Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Byen Denver er hovedstad og største by i staten Colorado. Den ligger ved floden South Platte River på den vestlige grænse af de store prærie-, steppe- og græsområder, der kaldes Great Plains. I horisonten kan man se Rocky Mountains, der strækker sig fra syd til nord.

Man kalder Denver for Mile High City, fordi byen ligger i en højde af præcis en amerikansk mil. Og det var ved sammenløbet af South Platte River og Cherry Creek, at byen udviklede sig fra grundlæggelsen i 1858. Herefter gik det stærkt grundet guldfundene i Pike’s Peak.

Man kan se bygninger fra 1800-tallets tidlige Denver omkring Larimer Square, og siden er der bygget imponerende højhuse, kirker, museer m.m. Det moderne forretningskvarter med skyskrabere på over 200 meter danner byens profil, mens Civic Center er hjemsted for byens og statens regering.

Der er mange ting at se i regionen omkring Denver. Oplevelserne i Rocky Mountains trækker mange turister til sig både sommer og vinter med smukke landskaber og skiområder. Man kan også se gamle guldgraverbyer og opleve stemningen fra det vilde vesten.

Topseværdigheder

  Colorado State Capitol, Denver

  • Colorado State Capitol: Colorados Capitol er hjemsted for statens parliament og guvernør. Den smukke bygning blev åbnet i 1894 og blev opført i lys granit fra Colorado. Den forgyldte kuppel er et af Denvers vartegn, og på en rundtur i Capitol kommer man også op, hvor der er en fantastisk udsigt over byen og til Rocky Mountains mod vest.
  • Larimer Square: Larimer Square er navnet på et stykke af en gade, hvor 1800-talsbygninger ligger bevaret side om side. Det var byens første hovedstrøg, og engang lå der bl.a. et posthus og en saloon i et par af de charmerende huse, der i dag byder på spisesteder og masser af aktiviteter på dette sted, der er enestående i Denver.
  • 16th Street Mall: Denne gade er Denvers hovedstrøg og kendte gågade. Her kan man se moderne højhuse og kontorbygninger fra byens tidligere historie, og der er også springvand, caféer og butikker på den lange gågade, der blev anlagt i 1982.

  Denver Art Museum

  • Denver Kunstmuseum/Denver Art Museum: Denver Art Museum er et af de fineste kunstmuseer i det centrale USA. Her kan man nyde store og varierede samlinger; bl.a. mange fornemme værker fra de indianske kulturer i Nordamerika. Museumsbygningen Hamilton Building er også en oplevelse. Den blev designet af Daniel Libeskind og står som museets arkitektoniske vartegn.
  • Civic Center: Dette er Denvers institutionelle centrum og stedet, hvor mange af byens store offentlige bygninger ligger. Civic Center Park ligger som et grønt område som centrum for området, hvor man bl.a. kan se Colorados Capitol, Denvers rådhus og flere museer.
  • Denver Rådhus/City and County Building: Dette er Denvers rådhus, og det er her, borgmesteren har kontor og byrådet har mødesal. Den smukke bygning stod færdig i 1932 og ligger i den vestlige ende af Denvers Civic Center. Ved højtider bliver rådhuset i øvrigt illumineret på smukkeste vis.

Andre seværdigheder

  Botanic Gardens

  • Denver Botaniske Have/Denver Botanic Gardens: Den botaniske have i Denver er en af byens dejlige grønne oaser. Der er forskellige anlæg i haven, hvor man bl.a. kan se et rigt udvalg af planter fra Colorado og nabostaterne. Her er også en fint anlagt japansk have.
  • USA's Mønt/United States Mint: I Denver ligger Denver Mint, der er verdens største producent af mønter. Siden 1. februar 1906 er der blevet produceret milliarder af amerikanske mønter på stedet, som man kan se og opleve på guidede rundture. Bygningen fra 1897 blev opført som et italiensk palæ og er en del af oplevelsen.
  • Center for Colorados Historie/History Colorado Center: På dette museum kan man opleve Colorados historie i form af forskellige temaer. Man kan opleve leveforhold i staten gennem tiden, forskellige kulturer og bosættelser og meget mere. Der er også temaer som Colorado Stories med skæbner og historier fra staten.

