Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Wiesbaden er hovedstad i delstaten Hessen, og efter Frankfurt er den statens største by. Wiesbaden er også en gammel by, der blev grundlagt af romerne i år 6. Byen ligger smukt mellem Rhinen og Taunusbjergene, og den er berømt for sine varme kilder, som romerne i stor stil benyttede sig af, og som man fortsat kan nyde flere steder i dag.

Der er mange seværdigheder i Wiesbaden, og man kan med fordel starte på Schloßplatz, der er omgivet af interessante bygninger. Det nyklassicistiske byslot fra første halvdel af 1800-tallet er i dag indrettet som Hessens landdag. Til slotskomplekset hører også Kavaliershaus og Wilhelmsbau ved siden af slottet. Wiesbadens gamle rådhus og nye rådhus fra 1887 og den protestantiske Marktkirche ligger over for slottet.

Efter en kort spadseretur fra Schloßplatz er man på det grønne område Bowling Green, der danner en mondæn ramme om flere af Wiesbadens mest kendte opførelser. Ved plænen kan man se Hessens statsteater og den berømte spabygning Kurhaus, der åbnede i 1907. Kurhaus byder på et særdeles smukt interiør, og her ligger bl.a. Wiesbadens kasino. Bag Kurhaus kan man gå en dejlig tur i Kurpark.

Wiesbadens hertuger brugte byslottet i centrum, men de havde også et større slot, Schloß Biebrich, der ligger i det sydlige Wiesbaden med en dejlig beliggenhed ved Rhinen. På vejen mod det store barokslot kan man bl.a. se Lutherkirche i jugendstil og Luisenplatz, hvor kirken St. Bonifatius fra 1840erne ligger. Og lidt nord for centrum kan man tage funicularen Nerobergbahn, der kører til en formidabel udsigt fra Neroberg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]