Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Neubrandenburg er en by i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i det nordlige Tyskland. Byen blev grundlagt i 1248, da markgreven af Brandenburg besluttede at etablerede i en i den nordlige del af hans fæste, og hans opkaldte den efter den allerede eksisterende by, Brandenburg. Efter grundlæggelse udviklede byen sig løbende; specielt indtil Trediveårskrigen i 1600-tallet.

I Neubrandenburgs centrum er der fortrinsvis bygninger fra tiden efter ødelæggelser under 2. Verdenskrig, men mange af de store historiske opførelser er blevet genopført. Selve ligger som et net af retvinklede gader med torvet Marktplatz i midten. På Marktplatz ligger den 56 meter høje Haus der Kultur und Bildung fra 1965 som den dominerende bygning. Tidligere lå byens rådhus og kurfyrsternes palads på pladsen.

Rundt om Neubrandenburgs gamle bydel ligger byens middelaldermure med byporte. Hele muren fra 1200-1400-tallene står bevaret til i dag og danner en ring på over to kilometer, hvor der er en park på ydersiden. Langs muren kan man se portene Friedländer Tor, Stargarder Tor, Treptower Tor og Neues Tor, der alle er seværdige. Man kan også se de såkaldte Wiek-huse, der er bygget ind i muren, og tårnet Fangelturm.

Der ligger også er par kirker i det centrale Neubrandenburg. Den største og mest kendte er St.-Marien-Kirche, der blev opført kort tid efter byens grundlæggelse i 1248. Kirken med den smukke gavl er et fint eksempel på den nordtyske teglstensgotik. Man kan også se Johanniskirche, der blev opført som klosterkirke. Et andet interessant sted er Schauspielhaus Neubrandenburg, der er delstatens ældste teaterbygning.

Ture fra byen

  Markt, Anklam

  Anklam

  Byen Anklam er en af de mindre nordtyske hansestæder. Den er en lille by med en spændende historie og fine seværdigheder for nogle dejlige gåture i bycentrum. Det bedste sted at starte, er markedspladsen, Markt.

  Der ligger nogle store kirker og fine huse i byens gader. Den moderne historie går tilbage til 1200-tallet, hvor handlen blomstrede i regionen, og som et synligt resultat blev Anklams havn anlagt. Fisk og andre varer fik økonomien til at vokse, og byen voksede.

  Læs mere om Anklam

   

  Rathaus, Demmin

  Demmin

  Byen Demmin er en af Mecklenburg-Vorpommerns hansestæder, og der er flere seværdigheder i byen fra dens historie som befæstet handelssted. I dag bor der lidt flere end 10.000 indbyggere i Demmin, og den centrale plads er Markt.

  Pladsen er byens markedsplads, og den er et godt udgangspunkt for en spadseretur i bykernen. Tag et kig på det elegante rådhus, før gåturen går forbi St.-Bartholomaei-Kirche og det maritime miljø ved byens før så travle flodhavn, der har medvirket til en stor el af Demmins vækst.

  Læs mere om Demmin

   

  Rathaus, Greifswald

  Greifswald

  Hansestaden Greifswald ved den lille flod Ryck er en atmosfærerig by med alt hvad, der hører til indbegrebet af en nordtysk by. Smukke bygninger, imponerende kirker, en central markedsplads og et rådhus med rødder i hansetiden er bare nogle af højdepunkterne.

  I forhold til andre nordtyske hansestæder er Greifswald en forholdsvis lille by, og det giver mulighed for i ro og mag at opleve byen til fods. Der er ikke langt mellem seværdighederne, der for manges vedkommende er en fin oplevelse.

  Læs mere om Greifswald

Tilmeld dig vores nyhedsbrev