Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Miami og nærliggende Miami Beach i det sydlige Florida er en tur til statens dejlige klima, art deco-kvarteret, utallige aktiviteter og temaparker, flere end en million alligatorer, tropiske strande og meget mere. Man kommer aldrig til at kede sig i hverken Miami eller Florida, og det gælder i særdeleshed i den sydlige storby.

Art deco-kvarteret i Miami Beach er helt specielt med den lokale variant af 1930ernes byggestil. Pastelfarver, mønstre og en særlig udstråling er særkender, og husene fra den tid ligger langs den berømte promenade, Ocean Drive, og mange andre steder i kvarteret, der ligger ved strandene øst for selve byen Miami.

Miamis downtown er moderne og amerikanske. Her kan man se høje bygninger og et poleret forretningskvarter. Der er dog også andre oplevelser i form af bl.a. museer og kvarterer, der står i kontrast til de høje kontorbyggerier. Det drejer sig ikke mindst om Little Havana, hvor eksilcubanere gennem årtier har sat deres præg med kultur og atmosfære.

Der er også store naturoplevelser omkring Miami. Strandene i Miami Beach trækker besøgende hele året, og det gælder også for de store sumpområder, der udgør Everglades National Park. Her lever alligatorer og krokodiller og kan nemt ses fra vejene. Længere mod syd afrunder de billedskønne øer i Florida Keys det amerikanske fastland.

Topseværdigheder

  Art deco

  Miami Beach Arkitekturdistrikt
  Miami Beach Architectural District

  Miami Beach blev etableret i 1913, da en bro stod færdig hertil fra selve Miami. Det dejlige område tiltrak fra starten folk, og der skete en hurtig udbygning. Byen voksede sæligt i tiden, hvor art deco var den dominerende arkiteoniske stil, og Miami Beachs høje sol og bløde sand udviklede stedets egen variant af stilarten.

  I dag kan man se utallige eksempler på den særegne og smukke byggestil, der hovedsageligt blev opført i gaderne fra 5th Street til 15th Street, og perioden startede i 1930 med Bass Museum of Art og to hoteller og sluttede med 2. Verdenskrig.

  Man fornemmer bedst det enestående kvarter ved at tage sig god tid til en vandretur, hvor man lader indtrykkene, formerne og farverne komme til en. Undervejs kan man se mange kendte bygninger som fx Beacon (1936), Waldorf Towers (1937) og Breakwater (1939) på Ocean Drive, Tiffany (1939), St. Moritz (1939), National (1940) og Delano (1947) på Collins Avenue og Plymouth (1940) på 21st Street.

   

  Ocean Drive, Miami Beach

  Ocean Drive

  Ocean Drive er nok den kendteste gade i Miami Beach, og den er velbesøgt med sin strand og aktiviteter. Med de mange art deco-hoteller og -bygninger er Ocean Drive også blevet et af Miami-områdets vartegn. Gaden er centrum for bydelens udeliv, og her ligger caféer, barer og restauranter mellem palmer og de smukke art deco-hoteller i pastelfarver.

  Man kan naturligvis nyde stranden langs Ocean Drive, og mellem turene i bølgerne er det er god idé at se nærmere på gaden ikoniske art deco-bygninger, der blandt andet tæller The Carlyle (1250 Ocean Drive), der blev tegnet af Richard Kiehnel og åbnede i 1939. The Carlyle har været setting i mange filmproduktioner som fx Scarface, The Birdcage og Random Hearts.

  Huset The McAlpin (1430 Ocean Drive) fra 1940 står nærmest som indbegrebet af Miami Beachs art deco med symmetriske linjer og nuancer i pink og turkis. Man kan også se The Colony Hotel (736 Ocean Drive), der blev tegnet af Henry Hohauser i 1935. Stilen på The Colony Hotel var Miami Beachs første anvendelse af streamline moderne, der var en slags aerodynamisk variant af art deco.

   

  Miami downtown

  Downtown Miami

  Downtown Miami er centrum og forretningskvarter i den amerikanske storby. Flagler Street er Miamis hovedgade, og her ligger koncentrationen af byens skyskrabere fra primært 1970-1980erne side om side i op til 55 etagers højde. Om aftenen er bygningerne smukt illuminerede.

  Der er mange enkeltstående seværdigheder i og omkring downtown Miami. Dem kan man naturligvis besøge, men man kan også tage en spadseretur langs ikke mindst Flagler Street, NE 1st Street og andre af områdets centrale gader. Her ligger en del bygninger i Miamis historiske distrikt.

  Hele bybilledet er interessant, men man kan lægge mærke til særlige bygninger som Olympia Theater (174 E Flagler Street), der åbnede i 1926 som et atmosfærisk filmteater og en vaudevillescene. Teatret var sammen med nabobygningen de første, der blev bygget med airconditioning i Miami.

  Lige over for Olympia Theatre står Alfred I. Dupont Building (169 E Flagler Street), der åbnede i 1939 som Miamis eneste art deco-skyskraber. På skyskraberens modsatte gadehjørne (200 E Flagler Street) ligger Walgreens gamle superstore, der blev opført i streamline moderne i 1936.

  I krydset kan Flagler Street og Miami Avenue kan man se Burdines' gamle varehus, der åbnede her i begyndelsen af 1900-tallet. I 1930erne blev varehuset ombygget i tidens internationale steamline moderne-stil, som stadig kan ses i dag.

   

  Lowe Art Museum

  Lowe Kunstmuseum
  Lowe Art Museum

  Lowe Art Museum er et kunstmuseum med en bred samling. Fra Amerika er her en række værker fra blandt andet mayaernes og inkaernes kultur samt fra indianere i USA. Seminole- og Navajoindianerstammerne er blandt dem, der er repræsenteret, og det samme gælder 1800-tallets kunstnere og moderne amerikansk kunst.

  Museet på Miamis universitet rummer også en kunstsamling, der viser fund fra oldtidens Grækenland og Rom, europæisk kunst fra barokken, renæssancen og op til 1800-tallet. Man kan også se meget andet kunst fra fx europæiske mestre. Man kan derved opleve en meget bred kunstsamling med noget for enhver smag og interesse.

   

  Bayside Marketplace & Miami Bådture
  Bayside Marketplace & Miami Boat Cruises

  Bayside Marketplace er et åbent indkøbscenter ved Miamis havn. Centrets palmer, både og afslappede stemning giver en rigtig Miami-fornemmelse. Blandt forretningerne i indkøbscentret er der en levende atmosfære med lokale artister og kunstnere, restauranter med både amerikansk og cubansk mad og adgang til de mange turbåde, der sejler rundt i området. Man kan med fordel også gå en tur i den tilstødende Bayfront Park.

  Fra Bayside Marketplace kan man dagligt sejle på ture til øerne i Miami-området, og rundturen i havnen og turen rundt om de mest luksuriøst anlagte øer er anbefalelsesværdige. Sejlturen er som et gensyn med tv-serien Miami Vice fra 1980erne, og man ser både Miamis imponerende faciliteter for krydstogtskibe og kendissernes overdådige huse, som ligger i Miami og ved Miami Beach. Al Capone, Julio Iglesias og Gloria Estefan er blot få af dem, der gennem tiden har boet i området, der tæller øer som Hibiscus Island, Star Island og Venetian Islands.

Andre seværdigheder

  Miami-Dade County Courthouse

  Miami-Dade County Retsbygning
  Miami-Dade County Courthouse

  Miami-Dade County Courthouse er et højhus, der blev opført som Miamis rådhus og Dade Countys retsbygning og fængsel i årene 1925-1928. Med en højde på 110 meter var bygningen den højeste i både Miami og staten Florida. I dag fungerer højhuset stadig som domhus.

  Miami-Dade County Courthouse er blevet overhalet af utallige moderne skyskrabere i højden, men retsbygningen står stadig som en af Miamis smukkeste højhuse. Det var arkitekten Albert Anthony Ten Eyck Brown, der havde indsendt et forslag til et nyt rådhus i Atlanta. Hans forslag vandt ikke, og han tilbød det i stedet til Miami, som godkendte det.

   

  Arsht Center

  Arsht Center er et moderne kulturcenter for diverse scenekunst. Det store center består af flere bygninger, og det blev åbnet efter fem års byggeri i 2006. Midt i den moderne arkitektur kan man se et bevaret art deco-tårn. Det var tidligere hovedindgang til Sears’ varehus, der i mange år lå på dette sted, og som i sin helhed var opført i art deco i 1929.

  Archt Center blev designet af arkitekten César Pelli og bygget på begge sider af Biscayne Boulevard med en fodgængerbro mellem de to dele af komplekset. Der er tre hovedscener i centret; The Sanford and Dolores Ziff Ballet Opera House, The John S. and James L. Knight Concert Hall og The Carnival Studio Theater.

   

  Gesukirken
  Gesu Church

  Gesu Church er en romersk-katolsk kirke i det centrale Miami. Den første kirke på stedet blev bygget i 1896-1897 og var derved den ældste katolske kirke i byen. Den første katolske gudstjeneste i Miami blev holdt i 1872 af præsten Dufau. Pionerfamilien Wagner var med til gudstjenesten, og i 1875 byggede William Wagner en trækirke, der blev Miamis første religiøse hus.

  Det var Henry Flagler, der donerede et jordstykke til byggeriet af Gesukirken. Efter nogle års vækst i Miami var menigheden blevet for stor til 1800-talskirken, og i 1920-1925 blev den nuværende Gesu Church opført i Middelhavsstil, som også blev benyttet ved andre opførelser i samtidens Miami. Kirkerummet er meget åbent og med fine udsmykninger som fx glasmosaikvinduerne og alterpartiet.

   

  Vizcaya Museum, Miami

  Vizcaya Museum og Park
  Vizcaya Museum and Gardens

  Vizcaya Museum and Gardens er et smukt anlæg i og omkring palæet Vizcaya, der blev opført i italiensk renæssance-stil i årene 1914-1923. Det var forretningsmanden James Deering, der byggede Villa Vizcaya. Arkitekturen var inspireret af villaer fra Toscana og Veneto i Italien, og resultatet blev en villa i smuk Middelhavsarkitektur.

  Gennem årtier har palæet dannet rammen om topmøder i byen, og gæstelisten gennem tiden tæller dronning Elizabeth II, pave Johannes Paul II og Ronald Reagan. I dag ejer Miami-Dade County det smukke anlæg, der er åbnet som museum med adgang til både Vizcaya-palæet og haverne omkring det.

  Inden for i Vizcaya-palæet kan man se kunstværker og fornemt indbo fra hele verden med tyngde i europæisk indbo og kunsthåndværk fra 1400-1800-tallene. Der er flere fine huse i anlægget, der fx også tæller casino-bygningen. Man kan også se smukt indrettet rum i huset og naturligvis nyde en tur i den subtropiske park, hvor der er en smuk udsigt over Biscayne Bay.

   

  Miami Tower

  Miami Tower er en skyskraber, der blev opført som CenTrust Tower i 1987 af CenTrust Bank. Det var arkitektfirmaet Pei Cobb Freed & Partners, der designede højhuset, der har 47 etager og en højde på 191 meter. Som en særlig detalje blev der indbygget en MetroMover-station i højhuset, og det var den første af sin slags i verden.

  I dag er Miami Tower en af mange skyskrabere i downtown Miami, og selv om den ikke er en af de højeste, er højhuset et af de mest markante med den tredelte glasfacade. Det ses endnu tydeligere om aftenen, når hele facaden lyser i forskellige farver og i anledning af forskellige begivenheder.

   

  Pérez Kunstmuseum Miami
  Pérez Art Museum Miami

  Pérez Art Museum Miami med tilnavnet PAMM er et museum for samtidskunst. Museet blev grundlagt i 1984 og var gennem en del år kendt som Miami Art Museum, før det fik sit nuværende navn. Den nuværende museumsbygning blev designet af de schweiziske arkitekter Herzog and de Meuron og opført i Museum Park fra 2010.

