Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Wuppertal er en storby i Ruhrområdet. Den ligger ved bredderne af floden Wupper og er formelt set en ret ny by, idet den blev dannet ved at slå Barmen og Elberfeld sammen i 1929. Året efter blev bynavnet Barmen-Elberfeld ændret til Wuppertal efter en afstemning blandt borgerne. Byen Elberfeld kendes tilbage fra 1100-tallet, mens Barmen mest kendes som en vigtig industriby.

Området omkring Wupper var et af Tysklands første industriområder, og Wuppertals baggrund som store industribyer fornægter sig ikke. Den mest berømte seværdighed i byen er Wuppertaler Schwebebahn, der er en elektrisk højbane med hængende tog fra årene 1897-1903. Banen er en interessant ingeniørbedrift, som forbinder byerne Vohwinkel, Elberfeld og Barmen over en strækning på 13,3 km, hvoraf hovedparten er over floden Wupper.

Grundet Wuppertals historie som flere byer kan man opleve flere bycentre. Langs Wupper ligger både det gamle Elberfeld og Barmen. Man kan også se flere store institutioner som koncertsalen Stadthalle, operaen Opernhaus Wuppertal og Von der Heydt Museum, der er byens førende kunstmuseum. Wuppertals botaniske have er også en tur værd med dens mange smukke anlæg.

I Wuppertal kan man gå på opdagelse i nogle af byens karakteristiske kvarterer. Bydelen Ölberg blev bygget som arbejderkvarter i årtierne omkring år 1900, og der er i dag en homogen bygningsmasse i området. Tæt herpå ligger Brill, der også kaldes Briller Viertel. I dette kvarter kan man se smukke villaer, slotsagtige palæer og fint udsmykkede karréer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]