  Union Station, Denver

  • Union Station: Union Station er Denvers hovedbanegård. Den første station i byen blev åbnet i 1868, og den første Union Station kunne indvies i 1881. Den nuværende banegård i beaux arts stammer fra 1914. Efter en større ombygning blev bygningen genåbnet med butikker, hotel m.v. i 2014.
  • Oxford Hotel: Dette hotel åbnede i 1891, og det står som eksempel på datidens byggerier i Denvers centrum. Hotellet er kendt for baren The Cruise Room, der er et smukt rum med udsmykning i stilen art deco. Baren åbnede umiddelbart efter afslutningen af forbudstiden i USA i 1933.
  • Republic Plaza: Med en højde på 219 meter blev skyskraberen Republic Plaza opført i 1984 som den højeste bygning i Denver og i staten Colorado. Derved står den også som et af de karakteristiske bygningsværker i Denvers skyline.
  • Daniels & Fisher Tower: I 1910 blev varehuset Daniels & Fisher åbnet i Denver. I forbindelse med butikken blev der opført et klokketårn med inspiration fra Markustårnet i Venedig. I begyndelsen af 1970erne blev varehuset revet ned, men tårnet blev bevaret og indrettet med boliger og kontorer.

  Confluence Park, Denver

  • Confluence Park: Confluence Park er en bypark på det sted, hvor floderne Cherry Creek og South Platte River løber sammen. Det var stedet, hvor William Greeneberry Russell startede med at lede efter guld i 1858. I dag er her stier til gang- og løbeture.
  • Equitable Building: Denne kontorbygning blev indviet i 1892, og med en højde på 45 meter var den Denvers højeste bygning. Den status havde den til 1910, hvor Daniels & Fisher Tower tog rekordhøjden med 99 metre. Arkitektonisk står Equitable Building i smuk italiensk nyrenæssance.
  • Treenighedens Forenede Metodistkirke/Trinity United Methodist Church: Denne nygotiske metodistkirke blev opført i 1887 af ryolit fra Castle Rock-området. Arkitekten var Robert S. Roeschlaub, der efter kirken tegnede mange andre bygninger i Denver. Kirkerummet er smukt med bl.a. nogle fine glasmosaikker, som blev lavet af Healy og Millet fra Chicago.
  • Denver Årtusindbro/Denver Millennium Bridge: Denne bro er et af Denvers moderne vartegn. Det er en bro, der ligger centralt i byen og er en overgang, der krydser byens light rail-system. Broen blev indviet i 2002.
  • Paramount Teater/Paramount Theatre: Paramount er Denvers nok smukkeste og mest stemningsfulde teaterbygning. Scenen blev åbnet i 1930 som biograf, og både udvendigt og indvendigt er der smuk arkitektur. Facaden er en art deco-version af gotik, og indvendigt åbner en smuk teatersal sig.

Ture fra byen

  Black Hawk 1864

  • Central City & Black Hawk: Dette er to byer ved siden af hinanden. De ligger i Rocky Mountains og blev grundlagt i forbindelse med guldfundene i Pike’s Peak. Stedet blev dengang kendt som The Richest Square Mile on Earth. I 1859 fandt John H. Gregory guld her, og året efter boede der 10.000 i byen. I dag er der guldgraverstemning i gadebilledet og mange casinoer, der trækker turister til.
  • Golden: Byen Golden blev etableret som en guldgraverby i 1859, og den var Colorados hovedstad 1862-1867. Stemningen fra det vilde vesten hersker stadig en smule, og der er mange ting at se her; fx Golden History Center, Astor House Hotel fra 1867 og Colorado Railroad Museum. Lige vest for byen kan man tage op i bjergene til Buffalo Bill Museum & Grave.

  Georgetown Loop Railroad

  • Georgetown: Georgetown er en bjergby, der som mange andre i området blev etableret efter guldfundene i Pike’s Peak i 1858; det var dog sølv, der udviklede netop denne by. I dag er det et hyggeligt sted, der ligger særdeles smukt. En stor attraktion er jernbanen Georgetown Loop Railroad, der med gammelt materiel kører mellem Georgetown og Silver Plume.
  • Rocky Mountain National Park: I Rocky Mountains ligger denne nationalpark, der er en af de mest besøgte af USA's mange nationalparker. Det er der mange gode årsager til, for naturen er storslået med bjerge, bjergsøer, skove og smukke panoramaer nærmest overalt. Der er flere besøgscenter ved parkens indgange, og de er gode steder at besøge for at lære mere om parken og dens natur og dyreliv.

  Mount Evans Lookout

  • Mount Evans: Dette er et godt udflugtsmål, hvis man gerne vil højt op i bjergene vest for Denver. Toppen af Mount Evans er 4.350 meter høj, og ved at tage Mount Evans Scenic Byway kommer man næsten op til toppen med en masse smukke landskaber og udsigter undervejs; bl.a. Echo Lake. Fra enden af vejen kan man gå op til bjergtoppen. Vær opmærksom på, at vejen er lukket om vinteren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]
Shopping
Med børn
Gode links