Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Braunschweig er en by i den tyske delstat Niedersachsen, og den ligger smukt ved floden Oker i området nord for bjergkæden Harzen. Byen kendes allerede fra 1000-tallet, og den har gennem århundreder været en betydende hovedstad i forskellige statsdannelser. Braunschweig var også medlem af Hanseforbundet, og det medvirkede til byens udvikling mod nutiden og de oplevelser, man kan få i dag.

Før 2. Verdenskrig var Braunschweig karakteriseret ved de mange bindingsværkshuse, men hovedparten af disse og andre bygninger i centrum blev desværre ødelagt i 1944. Heldigvis er dele af de gamle bymiljøer bevaret, så man både kan fornemme det gamle og det moderne Braunschweig under et besøg i byen, hvor der er mange hyggelige gader og pladser i centrum.

Burgplatz er en central plads for Braunschweigs historie, og her bør man gå en tur. På Burgplatz ligger Henrik Løves rekonstruerede fyrstepalads, Burg Dankwarderode, og byens domkirke, som Henrik Løve lod bygge. Løve døde i Braunschweig i 1195, og han ligger begravet i kirken. På pladsen kan man også besøge det regionale museum og få et kig på byens nygotiske rådhus fra slutningen af 1800-tallet.

Pladserne Altstadtmarkt og Kohlmarkt er også seværdige med bl.a. Braunschweigs gamle rådhus og Gewandhaus som interessante bygninger. Man bør også gå en i tur i kvarteret Magniviertel, der emmer af det historiske Braunschweig, og hvor det kendte Rizzi-Haus står. På vejen til Magniviertel kan man se den imponerende facade af Braunschweigs slot, der var residens for byens hertuger i årene 1753-1918.

Ture fra byen

  Det Nye Rådhus, Hannover

  Hannover

  Storbyen Hannover er hovedstad i den tyske forbundsstat Niedersachsen, og det er også en kulturby, en messeby og et regionalt økonomisk centrum med mange spændende seværdigheder. Mange vil kende den gamle kongelige residensby fra den moderne bymidte omkring Kröpcke med det berømte Kröpcke-ur og fra det store Schloss Herrenhauser med den verdensberømte barokhave.

  Den gamle bydel i Hannover en fuld af idylliske gader og hyggelige pladser. Historisk bestod bydelen hovedsageligt af gamle bindingsværkshuse, og disse er i dag samlet omkring gaderne Kramerstraße og Burgstraße, der ligger tæt på byens gamle rådhus og de tre gamle kirker i kvarteret Altstadt; Marktkirche Aegidienkirche og Kreuzkirche.

  Læs mere om Hannover

   

  Magdeburg panorama

  Magdeburg

  Magdeburg ligger smukt ved Elbens bredder og er en by med mange seværdigheder, skønne parker og en rig historie, der kan ses og opleves flere steder i centrum. Byen kendes naturligvis også for Magdeburgrettighederne, der var en samling bylove med stor indflydelse på styret i mange europæiske byer.

  Domkirken dominerer Magdeburgs skyline, og den er en af byens mest berømte bygningsværker. Kirken blev grundlagt af den tysk-romerske kejser Otto I, der i dag ligger begravet i domkirken. Han etablerede Magdeburg som den populært sagt første hovedstad i det tyske område, og det smittede af på byen gennem århundreder.

  Læs mere om Magdeburg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev