Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Basel er en af de største byer i Schweiz, og den ligger smukt ved bredden af Rhinen med grænser til både Frankrig og Tyskland. Det er en by med en spændende historie, og den blev en der af den schweiziske føderation i 1501. Inden da blev byens universitet grundlagt som det første i det nuværende Schweiz, og senere har bl.a. Erasmus, Friedrich Nietzsche og Carl Jung haft sin gang i byen.

Den gamle bydel i Basel er både hyggelig og meget seværdig. I gaderne kan man se flere smukke kirker med domkirken Basler Münster på Münsterplatz som den mest kendte. Pladsen Marktplatz er også et must, og her ligger byens smukke rådhus, der stammer fra begyndelsen af 1500-tallet. Der er masser af aktivitet omkring Marktplatz, og herfra er der ikke langt til gode schweiziske restauranter som fx Gifthüttli.

I Basel er der mange interessante museer. Kunstmuseum Basel åbnede i 1661 som verdens første offentlige museum, og det regnes som det fineste kunstmuseum i landet. Man kan også nyde kunst på Museum für Gegenwartskunst, Fondation Beyeler og Museum Tinguely, og der er både kunst og kultur på Antikenmuseum Basel und Sammlung Ludwig for ikke at nævne byens andre museer.

Rhinen er naturligvis også et stort aktiv for den schweiziske by. Mittlerer Brücke åbnede i 1200-tallet som den første bro i byen over floden, og den var også den eneste indtil 1879, hvor Wettsteinbrücke åbnede. Man kan i dag gå nogle dejlige ture langs Rhinen, og bag byens domkirke kan man sejle med Münsterfähre fra Grossbasel til Kleinbasel på den modsatte bred. Det er en hyggelig måde at opleve floden på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev