Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Neubrandenburg er en by i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i det nordlige Tyskland. Byen blev grundlagt i 1248, da markgreven af Brandenburg besluttede at etablerede i en i den nordlige del af hans fæste, og hans opkaldte den efter den allerede eksisterende by, Brandenburg. Efter grundlæggelse udviklede byen sig løbende; specielt indtil Trediveårskrigen i 1600-tallet.

I Neubrandenburgs centrum er der fortrinsvis bygninger fra tiden efter ødelæggelser under 2. Verdenskrig, men mange af de store historiske opførelser er blevet genopført. Selve ligger som et net af retvinklede gader med torvet Marktplatz i midten. På Marktplatz ligger den 56 meter høje Haus der Kultur und Bildung fra 1965 som den dominerende bygning. Tidligere lå byens rådhus og kurfyrsternes palads på pladsen.

Rundt om Neubrandenburgs gamle bydel ligger byens middelaldermure med byporte. Hele muren fra 1200-1400-tallene står bevaret til i dag og danner en ring på over to kilometer, hvor der er en park på ydersiden. Langs muren kan man se portene Friedländer Tor, Stargarder Tor, Treptower Tor og Neues Tor, der alle er seværdige. Man kan også se de såkaldte Wiek-huse, der er bygget ind i muren, og tårnet Fangelturm.

Der ligger også er par kirker i det centrale Neubrandenburg. Den største og mest kendte er St.-Marien-Kirche, der blev opført kort tid efter byens grundlæggelse i 1248. Kirken med den smukke gavl er et fint eksempel på den nordtyske teglstensgotik. Man kan også se Johanniskirche, der blev opført som klosterkirke. Et andet interessant sted er Schauspielhaus Neubrandenburg, der er delstatens ældste teaterbygning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]