Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Thun er en by, der er kendt som en af de hyggeligste i Schweiz med dens gamle centrum, fine seværdigheder og naturskønne beliggenhed, hvor floden Aare løber ud i søen Thunersee. Thun blev romersk i 58 f.Kr., og efter flere andre herredømmer blev byen en del af Det Tysk-Romerske Rige i 1033. I 1384 erhvervede Bern byen, der stadig tilhører kantonen Bern.

I Thun kan man gå nogle dejlige ture i den gamle bydel, hvor man på Rathausplatz kan se Thuns rådhus fra omkring år 1500. Herfra udgør gaden Obere Hauptgasse, hvor man kan se Thuns berømte Hochtroittoirs. Det er navnet på gadens ophøjede og nærmest dobbelte fortove, der er et arkitektonisk særkende ved byen. I denne del af byen kan man også se de karakteristiske slusebroer langs floden Aare.

På toppen af den gamle del af Thun ligger Schloss Thun på bakken Schlossberg. Schloss Thun domineres af et kolossalt kernetårn, der stammer fra slutningen af 1100-tallet. Komplekset blev senere udvidet; blandt andet med en ny del i 1400-tallet. I dag kan man besøge Schloss Thun, der er indrettet som et museum.

Lidt syd for centrum ligger Schloss Schadau, der ligger i smukke omgivelser ved Thunersee. Det nygotiske slot blev bygget 1846-1854 som residens for Abraham Denis Alfred de Rougemont. Ved slottet kan man se Marquard Wochers panorama fra 1814, Wocher Panorama, der viser byen Thun på 38 meter i bredden og 7,5 meter i højden. Det cylindriske panorama er det ældste af sin art i verden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev