Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Omaha er den største by i den amerikanske stat Nebraska. Området blev besøgt af Lewis and Clark Expedition i 1804, og i de følgende årtier blev der oprettet flere handelsstationer her. I 1846 etablerede mormoner den midlertidige by Cutler’s Park i den nordlige del af dagen Omaha. I 1854 blev Omaha etableret som by, og den blev opkaldt efter en af regionens indianerstammer, som den amerikanske stat havde erhvervet jorden fra samme år. Omaha blev hurtigt hovedstad for Nebraska-territoriet, men da territoriet blev en stat i 1867, blev hovedstaden flyttet til nærliggende Lincoln. Byen voksede hurtigt, og der blev bygget jernbaner til Omaha i 1860erne, og de bragte yderligere vækst. De næste mange årtier blev Omahas store kødproduktion etableret som den førende industri. Senere blev der etableret en luftbase ved byen, og her var der stor flyproduktion i en periode. I de seneste årtier er Omaha blevet betydeligt udbygget, og omkring år 2000 startede opførelsen af flere højhuse og nye forretningscentre.

I dag kan man gå nogle fine ture i Omahas downtown, hvor der er en blanding af nye og gamle bygninger. Det gamle Omaha opstod i kvarteret omkring den østlige del af Jackson Street og Howard Street, og det er et godt sted at starte en spadseretur. Det såkaldte Old Market, der er centreret omkring krydset mellem Howard Street og 11th Street, er et populært sted med butikker og restauranter i husene langs de murstensbelagte gader med overdækkede fortove fra tiden omkring år 1900. Mange af husene fra 1880erne og de følgende årtier er bevaret til i dag, hvor en del som fx det gamle Windsor Hotel fra 1885-1887 er blev indrettet med moderne lejligheder. Syd for Old Market kan man se Omaha historiske banegård, Union Station, der fungerede som stationsbygning 1931-1971. Arkitekturen var tidens art deco, der med styrke og maskulinitet passede til jernbanens image. Den smukke stationsbygning blev doneret af Union Pacific Railroad til byen i 1973, og i dag kan man se den smukke banegårdshal ved et besøg på Durham Museum, der har udstillinger om byens og regionens historie.

Nord for Old Market-kvarteret kommer man til den store park, Gene Leahy Mall, der blev udtænkt i 1970erne som en revitalisering af Omahas centrum. Man kan gå nogle fine ture i parken, der strækker sig fra Missouri River og Conagra Lake i øst til den moderne del af Omahas downtown i vest. Og her står byens mange højhuse som kontrast til Old Market, og kigger man mod vest fra parkens fine anlæg, forstår man godt, hvorfor lokale kalder Gene Leahy Mall for Central Park. Blandt de nyere skyskrabere kan man se det 193 meter høje kontorhus, First National Bank Tower, der blev opført 1999-2002 som Omahas og Nebraskas højeste bygning. Fortsætter man lidt mod vest gennem skyskraberkvarteret, kommer man til Omaha Central High, der ligger på et højdedrag. Det var her, byens grundlæggere mødtes den 4. juli 1854 for at fejre etableringen af Omaha. Ved siden af Omaha Central High ligger kunstmuseet Joslyn Art Museum, og tæt herpå kan man se Pioneer Courage Park, der er et monument for bosætterne af det vestlige USA, som ofte drog gennem Omaha. Man kan med fordel også gå en tur ad fx Harney Street, hvor man bl.a. kan se Douglas Country Courthouse, Orpheum Theatre og nogle smukke art deco-højhuse.

Man kan også gå en dejlig tur langs Missouri River, der ligger øst for downtown Omaha. Her kan man bl.a. besøge stedet, hvor Lewis and Clark Expedition gik i land på flodens vestbred i forbindelsen med ekspeditionen, der skulle undersøges det enorme landområde, som USA havde købt af Frankrig i 1803. Ved flodbredden ligger besøgscentret for The Lewis and Clark National Historic Trail, der starter i Pittsburgh i øst og gå hele vejen gennem USA til Astoria i staten Oregon. På besøgscentret er der information om den spændende ekspedition. Omahas lille flodmarina ligger også her, lige som der er flere gang- og cykelstier. Man kan bl.a. krydse Missouri ad Bob Kerry Pedestrian Bridge, der forbinder Omaha med Council Bluffs i Omaha, der i sig selv er en hyggelig by med bl.a. det spændende Union Pacific Railroad Museum.

Topseværdigheder

  • Old Market
  • Union Station
  • Durham Museum
  • Gene Leahy Mall
  • First National Bank Tower
  • Omaha Central High
  • Joslyn Art Museum
  • Pioneer Courage Park
  • Douglas Country Courthouse
  • Orpheum Theatre
  • Lewis and Clark National Historic Trail
  • Bob Kerry Pedestrian Bridge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]