Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Koblenz er en by, der ligger i delstaten Rheinland-Pfalz på det sted, hvor floden Mosel udmunder i Rhinen. Byens historie går tilbage til årene før Kristi fødsel, hvor romerne grundlagde en militærforlægning på det strategisk gode sted. Koblenz’ navn kommer af det latinske navn confluentes, der betyder sammenløb, hvilket hentyder til de to store floder.

Det mest kendte sted i Koblenz er Deutsches Eck, der er stedet, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Deutsches Eck ligger som en stor plads, hvor man kan komme helt hen til floderne og opleve det flotte sceneri, der er her. På pladsen kan man se Koblenz’ berømte rytterstatue af kejser Wilhelm I. Statuen blev opstillet i 1897 som monument for kejseren rolle i den tyske forening i 1871.

Koblenz’ gamle bydel ligger syd for Mosel og vest for Rhinen. I kvarteret er der mange hyggelige gader og pladser som fx Münzplatz, hvor man kan se byens gamle møntmesterbygning Alte Münze, der var mønt for kurfyrsterne i Trier. Ikke langt herfra ligger Florinsmarkt med Florinskirche, og man kan også gå til Liebfrauenkirche, der blev bygget fra 1200-tallet.

Ved Rhinen ligger det store og smukke Kurfürstliches Schloss, der blev bygget i 1700-tallet som residens for ærkebiskoppen og kurfyrsten af Trier. Lidt nord for paladset ligger Basilika Sankt Kastor, der i sin oprindelige form blev bygget i 800-tallet. Ved basilikaen kan man tage med svævebane over Rhinen til Festung Ehrenbreitstein, der er en højtliggende fæstning med en smuk udsigt af Koblenz-området.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]