Site logo
Se på kortet
 • New Hampshire State House, North Main Street, Concord, New Hampshire, USA

Læs om byen

Concord er hovedstad i staten New Hampshire. Dens historie startede i 1725, da Penacook-plantagen blev etableret, og på stedet voksede bosættelsen til det, der i 1734 blev til byen Rumford. I 1765 skiftede Rumford navn til Concord på foranledning af guvernør Benning Wentworth. Navnet betydet overensstemmelse og blev valgt for at skrinlægge en strid mellem byerne Rumford og Bow.

I dag er Concord en af USA's mindre statshovedstæder, men på trods af størrelsen er der meget at se i byen. Den mest kendte bygning er regeringsbygningen New Hampshire State House, der blev designet af arkitekten Stuart Park og opført i årene 1815-1818. Bygningen blev udvidet i 1910, men statens lovgivende forsamling mødes stadig i de oprindelige rammer.

New Hampshire State House ligger langs hovedgaden Main Street, der med sine mange gamle rødstensbygningen og gode atmosfære er en seværdighed i sig selv. Umiddelbart over for State House ligger bygningen Eagle Hotel fra 1827. Hotellet var en institution i byen, og flere præsidenter og mange andre berømte personer har gennem tiden gæstet hotellet og dets restaurant.

Man kan følge sporet af flere præsidenter kort mod syd fra Eagle Hotel ad Main Street. Her ligger Phenix Hall, hvor Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt har holdt taler. Man kan også gå til den nordlige ende af Main Street til bygningen Pierce Manse, der er et husmuseum på stedet, hvor præsident Franklin Pierce boede nogle år. Selve huset blev bygget i 1830erne og flyttet til den nuværende placering i 1971.

Hvis man vil se flere af Concords større bygningsværker, kan man gå en tur rundt om New Hampshire State House, hvor man blandt andet kan se St. Paul's Episcopal Church, New Hampshire State Library, Legislative Office Building og New Hampshire Historical Society, hvis der arrangeres skiftende udstillinger om temaer fra statens historie.

Topseværdigheder

  New Hampshire State House

  107 North Main Street

   

  Eagle Hotel

  110 North Main Street

   

  Pierce Manse

  14 Horseshoe Pond Ln
  piercemanse.org

   

  New Hampshire Historical Society

  30 Park Street
  nhhistory.org

Tilmeld dig vores nyhedsbrev