  PAMM har opbygget sin kunstsamling siden 1996, og der er mange spændende værker i museets udstillinger i dag. Fokus i samlingerne ligger på kunst fra 1900-tallet til i dag fra afrikanske, amerikanske og europæiske kunstnere, der geografisk ligger op til Atlanterhavet lige som Miami. Man kan se værker af blandt andre Olafur Eliasson, Diego Rivera og José Bedia Valdés. Der er kunst i museumsbygningen og i parken omkring museet.

   

  William Wagners Hus
  William Wagner House

  Midten af 1800-tallet var en tid, hvor nye bosættere kom til Miami-området, og det gjaldt også William Wagner og hans kreolske kone Everline. Wagner var blevet sendt til Fort Dallas langs Miami River efter militærtjeneste andetsteds. Han byggede omkring 1855-1857 træhuset, der i dag kaldes William Wagner House, som familiens hjem.

  William Wagner House lå oprindeligt ved en biflod til Miami River, men det blev flyttet med Miamis vækst og udbygning af de centrale områder. Huset er det eneste, der er bevaret fra sin tid, og derved giver det et enestående indtryk af bosættelserne omkring Miami River i byens meget tidlige tid. William Wagner boede i huset til sin død i 1901.

   

  Museet for Samtidskunst
  Museum of Contemporary Art

  Museum of Contemporary Art er et museum, der åbnede som et galleri med skiftende udstillinger i 1982. I 1995 etablerede institutionen en egen samling, og året efter åbnede museet i den nuværende museumsbygning. Museet kendes også som MOCA.

  I dag kan man se flere hundrede værker af både etablerede og nye samtidskunstnere i MOCA's permanente udstilling. Man kan blandt andet se værker af Pablo Cano, Teresita Fernandez, Keith Haring, Alex Katz, Edward Ruscha og George Segal.

   

  Bass Kunstmuseum
  Bass Museum of Art

  Bass Museum of Art er et kunstmuseum, der blev etableret i 1963, da byen Miami Beach fik doneret John og Johanna Bass’ kunstsamling. Museet åbnede året efter, og siden da har man blandt andet kunnet se europæisk kunst fra 1400-tallet til i dag på museet. I museets samling er der naturligt nok også en del værker fra hele det amerikanske område.

  Bass Museum of Art blev indrettet i en smuk art deco-bygning, der blev opført 1930-1934 som Miami Beachs offentlige bibliotek og et kunstgalleri. Det var Russell Pancoast, der designede den karakteristiske bygning, der med en facade af kalksten står med et andet udtryk end de senere art deco-hoteller, som Miami Beach er berømt for.

   

  Little Havana

  Lille Havana
  Little Havana

  Little Havana er bydelen, hvor et stort antal cubanske immigranter gennem årene har slået sig ned i Miami. Senere har også andre folkeslag fra Syd- og Mellemamerika bosat sig i Little Havana, og ved et besøg i bydelen kan man derfor opleve en dejlig stemning, der er en blanding af caribisk og sydamerikansk kultur.

  Little Havanas hovedgade hedder Calle Ocho, der betyder den ottende gade. Gaden er blandt andet midtpunkt for kvarterets årlige festival i marts, og til dagligt kan man købe eksotiske varer her og ikke mindst spise noget velsmagende caribisk mad.

  Man kan også gå en tur og nyde den afslappede stemning i Maximo Gomez Park. Her kan man se cubanere over et spil skak, og ved siden af parken ligger Paseo de las Estrellas, der er den sydamerikanske version af Hollywoods Walk of Fame.

   

  Royal Palm Cottage

  Royal Palm Cottage er et træhus, der står som et af de cirka 30 huse af denne type, som Henry Flagler byggede i området i 1897. De victorianske huse blev opført til at folk, der arbejdede på Flaglers Royal Palm Hotel. Husene blev malet i farven, der kaldes Flagler-gul, fordi den var Henry Flaglers yndlingsfarve.

  Flaglers huse blev senere udlejet for mellem 15 og 22 dollar om måneden, men med tiden fraflyttede folk dem, og de blev revet ned, indtil det kun var Royal Palm Cottage, der stod tilbage. Huset blev flyttet til det nuværende sted i 1979 for at bevare det, der står som eksempel på en æra i Miamis udvikling.

   

  Freedom Tower, Miami

  Freedom Tower

  Freedom Tower er et af de mest karakteristiske højhuse i downtown Miami. Det blev opført som hovedsæde for avisen The Miami News i 1925 i en Middelhavsarkitektur, der blandt andet var inspireret af klokketårnet Giralda fra domkirken i spanske Sevilla. Ved opførelsen var tårnbygningen en af de højeste opførelser i Miami, men i dag står Freedom Tower i kontrast til downtowns mange moderne skyskrabere.

  Bygningen blev i årene efter den cubanske revolution, der bragte Fidel Castro til magten i Havana i 1959, hjemsted for meget af den føderale hjælp til de mange cubanere, der valgte at forlade Cuba til fordel for nærliggende Florida. Deres dokumenter blev behandlet her, og her kunne cubanerne få læge- og tandlægehjælp. I dag ligger der et museum i Freedom Tower, hvor man også kan se vægmaleriet New World Mural 1513.

   

  HistoryMiami Museum

  HistoryMiami er et museum, der ligger i downtown Miami. Det blev etableret i 1940 som Sydfloridas historiske museum. Siden 1984 har det ligget i Miami-Dade Cultural Center, hvor man kan opleve nogle spændende permanente udstillinger.

  Der er flere temaer på museet, hvor man blandt andet kan se en skildring af udviklingen af livet og kulturen i Sydflorida, der tæller den oprindelige befolkning, den spanske kolonisering og mange andre aspekter. Der er også mange andre udstillinger på HistoryMiami Museum, hvor man også kan se forskellige effekter, der knytter sig til Miamis udvikling.

Ture fra byen

  Fort Lauderdale

  Fort Lauderdale

  Fort Lauderdale er en by med mange kanaler, øer og sandstrande, og der gør den til et rent ferieparadis og et fornemt eksempel på det mondæne og moderne Florida.

  I Riverwalk Arts and Entertainment District ligger der en række butikscentre, spisesteder, kulturinstitutioner (som fx byens opera), underholdning (fx en IMAX-biograf) og nogle spændende museer som blandt andet Museum of Discovery & Science og Museum of Art.

   

  Coral Castle

  Coral Castle er et unik hus, som Ed Leedskalnin brugte 28 år på  ved egenhændigt at bygge koralslottet. Ed blev født i Riga i 1887, og dagen inden han skulle giftes med sit livs kærlighed, Agnes, aflyste hun brylluppet. Siden den tid ville Ed bygge et mindesmærke til Agnes, og på den måde blev Coral Castle skabt.

  Coral Castle blev bygget af 1.100 tons sten, som Ed Leedskalnin alle har hugget ud udelukkende ved brug af håndværktøj i perioden 1923-1951. Coral Castle ligger omgivet af en ringmur, og det ligner derfor en borg set udefra. Bag muren kan man ud over selve Coral Castle blandt andet se nogle af Ed Leedskalnins kunstværker i sten.

   

  Everglades National Park

  Everglades National Park

  Everglades National Park er en af USA’s største nationalparker. Her kan man opleve de store sump- og mangroveområder, der tidligere har dækket hele det sydlige Florida. Naturen er vidtstrakt, og udsigten god, når man blot kommer få meter over terræn.

  Klimaet er i nationalparken er subtropisk, og man kan se mange forskellige planter som fx sumpgræs, cypresser og fyrretræer. Parkens fugleliv er særdeles rigt, og så er Everglades kendt for sine mange alligatorer, som lever side om side med de langt mere fåtallige amerikanske krokodiller.

