Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Fort Worth er en af de største byer i Texas, og den ligger nærmest som tvillingebyer sammen med Dallas. Derfor nævner man ofte området Dallas-Fort Worth som ét storbyområde. Fort Worth blev grundlagt i 1849 som en militær forpost på en skrænt ved Trinity River. Det skete i efterdønningerne af den amerikansk-mexicanske krig, hvor der i 1848-1849 blev anlagt syv forter langs den amerikanske vestlige grænse for at beskytte bosættere i denne del af landet.

Fortet i Fort Worth blev forladt i 1853, men Fort Worth etablerede sig som et blomstrende handelssted for den store kvæghandel, der var i regionen. Byen blev vigtig for kvægdrivere og senere også for store kvægfarme. På det tidspunkt fik Fort Worth tilnavnet Cowtown. Den amerikanske borgerkrig og en hård vinter i 1873 gav mærkbar nedgang i Fort Worth, der dog fik vendt udviklingen fra 1876, og Cowtown blev skiftet ud med Panther City som symbol på fremgangen.

I 1876 kom jernbanen til Fort Worth med Texas and Pacific Railways jernbane, og i løbet af få år udviklede byen sig som jernbaneknudepunkt med flere jernbaner end den ellers større Dallas mod vest. Nye slagterier og industrier blev etableret på grund af jernbanerne, og byen voksede hurtigt. I 1880 boede der over 6.600 i Fort Worth, og det tal voksede hurtigt til over 100.000 i 1920, og den vækst er fortsat lige siden.

I dag er der er flere seværdigheder i byen, der fx tæller det særdeles charmerende kvarter, Fort Worth Stockyards National Historic District, der voksede frem fra 1866. I området ligger de bevarede kvæghandelssteder, der i dag blandt andet er indrettet som museer, butikker og spisesteder med westerntemaer, rodeoer med mere. Man kan også stadig opleve cowboys og longhorn-kvæg, der blev drevet gennem gaderne, og besøge museet 'John Wayne: An American Experience'.

Der er også interessante ting at se i centrum af Fort Worth, hvor man kan gå nogle ture omkring Sundance Square. Her er der storbystemning med Fort Worths moderne kontorhuse og også flere kulturelle højdepunkter som fx Bass Performance Hall, der lægger scene til blandt andet koncerter, balletter og operaer, og Sid Richardson Museum, der er et kunstmuseum med fokus på det amerikanske vest.

Man bør også nyde det imponerende byrum, som Fort Worth Water Gardens udgør i gadebilledet. Det er nærmest en aktiv pool med et 360-graders brusende vandfald i geometrisk design. Byen byder også på mange andre museer og aktiviteter som fx Kimbell Art Museum, Modern Art Museum of Fort Worth, Fort Worth Museum of Science and History og Fort Worth Botanic Garden.

Ture fra byen

  Downtown Dallas

  Dallas

  Dallas er en storby i Texas, der er USA’s næststørste stat, og for mange er den indbegrebet af det amerikanske Vesten med kvægfarme, rodeoer og store cowboyhatte. På samme tid er Texas en stat med masser af teknologivirksomheder, moderne byggerier, fine museer og mange seværdigheder, og det oplever man hurtigt i Dallas.

  Dallas lagde navn til tv-serien med familien Ewing, og den trækker stadig turister til Southfork Ranch, der ligger i udkanten af byen. Dallas var også stedet, hvor John F. Kennedy blev skudt og dræbt i 1963, da han i åben bil kørte gennem byens gader og ad Elm Street. Stedet er en af byens seværdigheder i dag.

  Læs mere om Dallas

   

  Southfork Ranch, Dallas

  Southfork Ranch

  Southfork Ranch er en populær seværdighed i udkanten af Dallas. Det er en ranchbygning, der blev kendt fra tv-serien Dallas, der lagde gaderne øde en gang om ugen fra premieren i 1978 og mange år fremover. Southfork Ranch var hjemsted for familien Ewing, og her her udspillede sig historier om familiens relationer og Texas’ olierigdomme.

  Ranchen blev bygget som Duncan Acres i 1970 af Joe Duncan, men den blev naturligvis kendt som Southfork Ranch. Produktionsselskabet filmede udendørsscener på ranchen gennem ti år, mens scener indendørs blev filmet i en studiemockup af ranchen. Der blev også bygget en kopi af ranchen i Californien, så det var muligt at filme udendørs, når vejret ikke tillod det i Texas.

  I dag er Southfork Ranch åben for ture og besøgende, der gerne vil se eller gense en af verdens kendte tv-locations. Man kan tage en tur på ranchen, som både viser udendørsområderne og indretningen af ranchbygningen. Undervejs får man fortællinger om optagelserne af tv-serien og om Ewing-familien i relation til Southfork Ranch. Ranchen er også åben for events og andre større arrangementer.

   

  Downtown Austin

  Austin

  Byen Austin er hovedstad i staten Texas, og der bor godt 2 millioner indbyggere i storbyområdet omkring Austin. Den nok kendteste bygning er regeringsbygningen Texas State Capitol, der er 92 meter høj, og som blev bygget 1882-1888.

  Man kan også gå en tur ad Sixth Street, hvor gamle bygninger danner en fin ramme for underholdning og spisesteder. Der er også mange museer i byen som fx The Lyndon Baines Johnson Presidential Library.

  Læs mere om Austin

   

  Oklahoma City, USA

  Oklahoma City

  Oklahoma City er hovedstaden og den største by i den amerikanske stat Oklahoma. Byens historie startede den 22. april 1889, hvor der blev åbnet for bosættelsen af Oklahoma i det såkaldte Land Run. Omkring 10.000 bosatte sig i området, der blev til Oklahoma City, og befolkningen blev fordoblet det følgende årti. I 1907 blev Oklahoma en stat i USA, og efter kort tid blev statens hovedstad flyttet fra den daværende Guthrie til Oklahoma City, der allerede dengang var den største by.

  Oklahoma City blev et vigtigt stop på Route 66, og kødproduktionen udviklede byen, indtil der blev fundet olie i 1928, hvorefter olieindustrien voksede kraftigt. Gennem 1930erne blev der udbygget med bl.a. et nyt Civic Center som en del af de offentlige arbejder gennem depressionens år, og senere er der blevet opført moderne højhuse og revitaliseret flere steder i byens downtown.

  Læs mere om Oklahoma City

Tilmeld dig vores nyhedsbrev