Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Byen Demmin er en af Mecklenburg-Vorpommerns hansestæder, og der er flere seværdigheder i byen fra dens historie som befæstet handelssted. I dag bor der lidt flere end 10.000 indbyggere i Demmin, og den centrale plads er Markt.

Pladsen er byens markedsplads, og den er et godt udgangspunkt for en spadseretur i bykernen. Tag et kig på det elegante rådhus, før gåturen går forbi St.-Bartholomaei-Kirche og det maritime miljø ved byens før så travle flodhavn, der har medvirket til en stor el af Demmins vækst.

Demmin er ikke den eneste hansestad i området, så der er gode muligheder for spændende ture til fx Greifswald og Anklam, men også til den noget større by, Stralsund. Du kan også tage ture til Østersøens dejlige strande eller besøge andre af egnens hyggelige byer.

Topseværdigheder

    Rathaus, Demmin

    • Rådhuset/Rathaus: Rådhuset i Demmin er byens nok mest elegante bygning. Den nuværende opførelse blev indviet i 1998 som rekonstruktion af byens 1700-talsrådhus. Rådhuset var blevet ødelagt under 2. Verdenskrigs sidste kampe, hvor Den Røde Hær overvandt byen.

    St Bartholomaei Kirche, Demmin

    • Sankt Bartholomæus Kirke/St.-Bartholomaei-Kirche: Den mægtige St.-Bartholomaei-Kirche er Demmins dominerende bygningsværk, som kan ses langvejs fra i byens skyline; kirkens tårn når da også en højde på over 95 meter. Den store kirke blev bygget i 1200-tallet og byder på et smukt kirkerum.
    • Flere seværdigheder og mere infoKøb pdf-bogen om Anklam, Demmin og Greifswald her.

Andre seværdigheder

    Luisentor, Demmin

    • Luise Port/Luisentor: Luisentor er Demmins eneste tilbageværende byport fra byens middelalderbefæstning. Den 31 meter høje port blev opført i 1200-tallet og står i dag ved byens indfaldsvej til torvet og derved centrum.

    Lübecker Speicher, Demmin

    • Lübeck Pakhus/Lübecker Speicher: Demmins fortid som aktiv by i Hanseforbundet blev skabt på den handel, der foregik ad floden Peene. I dag kan man fortset se magasinbygninger på byens havn, der står som et af byens aktiver.
    • Haus Demmin: Haus Demmin er navnet på en pommersk borgruin, der ligger strategisk godt ved floderne Peene og Tollenses sammenløb i udkanten af Demmin.
    • Flere seværdigheder og mere infoKøb pdf-bogen om Anklam, Demmin og Greifswald her.

Ture fra byen

    Rathaus, Greifswald

    • Greifswald: Universitetsbyen Greifswald er en af Mecklenburg-Vorpommerns østligste hansestæder, og her er der en del seværdigheder i den hyggelige bymidte.

    Markt, Anklam

    • Anklam: Byen Anklam er en af de mindre nordtyske hansestæder med en spændende historie og fine seværdigheder som et par kirker og torvet i centrum. Den lille by er meget overskuelig at gå rundt i, og man kan også besøge et museum for Otto Lilienthal.
    • Stralsund: Hansestaden Stralsund er en af regionens større byer med en hyggelig gammel bydel med mange seværdigheder. Byen er også havneby og ligger ved overkørslen til øen Rügen og dens smukke natur.

    Ueckermünde, Tyskland

    • Ueckermünde: Ueckermünde er en havneby ved floden Ueckers munding, og kombinationen af det maritime med en meget hyggelige bykerne gør en tur hertil til en oplevelse i det nordøsttyske.
    • Peenemünde Historiske-Tekniske Museum/Historisch-Technisches Museum Peenemünde: Dette er et museum, som blev indrettet i 1991 i byen Peenemündes tidligere kraftværksbygning. Museets primære fokus er de tyske raketforsøg og -byggerier, der fandt sted omkring Peenemünde i perioden 1936-1945.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]
Shopping

    • Möwencenter, Lomonossowallee 58, Greifswald, www.moewencenter.de
    • Ostsee-Einkaufzentrum, Rigaer Straße 8, Greifswald
    • Dompassage, Lange Straße, Greifswald
    • Indkøbsgader: Markt, Rudolf-Breitscheid-Straße, Clara-Zetkin-Straße

Med børn
Gode links
Historisk overblik

    Demmins historie går tilbage til spredte bosættelser i området omkring 700-tallet. Ved det fremtidige Demmin blev der etableret en borg, og en by voksede efterhånden frem. Missionsrejser blev foretaget flere gange, og den væsentligste var Otto von Bambergs i 1128. Senere i 1100-tallet blev Demmin valgte som residensby af de lokale hertuger. I 1200-tallet blev en ny byplan med gitterformet gadenet gennemført, og byen fik også en bymur med fem porte omkring sig.

    I årene omkring 1240 opnåede Demmin købstadsrettigheder efter forbillede fra andre driftige handelsbyer, og handlen florerede i byen, der fungerede som omlastningssted af varer; dette skete ved flodhavnen, der var muliggjort af floden Peene. I 1283 blev Demmin medlem af Hanseforbundet. I 1320 gav de pommerske hertuger byen toldfrihed, og gennem 1300-1400-tallene dannede Demmin forbund med hansestæderne Anklam, Greifswald og Stralsund.

    I 1407 brændte dele af byen, og en ny brand i 1495 ødelagde nærmest hele Demmin. Byen rejste sig dog igen, og i midten af 1500-tallet blev Demmins forsvarsmure udbygget. Gennem de følgende århundreder hærgede flere krige, og Demmin blev besat af både preussere, russere og svenskere; under kampe blev byen ramt af en storbrand i 1676. Med Freden i Hamburg i 1762 blev Peene grænse mellem Preussen og Svensk Pommern.

    I 1815 blev hele Pommern underlagt Preussen, og Demmin kom administrativt under Stettin. I 1877 kom jernbanen til byen på linjen mellem Berlin og Stralsund, og det var en periode med en stor industriudvikling i byen.

    1900-tallet var præget af to verdenskrige, der blev afsluttet af den sovjetiske røde hærs indmarch i byen den 30. april-1. maj 1945. Demmin blev en del af DDR, der genopbyggede bykernen i moderne stil efter 2. Verdenskrigs ødelæggelse.

    I DDR-årene voksede byen befolkning til omkring 17.000 indbyggere, hvilket var det højeste i Demmins historie. I 1994 fik byen igen officielt tilnavnet Hansestadt, hvormed den kendes som Hansestadt Demmin i dag.