  Man kan køre rundt i Everglades National Park selv eller tage til området på en arrangeret tur. Man kan også prøve en tur med de propeldrevne airboats, der svæver på vandoverfladen. Det er en speciel Everglades-oplevelse.

   

  Everglades Alligator Farm

  Everglades Alligator Farm er en blanding af en farm og en dyrepark. Farmen ligger umiddelbart uden for Everglades National, og den er hjemsted for cirka 2.000 alligatorer i alle størrelser. Her er også eksemplarer af den sjældnere amerikanske krokodille, som farmene har været med til at redde fra udryddelse.

  Der ligger flere alligatorfarme i nærheden af Everglades National Park. Everglades Alligator Farm er en af farmene, mens Everglades Safari Park (26700 Tamiami Trail) er en anden, man kan besøge.

   

  Florida Keys

  Florida Keys

  Florida Keys er en smuk række tropiske øer, der strækker sig fra området syd for Miami og ud i den Mexicanske Golf. Perlerækken af øer er forbundet af broer og dæmninger, og langs hele turen til byen Key West mod vest er der hyggelige strande, små laguner, dejlige spisesteder og mange aktiviteter på land og i det varme vand.

  Godt halvvejs mod Key West ligger Marathon, hvor den skønne Coco Plum Beach ligger. Her kan man tage sig en dukkert i meget smukke omgivelser. I Marathon er der blandt andet også et delfincenter, man kan besøge.

  Langs vejen til Key West kan man også se rester af Henry Flaglers jernbane fra Miami til Key West. Den blev åbnet i 1912, men lukket allerede i 1935 grundet en tropisk storm, der ødelagde store dele af anlægget. Det var ikke mindst broer, der var blevet ødelagt. Jernbanen blev solgt til staten Florida, som senere byggede the Overseas Highway til Key West oven på mange af Flaglers gamle jernbaneanlæg.

   

  Key West, Florida

  Key West

  Key West er det kontinentale USA’s sydligste by, og der er blot 145 km mellem Key West og øen Cuba. Den gamle bydel i Key West er seværdig og et afslappende sted for en spadseretur. Om aftenen samles mange på Mallory Square for at se byens berømte solnedgang.

  Blandt byens kendte indbyggere var nobelpristageren Ernest Hemingway, hvis hus nu er indrettet som museum (907 Whitehead Street). I mere end ti år boede Hemingway her, hvor han også skrev en del af sine værker.

  I Truman Little White House (111 Front Street) får man et indblik i en del af USA’s præsidenthistorie, idet både Harry Truman, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy og Jimmy Carter har været her ved forskellige lejligheder. Harry Truman regerede USA herfra i 175 dage under sin præsidentperiode, og derfor kaldes huset også for det Lille Hvide Hus. Huset blev opført i 1890, og under 1. Verdenskrig boede Thomas Edison her.

  Man bør også besøge Audubon House (205 Whitehead Street), der er indrettet som i 1800-tallets Key West. Huset er smukt beliggende i et tropisk haveanlæg, og det giver et godt indtryk af den historiske stemning i byen. De fleste turister i byen svinger også forbi den sydlige ende af South Street, hvor man kan se markeringen af, at Key West er det sydligste sted i det kontinentale USA.

   

  Flagler Museum, Palm Beach

  Flagler Museum

  Henry Flagler var manden, der tog initiativ til udbygning af Miamiområdet ved at føre sin jernbane fra West Palm Beach til Miami. Han regnes som det moderne Miamis grundlægger. Flagler var jernbanemagnat, og sammen med John D. Rockefeller og Samuel Andrews var han en af stifterne af Standard Oil.

  Flagler Museum i byen Palm Beach fortæller historien om manden og hans jernbane. Museet har til huse i Whitehall, der er en smuk palæbygning, som Henry Flagler byggede i 1902 i beaux arts-stil.

