Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Augsburg er en by i delstaten Bayern og den største i staten efter München og Nürnberg. Augsburg er også en af Tysklands ældste byer, idet den blev grundlagt af romerne i år 15 f.Kr. med navnet Augusta Vindelicorum. Augsburg var senere en fri rigsstad i Det Tysk-Romerske Rige fra 1276 til 1803. Byen spillede også en rolle under Reformationen, idet den augsburgske bekendelse blev fremlagt her i 1530. 25 år senere blev den augsburgske religionsfred vedtaget under rigsdagen i byen.

Der er mange hyggelige gader og pladser i den gamle bydel i Augsburg, hvor der også er mange fine seværdigheder. Rathausplatz er den centrale plads, og her kan man se byens smukke renæssancerådhus fra 1620, som bl.a. rummer den berømte Goldener Saal. Ved siden af rådhuset står det samtidige Perlachturm, der oprindeligt blev opført i 900-tallet. Der er et observationsdæk i tårnet med en fin udsigt over byen.

Man bør også gå en tur til det store domkirkekompleks med Augsburger Dom som det centrale element. Domkirken blev bygget fra 1000-tallet som en romansk kirke, men senere er der blevet udbygget i gotisk stil. Augsburger Dom er sammen med kirken St. Ulrich und Afra de største religiøse vartegn i byen, og ved domkirken ligger der også et spændende museum.

Augsburg er også hjemsted for verdens ældste sociale boligbyggeri, der stadig bebos. Enklaven Fuggerei blev bygget 1516-1523 som huse for folk i nød, og det er i dag et meget stemningsfuldt sted. Fuggerei blev opkaldt efter Fugger-familien, der byggede stedet, og i Augsburg kan man også se Fuggerhäuser, der står som nogle af Augsburgs smukkeste renæssancehuse. Man kan også besøge flere interessante museer i byen som fx Maximilianmuseum og Bahnpark Augsburg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]