schloßkirche og Spremberger Turm, der står som Cottbus’ vartegn. Tårnet blev oprindeligt bygget i 1200-1300-tallene som forsvarstårn ved Spremberg-byporten. I dag kan man gå op i tårnet til en smuk udsigt over byen.

Der er flere andre spændende seværdigheder som fx Staatstheater Cottbus, der blev bygget i jugendstil 1907-1908. Byens gamle Dieselkraftwerk fra 1927 er en anden spændende bygning, hvor der i dag ligger et kunstmuseum. Man kan også tage en tur til barokslottet med tilhørende park, Schloß Branitz, der ligger sydøst for Cottbus’ centrum, eller til det moderne vartegn, som Cottbus’ universitetsbibliotek er blevet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]