Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Montreux er er berømt by, der ligger i den østlige ende af Genèvesøen. Udsigten over søen og til bjergene er fremragende, og det kan man nyde på spadsereture i den mondæne by, der er kendt for sine tv-festivaler, og som har været et populært turistmål siden 1800-tallet på grund af byens beliggenhed og egnens milde klima.

Der er flere seværdigheder i byen som fx hoteller og palæer i belle époque-stilen, der blev anvendt i årtierne omkring år 1900. Det storslåede Le Montreux Palace er byens mest kendte hotel. Det er et luksushotel, der blev åbnet i 1906 og bygget efter tegninger af Eugène Jost, der også stod bag Caux Palace Hotel fra 1902.

Når man er i Montreux, kan man nyde stemningen, belle époque-arkitektur og byens mange luksuriøse hoteller langs søpromenaden og gaden Grand Rue. Promenaden er hyggelig med grønne anlæg og dejlige udsigter over Genèvesøen til Alperne. Man kan også se nogle smukke palæer som fx Château des Crêtes nord for byen og Château de Chillon lige syd for byen.

Château de Chillon ligger på en lille ø i Genèvesøen tæt på bredden. Det er et af de mest besøgte slotte i Schweiz, og den smukke beliggenhed har gennem tiden inspireret forfattere som fx Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo og Alexandre Dumas. Slottet har blandt andet været residens for Savoyens hertuger, og det er åbent som museum i dag.

Ture fra byen

  Lausanne, Schweiz

  Lausanne

  Lausanne er den fjerdestørste schweiziske by, og den ligger fantastisk smukt på den nordlige bred af Genèvesøen. Søen ligger nærmest som et hav med alpetoppe som et betagende bagtæppe til byen, og det giver en særlig stemning sammen med de omgivende vinmarker og det meget levende miljø, man finder overalt i byens centrum.

  Der er mange ting at se i Lausanne, som bl.a. er kendt for at huse den Internationale Olympiske Komité. Derfor er det meget naturligt, at det olympiske museum ligger netop i Lausanne, og det er et besøg værd for sportsinteresserede i alle aldre. Her formidles den olympiske historie gennem spændende interaktive udstillinger, memorabilia og meget andet.

  Læs mere om Lausanne

   

  Fribourg, Schweiz

  Fribourg

  Fribourg er en by, der ligger ved floden Saane på kulturgrænsen mellem det tyske og franske Schweiz. Byen blev grundlagt som Freiburg i 1157 af Berthold IV. von Zähringen. Byen voksede betydeligt fra 1200-tallet, hvor handel og produktion var medvirkende faktorer. Efter forskellige tilhørsforhold blev Fribourg medlem af den schweiziske konføderation i 1481. Senere blev byen væsentlig for modreformationen i Schweiz.

  I dag kan man opleve Fribourgs gamle bydel, der er en af de største og bedst bevarede i landet. Det middelalderlige centrum ligger som en stemningsfuld helhed med et placering på en halvø omgivet på tre sider af Saane. Arkitekturen i den gamle bydel stammer primært fra den gotiske periode, hvilket vil sige, at meget blev bygget før 1500-tallet.

  Læs mere om Fribourg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev