Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Lausanne er den fjerdestørste schweiziske by, og den ligger fantastisk smukt på den nordlige bred af Genèvesøen. Søen ligger nærmest som et hav med alpetoppe som et betagende bagtæppe til byen, og det giver en særlig stemning sammen med de omgivende vinmarker og det meget levende miljø, man finder overalt i byens centrum.

Der er mange ting at se i Lausanne, som bl.a. er kendt for at huse den Internationale Olympiske Komité. Derfor er det meget naturligt, at det olympiske museum ligger netop i Lausanne, og det er et besøg værd for sportsinteresserede i alle aldre. Her formidles den olympiske historie gennem spændende interaktive udstillinger, memorabilia og meget andet.

Man kan også se andre interessante museer i byen, hvoraf det moderne Aquatis-akvarium fra 2017 er et af flagskibene. Her er der oplevelser fra verdens kontinenter, mens man kan opleve kunst fra oldtidens Egypten til moderne tider på kunstmuseet Musée Cantonal des Beaux Arts. Vil man lære mere om Lausannes historie, er bymuseet Musée Historique de Lausanne et godt sted at begynde.

Man kan fortsætte turen i Lausannes hyggelige gader, hvor man får et overblik over byen, Genèvesøen og Alperne fra Place de la Cathédrale, hvor den mægtige Notre-Dame står i gotisk arkitektur. Herfra kan man gå til den gamle bydel, Vieille Ville, hvis centrum er den stemningsfulde Place de la Palud. På pladsen ligger Lausannes rådhus, og ikke langt herfra kan man se Palais de Rumine, hvor Lausanne-traktaten blev underskrevet i 1923.

Ture fra byen

  Chateau Chillon, Montreux

  Montreux

  Montreux er er berømt by, der ligger i den østlige ende af Genèvesøen. Udsigten over søen og til bjergene er fremragende, og det kan man nyde på spadsereture i den mondæne by, der er kendt for sine tv-festivaler, og som har været et populært turistmål siden 1800-tallet på grund af byens beliggenhed og egnens milde klima.

  Der er flere seværdigheder i byen som fx hoteller og palæer i belle époque-stilen, der blev anvendt i årtierne omkring år 1900. Det storslåede Le Montreux Palace er byens mest kendte hotel. Det er et luksushotel, der blev åbnet i 1906 og bygget efter tegninger af Eugène Jost, der også stod bag Caux Palace Hotel fra 1902.

  Læs mere om Montreux

   

  Place Neuve, Genève

  Genève

  Genève er en kosmopolitisk by, der gennem århundreder har tiltrukket folk, og den er en rejse værd alene med sin utroligt naturskønne beliggenhed ved Genèvesøen, der i denne franske del af alpelandet hedder Lac Léman. Efter Zürich er Genève den største by i landet, og både den og egnen generelt emmer da også af regionens stemningsfulde særkender.

  Den gamle bydel ligger ned til floden Rhône og Genèvesøens bredder, og her er der både klassiske seværdigheder som domkirken, teatre og museer og også en mondæn elegance og skønne grønne områder, der indbyder til afslapning.

  Læs mere om Genève

Tilmeld dig vores nyhedsbrev