Site logo
Se på kortet
 • San Diego City Hall, Civic Center Way, San Diego, San Diego, Californien, USA

Læs om byen

San Diego ligger i det sydligste Californien, og den er afslapningens by og er nærmest én stor bade- og ferieby, hvor der er kilometervis af palmealléer, sandstrande og turistattraktioner af høj underholdningskarakter. Ved siden af den store turistindustri er der også en flådebase og en del informationsteknologiske virksomheder i byen.

San Diegos historiske steder er dels den spanske Mission San Diego de Alcala (10818 San Diego Mission Road) og dels den gamle spanske og europæiske grundlagte Old Town. Missionskirken blev opført af spanierne som den første i Californien i 1769, og man kan i besøgscentret opleve stedets historie. Old Town blev primært udbygget i perioden 1821-1872. I 1868 blev New Town grundlagt og fokus skiftede derfor dertil. Man kan i dag se en del restaurerede bygninger i det hyggelige kvarter.

Horton Plaza er centrum i det amerikanske San Diegos New Town. Byen blev udviklet her fra 1867, og i området umiddelbart syd herfor finder man Gaslamp Quarter, der har gaslamper i gaderne med de små butikker og mange spisesteder. Gaslamp Quarter er blandt San Diegos absolut mest populære udesteder.

Underholdningen i San Diego tæller mange steder og parker. I den store Balboa Park ligger byens verdensberømte zoologiske have samt en række museer. Ved Belmont Park ligger forskellige forlystelser, blandt andet den store marine- og akvariepark Sea World, der byder på shows og flotte fisk og havdyr fra hele verden. Lidt nord for Belmont Park ligger den fornemme bydel La Jolla.

Man bør også tage til San Diegos havneområde ved North Harbor Drive og Tuna Harbor Park. Her kan man besøge USS Midway Museum, der er et hangarskib fra 1940erne. Man kan også se den ikoniske skulptur Unconditional Surrender (Tuna Lane), der er modelleret efter Alfred Eisenstaedts fotograf af en pige og en sømand ved afslutningen af 2. Verdenskrig. Tæt på skulpturen er der et mindesmærke for Bob Hope og hans indsats for soldater under samme krig.

Ture fra byen

  Palm Springs, Californien

  Palm Springs

  Palm Springs er en af flere byer, der ligger i den californiske ørken i dalen Coachella Valley øst for Los Angeles. Byen er kendt for dens milde og varme klima, mange aktivitetsmuligheder og nærhed til flere spændende steder i naturen.

  Palm Springs blev særlig kendt i første halvdel af 1900-tallet, hvor byen udviklede sig til et populært feriemål. Bjerget Mount San Jacinto vest for byen sikrede og sikrer stadig besøgende behagelige temperaturer selv om vinteren, der kan være kølig ved Stillehavet. Der blev bygget flere og flere hoteller, og luksus tiltrak filmstjerner og andre kendisser.

  Læs mere om Palm Springs

   

  Chinese Theatre, Los Angeles

  Los Angeles

  Los Angeles er stedet, hvor den amerikanske drøm bliver levet. Den skønne beliggenhed med varmt klima og ved Stillehavet er med til yderligere at forsøde den livsglade tilværelse, der hersker i den efterhånden meget store amerikanske by.

  Når man siger Los Angeles, så skal man også sige Hollywood og alle de filmproduktioner, der foregår her. Det er drømmenes by, og alt er muligt i Los Angeles, hvilket man som turist på fin vis får fornemmelse af i byens eksklusive kvarterer som Hollywood og Beverly Hills.

  Læs mere om Los Angeles

Tilmeld dig vores nyhedsbrev