Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Cheyenne er hovedstad og den største by i den amerikanske stat Wyoming. Byens historie startede 4. juli 1867, hvor Grenville M. Dodge fra Union Pacific Railroad offentliggjorde stedet for selskabets nye by i forbindelse med anlæg af Crow Creek-jernbanen. Dagen efter blev Crow Creek Crossing grundlagt, og indbyggerne navngav derpå byen efter Cheyenne-stammen. Det første tog kom til byen i november 1867, og samme år grundlagde U.S. Army et fort i området. Året efter blev Wyoming-territoriet etableret fra en del af Territory of Dakota, og Cheyenne blev valgt som hovedstad. Wyoming blev en amerikansk stat i 1890, og statens capitol blev indviet samme år. Der var også domhus, operahus og andre institutioner, og med udgangen af 1800-tallet boede der cirka 14.000 indbyggere i byen.

I dag er Cheyenne er hyggelig by, hvor man kan gå en dejlig tur i byens ældste del, der ligger i gaderne nord for stationen. Jernbanen var den, der etablerede Cheyenne, og i dag kan man se Cheyenne Depot Museum, der er indrettet i Union Pacific Railroads gamle banegårdsbygning fra 1880erne. Den blev opført som selskabets største station vest for Iowa, og stilen var den såkaldte Richardsonian Romanesque, der var en nyromansk retning, der blev anvendt i USA og Canada. Foran stationen ligger pladsen Cheyenne Depot Plaza, hvorfra der er nem adgang til byens centrale strøggader.

Fra Cheyenne Depot kan man fx gå ad Capitol Avenue, der forbinder stationen med Wyoming State Capitol, der er staten Wyomings regeringsbygning og politiske centrum. Capitol-bygningen blev opført fra 1886, og den stod færdig i 1890, som også var året, hvor Wyoming blev en stat i USA. I første omgang tog man en mindre udgave af Capitol end den nuværende i brug, og i 1917 stod kamrene til statens senat og repræsentanternes hus færdige. Den mest synlige arkitektoniske detalje er den forgyldte kuppel, som kan ses fra store dele af byen. I området omkring Wyoming State Capitol kan man også se andre af statens store offentlige bygningsværker som fx Wyomings højesteretsbygning. Man kan også besøge Historic Governor's Mansion, der var guvernørens officielle residens fra 1905 til 1976.

Det er også tæt på Capitol, at man kan besøge Wyoming State Museum. Det er statens nationalmuseum for Wyomings historie og kulturarv. Her kan man bl.a. se spændende udstillinger om de indianske stammers kulturer, om bosættelsen af Wyoming og andre historiske højdepunkter. Man kan lære mere om byens historie på Cheyenne Frontier Days Old West Museum, der ligger nord for byen, og tæt herpå kan man gå en dejlig tur i byens botaniske have. Tilbage i byens centrum kan man gå en tur i Cheyenne Downtown Historic District, der i det store hele ligger mellem Central Avenue og Pioneer Avenue fra Cheyenne Depot og få gader mod nord. Her kan man bl.a. The Plains Hotel fra 1911, Atlas Theatre fra 1905 og Dinneen Building fra 1927. De ligger alle tre på W Lincolnway, der sammen med Capitol Avenue huser nogle af de fineste bygninger fra det gamle Cheyenne.

Topseværdigheder

  • Wyoming State Capitol
  • Wyoming State Museum
  • Cheyenne Downtown Historic District
  • Cheyenne Depot Museum
  • Capitol Avenue
  • Wyoming Supreme Court
  • Historic Governor’s Mansion
  • Cheyenne Frontier Days Old West Museum
  • Cheyenne Botanic Gardens
  • The Plains Hotel
  • Atlas Theatre
  • Dinneen Building

Tilmeld dig vores nyhedsbrev