Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Texas er USA’s næststørste stat, og for mange er den indbegrebet af Vesten med kvægfarme, rodeoer og store cowboyhatte. På samme tid er Texas en stat med masser af teknologivirksomheder, moderne byggerier, fine museer og mange seværdigheder, og det oplever man hurtigt i Dallas.

Dallas lagde navn til tv-serien med familien Ewing, og den trækker stadig turister til Southfork Ranch, der ligger i udkanten af byen. Dallas var også stedet, hvor John F. Kennedy blev skudt og dræbt i 1963, da han i åben bil kørte gennem byens gader og ad Elm Street. Stedet er en af byens seværdigheder i dag.

Vil man tilbage til Dallas’ rødder, er Pioneer Park et godt sted af starte. Her kan man se en fin skulpturgruppe og en park, der viser livet i det historiske Texas. På Old Red Museum kan man se nærmere på byens videre historie og udvikling til i dag. Byens kunstmuseum er et andet godt valg til et museumsbesøg.

Dallas er vokset sammen med Fort Worth, der byder på sine egne seværdigheder, og der er også meget at opleve rundt omkring i Texas eller i nabostaten Oklahoma. En dejlig tur kan gå til statens hovedstad, Austin, hvor man kan se Texas State Capitol og Lyndon Johnsons præsidentbibliotek.

Topseværdigheder

  Dealey Plaza, Dallas

  • Dealey Plaza: Parken og pladsen Dealey Plaza kaldes for Dallas’ fødested, men stedet blev verdenskendt den 22. november 1963, hvor præsident John F. Kennedy blev skudt, mens han var på vej over Dealey Plaza. Stedet, hvor skuddet ramte Kennedy, er siden blevet markeret med et kryds på asfalten.

  Sixth Floor Museum, Dallas

  • Dealey Plaza Museum på 6. Sal/The Sixth Floor Museum at Dealey Plaza: På hjørnet af gaderne Houston og Elm Streets ligger bygningen, der kendes som Texas School Book Depository. Det var herfra, man mener, præsident John F. Kennedy blev skudt og dræbt i 1963, da han krydsede Dealey Plaza i åben bil. I dag er der indrettet et museum på stedet.

  John F. Kennedy Memorial, Dallas

  • John F. Kennedy Mindesmærke/John F. Kennedy Memorial: Mindesmærket for John F. Kennedy blev etableret i 1969, hvilket var 6 år efter mordet på præsidenten i Dallas. Monumentet består af et kenotaf, der er omgivet af et 15x15 meter åbent rum mellem 9 meter høje betonvægge.
  • Dallas Arboret og Botaniske Have/The Dallas Arboretum and Botanical Garden: Ved bredden af søen White Rock Lake ligger dette arboret og Dallas’ botaniske have, der er en dejlig oplevelse tæt på byens centrum. Stedet åbnede i 1984, og der er mange smukke anlæg i det store område.

  Dallas Museum of Art

  • Dallas Kunstmuseum/Dallas Museum of Art: Kunstmuseet i Dallas hører til USA’s største, og her kan man opleve fornemme samlinger fra store dele af verden. Blandt mange højdepunkter er den antikke kunst fra Egypten, Grækenland og Rom. Her er også værker af Claude Monet, Jason Pollock og mange andre.

Andre seværdigheder

  Dallas County Courthouse

  • Dallas County Domhus/Dallas County Courthouse: I Dallas’ gamle domhus fra 1892 kan man besøge Old Red Museum, der er et lokalhistorisk museum med skildringer fra byens historie. Den smukke bygning blev tegnet af Max A. Orlopp, Jr., og stilen er den såkaldte Richardson-romanske arkitektur.
  • Union Station: De første mange jernbaner til og fra Dallas blev etableret med egne stationer rundt omkring i byen. Med byggeriet af den store Union Station i 1916, blev Dallas’ banegårde og togtrafik samlet på ét sted. I bygningen kan man bl.a. se vægmalerier af dele af Dallas’ historie.
  • Reunion Tower: Bygningen Reunion Tower blev opført i 1978, og siden da har det stået som Dallas’ nok mest karakteristiske indslag i byens skyline. Der er en roterende restaurant og et observationsdæk i toppen af det 171 meter høje tårn, der har form som en bold på toppen af fire betonsøjler.

  Hall of State, Dallas

  • Hall of State: I årene 1936-1937 var Fair Park i Dallas centrum for to store amerikanske udstillinger, og i parken blev bygningen Hall of State opført. Den står som et af Texas' smukkeste art deco-bygningsværker, og der er masser af fine stilmæssige detaljer i den fine udstillingsbygning.
  • Nasher Skulpturcenter/Nasher Sculpture Center: Dette skulpturcenter ligger som en del af området Dallas Arts District. Her kan man se værker af kunstnere som Edgar Degas, Henri Matisse, Pablo Picasso og Andy Warhol, og der er også udendørs installationer.

  Adolphus Hotel, Dallas

  • Adolphus Hotel: Hotellet her blev opført i 1912 af Adolphus Busch. Han lod det bygge som Dallas’ højeste bygning og som det fineste hotel i byen. Stilen var samtidens beaux-arts, og efter flere udvidelser er det fortsat et af de bedste hoteller i Dallas.
  • Kirby Building: På Main Street byggede ølproducenten Adolphus Busch denne skyskraber i 1913. Den står som et godt eksempel på højhusene fra starten af 1900-tallet. Den tidligere kontorbygning er i dag indrettet med lejligheder.

  Confederate Monument, Dallas

  • Pionerparken/Pioneer Park: Dette er en interessant park, der er etableret med vestens pionerer som forbillede. Man kan se 49 longhorn-kvægstatuer og 3 cowboys i et miljø, der genskaber 1800-tallets gamle Shawnee-ruter i regionen. Robert Summers skabte skulpturgruppen, der står i spændende kontrast til den moderne by omkring Pioneer Park. Ved parken ligger også en kirkegård, hvor man bl.a. kan se et mindesmærke for konføderationen.
  • USA's Posthus og Domhus/U.S. Post Office and Courthouse: Dette store offentlige institutionsbyggeri stod færdigt i 1930 som kombineret post- og retsbygning. Efter en større ombygning fra 2011 er størstedelen af bygningen i dag indrettet som lejligheder.
  • Dallas Scottish Rite Temple: Dette er en bygning fra 1913, som blev opført i monumental arkitektur som hovedsæde for frimurerne Scottish Rite.

  Majestic Theatre, Dallas

  • Majestic Theatre: På Elm Street lå tidligere en del teatre i den såkaldte Theatre Row. I dag er det kun Majestic Theatre, der er bevaret fra denne æra. Det blev bygget i 1920 som vaudevilleteater, og fra 1922 blev der også vist film her.
  • Guadalupe Katedral/Cathedral Santuario de Guadalupe: Denne smukke kirke blev bygget 1898-1902 af den romersk-katolske kirke til det, der i dag er en af USA’s største katolske menigheder. Stilen er nygotisk, og kirkens navn kommer af, at den ikke mindst er kirke for en stor mexicansk befolkningsgruppe.
  • Bank of America Plaza: Dallas’ centrum er som mange andre amerikanske byer præget af højhusbyggerier, og af dem blev Bank of America Plaza opført som byens højeste i 1985. Der er 74 etager i den 280,7 meter høje bygning.

  Winspear Opera House, Dallas

  • Winspear Operahus/Winspear Opera House: I Dallas ligger der flere kulturinstitutioner i AT&T Performing Arts Center, og en af dem er dette operahus. Den moderne bygning blev åbnet i 2009 som hjemsted for byens opera og ballet. Bag det elegante ydre ligger en smuk tilskuersal med plads til 2.200 tilskuere.
  • Crows Asiatiske Kunstsamling/Crow Collection of Asian Art: På dette museum kan man opleve diverse asiatisk kunst fra bl.a. Japan, Kina, Indien, Myanmar og Vietnam. Samlingerne er ganske varierede og interessante at besøge.
  • Margaret Hunt Hill Bro/Margaret Hunt Hill Bridge: Denne bro krydser floden Trinity River og står som en af Dallas’ kendte opførelser i moderne arkitektur. Broen blev åbnet 2012 og tegnet af spanske Santiago Calatrava. Den er 570 meter lang og kendetegnet ved den store bue, der udgør broens pylon.

Ture fra byen

  Southfork Ranch, Dallas

  • Southfork Ranch: Tv-serien Dallas lagde engang gaderne øde en gang om ugen. Historien om familien Ewing og Texas’ olierigdomme skete med udgangspunkt i livet på Southfork Ranch. Ranchen er åben for ture og besøgende, der gerne vil se nærmere på en af verdens kendte tv-locations.
  • Fort Worth: Fort Worth er navnet på Dallas’ naboby, og ofte nævner man området Dallas-Fort Worth som ét storbyområde. Fort Worth blev grundlagt i 1849 og udviklede sig bl.a. som jernbaneknudepunkt. Der er flere seværdigheder i byen, der bl.a. tæller det særdeles charmerende kvarter, Fort Worth Stockyards National Historic District, og det imponerende byrum, som Fort Worth Water Gardens udgør i gadebilledet.

  Downtown Austin

  • Austin: Byen Austin er hovedstad i staten Texas, og der bor godt 2 millioner indbyggere i storbyområdet omkring Austin. Den nok kendteste bygning er regeringsbygningen Texas State Capitol, der er 92 meter høj, og som blev bygget 1882-1888. Man kan også gå en tur ad Sixth Street, hvor gamle bygninger danner en fin ramme for underholdning og spisesteder. Der er også mange museer i byen; fx The Lyndon Baines Johnson Presidential Library.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]
Shopping
Med børn
Gode links