  Udover Whitehall kan man se Henry Flaglers private jernbanevogn, der er opstillet i baghaven. Vogn nr. 91 blev bygget til formålet i 1886, og den er nu istandsat til udseendet fra 1912, hvor Flagler kørte i vognen ved indvielsen af jernbanen The Overseas Railroad, der forbandt Miami og Key West. Det var en ingeniørmæssig bedrift at gennemføre banen over Florida Keys.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Shopping

  Aventura Mall

  19501 Biscayne Boulevard
  aventuramall.com

   

  Bayside Marketplace

  Biscayne Boulevard
  baysidemarketplace.com

   

  Dadeland Mall

  7535 North Kendall Drive
  simon.com

   

  Dolphin Mall

  11401 N.W. 12 Street
  shopdolphinmall.com

   

  Sawgrass Mills Mall

  12801 West Sunrise Boulevard
  simon.com

   

  Indkøbsgader

  Mellem Biscayne Boulevard og 3rd Avenue, mellem NE 36th og 41st, Lincoln Road Mall

Med børn
Gode links
Historisk overblik

  Miami og det sydlige Florida har været bosat af indianere i omkring 10.000 år. Der skulle gå til omkring 1500, hvor Juan Ponce de León uden held forsøgte at kolonisere området. I 1567 byggede spanierne en missionskirke ved Miami-flodens munding og en fæstning på samme sted i 1743. Det blev starten på en større immigration.

  Seminole-indianerne var i området, og gennem primært 1800-tallet kom det til mange træfninger. Der blev ført tre krige mellem nybyggerne og seminole-indianerne. Den anden Seminolekrig, der blev afsluttet 1842, var særdeles blodig og udryddede store dele af befolkningen i det sydøstlige Florida. Den anden og sidste krig var i perioden 1855-1858, og efter nogle årtier var der ikke mange indianere, der stadig boede i området.

  I 1800-tallet var der spredt bebyggelse med en del plantager omkring det nuværende Miami. Julia Tuttle, en velhaver fra Cleveland, købte i 1891 en stor citrusfrugtplantage og ønskede udover at drive landbrug at stimulere en vækst i området. For at gøre dette tog hun kontakt til jernbanemagnaten Henry Flagler og søgte at få ham til at forlænge sin bane i Østflorida hertil.

  Først efter tre år blev Flagler overtalt. Og i 1896 blev Miami grundlagt med 344 indbyggere. Ikke mindst jernbanen var med til, at det frodige område nemt kunne tiltrække mange immigranter. I 1900 boede her 1.700 mennesker, 10 år senere var indbyggertallet 5.500 og i 1920 var tallet steget til 29.000.

  I starten af 1920erne eksploderede Miamis udvikling. Håndteringen af Forbudstiden var meget liberal og spil var tilladt, og derved kom mange tilflyttere fra det nordlige USA. Byen oplevede et sandt byggeboom, og de første skyskrabere blev opført. 

  I 1926 stoppede de fremgangsrige tider brat med den store orkan, der ramte kysten lige syd for Miami. Stort set ingen bygninger klarede stormen under de delvise eller totale ødelæggelser. Byen tog efter orkanen en slags forskud på depressionen, der grundet økonomisk recession ramte landet fra 1929.

  I 1930erne blev Miami Beach udbygget på meget kort tid, og det skabte det enestående art deco-kvarter, som er blevet en af byens største og mest populære seværdigheder. Under 2. Verdenskrig opførte USA store militæranlæg i Miami, og det var medvirkende til, at der i 1950 boede omkring 500.000 mennesker her.

  Byen voksede fortsat, og efter Fidel Castros cubanske revolution i 1959 ankom mange til Miami, alene i 1965 mere end 100.000. De grundlagde bydelen Little Havana og udgør kernen i den store spansktalende befolkning.

  I 1980erne blev grundlaget for hele det mondæne Miami og nutidens turisme lagt. Mange penge strømmede til byen, og lejlighedskomplekser, luksusvillaer, femstjernede hoteller og natklubber skød op overalt. Miami Vice var en populær tv-serie i mange lande, og den var med til at markedsføre Miami.