Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Lausanne er den fjerdestørste schweiziske by, og den ligger fantastisk smukt på den nordlige bred af Genèvesøen. Søen ligger nærmest som et hav med alpetoppe som et betagende bagtæppe til byen, og det giver en særlig stemning sammen med de omgivende vinmarker og det meget levende miljø, man finder overalt i byens centrum.

Der er mange ting at se i Lausanne, som bl.a. er kendt for at huse den Internationale Olympiske Komité. Derfor er det meget naturligt, at det olympiske museum ligger netop i Lausanne, og det er et besøg værd for sportsinteresserede i alle aldre. Her formidles den olympiske historie gennem spændende interaktive udstillinger, memorabilia og meget andet.

Man kan også se andre interessante museer i byen, hvoraf det moderne Aquatis-akvarium fra 2017 er et af flagskibene. Her er der oplevelser fra verdens kontinenter, mens man kan opleve kunst fra oldtidens Egypten til moderne tider på kunstmuseet Musée Cantonal des Beaux Arts. Vil man lære mere om Lausannes historie, er bymuseet Musée Historique de Lausanne et godt sted at begynde.

Man kan fortsætte turen i Lausannes hyggelige gader, hvor man får et overblik over byen, Genèvesøen og Alperne fra Place de la Cathédrale, hvor den mægtige Notre-Dame står i gotisk arkitektur. Herfra kan man gå til den gamle bydel, Vieille Ville, hvis centrum er den stemningsfulde Place de la Palud. På pladsen ligger Lausannes rådhus, og ikke langt herfra kan man se Palais de Rumine, hvor Lausanne-traktaten blev underskrevet i 1923.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev