Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Wiesbaden er hovedstad i delstaten Hessen, og efter Frankfurt er den statens største by. Wiesbaden er også en gammel by, der blev grundlagt af romerne i år 6. Byen ligger smukt mellem Rhinen og Taunusbjergene, og den er berømt for sine varme kilder, som romerne i stor stil benyttede sig af, og som man fortsat kan nyde flere steder i dag.

Der er mange seværdigheder i Wiesbaden, og man kan med fordel starte på Schloßplatz, der er omgivet af interessante bygninger. Det nyklassicistiske byslot fra første halvdel af 1800-tallet er i dag indrettet som Hessens landdag. Til slotskomplekset hører også Kavaliershaus og Wilhelmsbau ved siden af slottet. Wiesbadens gamle rådhus og nye rådhus fra 1887 og den protestantiske Marktkirche ligger over for slottet.

Efter en kort spadseretur fra Schloßplatz er man på det grønne område Bowling Green, der danner en mondæn ramme om flere af Wiesbadens mest kendte opførelser. Ved plænen kan man se Hessens statsteater og den berømte spabygning Kurhaus, der åbnede i 1907. Kurhaus byder på et særdeles smukt interiør, og her ligger bl.a. Wiesbadens kasino. Bag Kurhaus kan man gå en dejlig tur i Kurpark.

Wiesbadens hertuger brugte byslottet i centrum, men de havde også et større slot, Schloß Biebrich, der ligger i det sydlige Wiesbaden med en dejlig beliggenhed ved Rhinen. På vejen mod det store barokslot kan man bl.a. se Lutherkirche i jugendstil og Luisenplatz, hvor kirken St. Bonifatius fra 1840erne ligger. Og lidt nord for centrum kan man tage funicularen Nerobergbahn, der kører til en formidabel udsigt fra Neroberg.

Ture fra byen

  Mainz, Tyskland

  Mainz

  Mainz er hovedstaden i delstaten Rheinland-Pfalz, og den ligger på det sted, hvor floden Main munder ud i Rhinen. Byens historie går tilbage til den romerske grundlæggelse af et fort i århundredet e.Kr., og stedet var hovedstad i provinsen Germania Superior. Mainz blev senere en af de vigtigste byer i Det Tysk-Romerske Rige, og den blev ved med at være en stærk tysk fæstning i forsvaret mod vest.

  Mainz blev udsat for massive bombardementer under 2. Verdenskrig, og området franske administration ønskede at genopbygge en mønsterby med inspiration fra Le Corbusiers byplanlægning, hvilket kun delvist blev ført ud i livet med den spændende blanding af nyt og gammelt, man kan se i Mainz’ centrum i dag. Et fornemt eksempel på den moderne arkitektur er Arne Jacobsens rådhusbygning ved Rhinens bred, mens man kan se det gamle Mainz med bindingsværkshuse i kvarteret syd for byens domkirke.

  Læs mere om Mainz

   

  Frankfurt skyline

  Frankfurt am Main

  Byen Frankfurt er et fascinerende møde mellem nyt og gammelt. Den har altid været en af Tysklands rigeste byer og har på mange måder været et lokomotiv for den tyske udvikling gennem århundreder.

  Frankfurt er med sin lufthavn og sin handel knudepunkt for hele Europa og store dele af verden, og den internationale stemning i den moderne by med de mange fine museer og kulturelle tilbud gør et besøg her spændende og med mange forskellige muligheder for aktiviteter.

  Afstandene i Frankfurt er ikke lange. Det ene minut kan man gå mellem de gamle og idylliske bindingsværkshuse i den gamle bydel i Sachsenhausen, og det næste øjeblik er man omgivet af en lang række moderne skyskrabere i det moderne bankkvarter.

  Læs mere om Frankfurt am Main

   

  Deutsches Eck, Koblenz

  Koblenz

  Koblenz er en by, der ligger i delstaten Rheinland-Pfalz på det sted, hvor floden Mosel udmunder i Rhinen. Byens historie går tilbage til årene før Kristi fødsel, hvor romerne grundlagde en militærforlægning på det strategisk gode sted. Koblenz’ navn kommer af det latinske navn confluentes, der betyder sammenløb, hvilket hentyder til de to store floder.

  Det mest kendte sted i Koblenz er Deutsches Eck, der er stedet, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Deutsches Eck ligger som en stor plads, hvor man kan komme helt hen til floderne og opleve det flotte sceneri, der er her. På pladsen kan man se Koblenz’ berømte rytterstatue af kejser Wilhelm I. Statuen blev opstillet i 1897 som monument for kejseren rolle i den tyske forening i 1871.

  Læs mere om Koblenz

Tilmeld dig vores nyhedsbrev