Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Storbyen Hannover er hovedstad i den tyske forbundsstat Niedersachsen, og det er også en kulturby, en messeby og et regionalt økonomisk centrum med mange spændende seværdigheder. Mange vil kende den gamle kongelige residensby fra den moderne bymidte omkring Kröpcke med det berømte Kröpcke-ur og fra det store Schloss Herrenhauser med den verdensberømte barokhave.

Den gamle bydel i Hannover en fuld af idylliske gader og hyggelige pladser. Historisk bestod bydelen hovedsageligt af gamle bindingsværkshuse, og disse er i dag samlet omkring gaderne Kramerstraße og Burgstraße, der ligger tæt på byens gamle rådhus og de tre gamle kirker i kvarteret Altstadt; Marktkirche Aegidienkirche og Kreuzkirche.

I centrum kan man bl.a. også se pladserne Ballhofplatz og Holzmarkt, hvor Leibnizhaus fra 1499 står. En kort gang syd for Holzmarkt ligger det klassicistiske Leineschloss, der var residens for Hannovers konge. I dag er slottet sæde for Niedersachsens landdag. I området kan man også se Hannovers nye rådhus fra starten af 1900-tallet. Rådhuset står som et slot, og fra toppen er der en fornem udsigt over byen.

På en tur rundt i byen bør man også gå forbi Hannovers operabygning, og man kan også nyde kulturen på nogle af byens spændende museer. På Sprengel Museum kan man se værker af fx Emil Nolde og Paul Klee, og langs floden Leine kan man se byens kendte Nana-figurer, der leder til Skulpturenmeile. Byens historiske museum er stedet for at lære mere om byens og delstatens historie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev