Site logo
Se på kortet
Læs om byen

En tur til Miami er en tur til Floridas dejlige klima, art deco-kvarteret i Miami Beach, utallige aktiviteter og temaparker, flere end en million alligatorer, tropiske strande og meget mere. Man kommer aldrig til at kede sig i Florida, og det gælder i særdeleshed i Miami.

Art deco-kvarteret i Miami Beach er helt specielt med den lokale variant af 1930ernes byggestil. Pastelfarver, mønstre og en særlig udstråling er særkender, og husene fra den tid ligger langs den berømte promenade, Ocean Drive, og mange andre steder i kvarteret, der ligger ved strandene øst for selve byen Miami.

Miamis downtown er moderne og amerikanske. Her kan man se høje bygninger og et poleret forretningskvarter. Der er dog også andre oplevelser i form af bl.a. museer og kvarterer, der står i kontrast til de høje kontorbyggerier. Det drejer sig ikke mindst om Little Havana, hvor eksilcubanere gennem årtier har sat deres præg med kultur og atmosfære.

Der er også store naturoplevelser omkring Miami. Strandene i Miami Beach trækker besøgende hele året, og det gælder også for de store sumpområder, der udgør Everglades National Park. Her lever alligatorer og krokodiller og kan nemt ses fra vejene. Længere mod syd afrunder de billedskønne øer i Florida Keys det amerikanske fastland.

Topseværdigheder

  Art deco

  • Miami art deco: Miami Beach blev etableret i 1913, da en bro stod færdig fra selve Miami. Det dejlige område tiltrak fra starten folk, og der skete en hurtig udbygning. Specielt skete det i tiden, hvor art deco var dominerende, og hvor Miami Beachs høje sol og bløde sand udviklede stedets egen variant af stilarten.
  • Ocean Drive: Gaden Ocean Drive er med sine art deco-hoteller og -bygninger et af Miami-områdets vartegn. Gaden er centrum for bydelens udeliv, og her ligger caféer, barer og restauranter mellem palmer og de smukke art deco-hoteller i pastelfarver.

  Lowe Art Museum

  • Lowe Art Museum: Fra Amerika er her en række værker fra blandt andet mayaernes og inkaernes kultur samt fra indianere i USA. Seminole- og Navajoindianerstammerne er blandt dem, der er repræsenteret. Man kan også se meget andet kunst fra fx europæiske mestre.
  • Sejltur i Miamis havn: Fra Bayside Marketplace sejles dagligt en række ture til øerne i Miami-området, og ikke mindst rundturen i havnen og turen rundt om de mest luksuriøst anlagte øer er anbefalelsesværdig.

Andre seværdigheder

  Miami downtown

  • Miami downtown: Flagler Street er Miamis hovedgade. Her ligger byens skyskrabere fra primært 1970-1980erne side om side i op til 55 etagers højde. Om aftenen er bygningerne smukt illuminerede.
  • Museum of Contemporary Art: Miamis museum for moderne kunst slog dørene op i 1996. I den permanente udstilling kan man se mere end 400 værker af etablerede og nye kunstnere.

  Little Havana

  • Little Havana: Little Havana er bydelen, hvor det store antal cubanske immigranter har slået sig ned. Senere har også andre folkeslag fra Syd- og Mellemamerika bosat sig i Little Havana, ikke mindst nicaraguanere. Ved et besøg i bydelen kan man derfor opleve en dejlig stemning, der er en blanding af caribisk og sydamerikansk kultur.
  • Vizcaya Museum and Gardens: Vizcaya-palæet er opført i italiensk renæssance-stil i 1916. Gennem årtier har palæet dannet rammen om topmøder i byen, og blandt gæsterne er dronning Elizabeth II, pave Johannes Paul II og Ronald Reagan.

Ture fra byen

  Fort Lauderdale

  • Fort Lauderdale: Byen Fort Lauderdale er med sine mange kanaler, øer og sandstrande et rent ferieparadis og et fornemt eksempel på det mondæne og moderne Florida.
  • Coral Castle: Det tog Ed Leedskalnin 28 år egenhændigt at bygge koralslottet, Coral Castle. Ed blev født i Riga i 1887, og dagen inden han skulle giftes med sit livs kærlighed, Agnes, aflyste hun. Siden den tid ville Ed bygge et mindesmærke til Agnes, og på den måde blev Coral Castle skabt.

  Everglades National Park

  • Everglades National Park: Nationalparken Everglades er en af USA’s største. Her kan man opleve de store sump- og mangroveområder, der har dækket hele det sydlige Florida. Naturen er vidtstrakt, og udsigten god, når man blot kommer få meter over terræn.
  • Everglades Alligator Farm: Umiddelbart uden for Everglades National Park ligger Everglades Alligator Farm, der er hjemsted for cirka 2.000 alligatorer i alle størrelser.

  Florida Keys

  • Florida Keys: Florida Keys er en smuk række tropiske øer, der strækker sig fra området syd for Miami og ud i den Mexicanske Golf. Perlerækken af øer er forbundet af broer og dæmninger, og langs hele turen til Key West er der hyggelige strande, små laguner, dejlige spisesteder og mange aktiviteter på land og i det varme vand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]
Shopping
Med børn
Gode links
Historisk overblik

  Miami og det sydlige Florida har været bosat af indianere i omkring 10.000 år. Der skulle gå til omkring 1500, hvor Juan Ponce de León uden held forsøgte at kolonisere området. I 1567 byggede spanierne en missionskirke ved Miami-flodens munding og en fæstning på samme sted i 1743. Det blev starten på en større immigration.

  Seminole-indianerne var i området, og gennem primært 1800-tallet kom det til mange træfninger. Der blev ført tre krige mellem nybyggerne og seminole-indianerne. Den anden Seminolekrig, der blev afsluttet 1842, var særdeles blodig og udryddede store dele af befolkningen i det sydøstlige Florida. Den anden og sidste krig var i perioden 1855-1858, og efter nogle årtier var der ikke mange indianere, der stadig boede i området.

  I 1800-tallet var der spredt bebyggelse med en del plantager omkring det nuværende Miami. Julia Tuttle, en velhaver fra Cleveland, købte i 1891 en stor citrusfrugtplantage og ønskede udover at drive landbrug at stimulere en vækst i området. For at gøre dette tog hun kontakt til jernbanemagnaten Henry Flagler og søgte at få ham til at forlænge sin bane i Østflorida hertil.

  Først efter tre år blev Flagler overtalt. Og i 1896 blev Miami grundlagt med 344 indbyggere. Ikke mindst jernbanen var med til, at det frodige område nemt kunne tiltrække mange immigranter. I 1900 boede her 1.700 mennesker, 10 år senere var indbyggertallet 5.500 og i 1920 var tallet steget til 29.000.

  I starten af 1920erne eksploderede Miamis udvikling. Håndteringen af Forbudstiden var meget liberal og spil var tilladt, og derved kom mange tilflyttere fra det nordlige USA. Byen oplevede et sandt byggeboom, og de første skyskrabere blev opført. 

  I 1926 stoppede de fremgangsrige tider brat med den store orkan, der ramte kysten lige syd for Miami. Stort set ingen bygninger klarede stormen under de delvise eller totale ødelæggelser. Byen tog efter orkanen en slags forskud på depressionen, der grundet økonomisk recession ramte landet fra 1929.

  I 1930erne blev Miami Beach udbygget på meget kort tid, og det skabte det enestående art deco-kvarter, som er blevet en af byens største og mest populære seværdigheder. Under 2. Verdenskrig opførte USA store militæranlæg i Miami, og det var medvirkende til, at der i 1950 boede omkring 500.000 mennesker her.

  Byen voksede fortsat, og efter Fidel Castros cubanske revolution i 1959 ankom mange til Miami, alene i 1965 mere end 100.000. De grundlagde bydelen Little Havana og udgør kernen i den store spansktalende befolkning.

  I 1980erne blev grundlaget for hele det mondæne Miami og nutidens turisme lagt. Mange penge strømmede til byen, og lejlighedskomplekser, luksusvillaer, femstjernede hoteller og natklubber skød op overalt. Miami Vice var en populær tv-serie i mange lande, og den var med til at markedsføre Miami.