Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Neuchâtel er en fransktalende by, der ligger smukt ved Neuchâtelsøen i det nordvestlige Schweiz. Byens navn kommer fra byens slot, hvis historie startede med Rudolf 3. af Burgund i 1011. Siden da oplevede byen århundreder med vækst, og Neuchâtel blev et fyrstendømme i 1600-tallet. Senere blev byen en del af Preussen, indtil den blev optaget i den schweiziske føderation i 1848.

I dag kan man se byens udvikling i gadebilledet i Neuchâtels hyggelige gamle bydel, hvor man blandt andet kan se over hundrede springvand, hvoraf en del går tilbage til 1500-tallet. Man kan også se det storslåede rådhus, Hôtel de Ville, der blev bygget i 1790 efter Pierre-Adrien Paris' design. Place des Halles er en af byens pladser, og den ligger ned til Neuchâtelsøen, hvor der er nogle skønne promenader.

Centrum af den gamle bydel ligger på toppen af en bakke, som man kan gå til ad gaden Rue du Château. Her kan man se kirken Collégiale, der blev påbegyndt i 1185 og indviet i 1276 i tidlig gotisk stil med et stort rosettevindue. Ved siden af kirken ligger slottet Château de Neuchâtel, der stadig bruges af kantonregeringen. Fra bakken er der nogle fremragende udsigter over Neuchàtelsøen og byens omgivelser.

Neuchâtel har også adskillige museer som det arkæologiske museum Laténium, der fokuserer på forhistorisk tid i regionen Neuchâtel og Hauterive med fx La Tène-kulturen som et af udstillingernes tema. Man kan også besøge Musée d'ethnographie de Neuchâtel og Musée d'Art et d'Histoire, som blandt andet huser Automates Jaquet-Droz, der er navnet på Jaquest-Droz' automatiske dukker fra 1700-tallet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev