Site logo
Se på kortet
 • Palm Springs City Hall, East Tahquitz Canyon Way, Palm Springs, Californien, USA

Læs om byen

Palm Springs er en af flere byer, der ligger i den californiske ørken i dalen Coachella Valley øst for Los Angeles. Byen er kendt for dens milde og varme klima, mange aktivitetsmuligheder og nærhed til flere spændende steder i naturen.

Palm Springs blev særlig kendt i første halvdel af 1900-tallet, hvor byen udviklede sig til et populært feriemål. Bjerget Mount San Jacinto vest for byen sikrede og sikrer stadig besøgende behagelige temperaturer selv om vinteren, der kan være kølig ved Stillehavet. Der blev bygget flere og flere hoteller, og luksus tiltrak filmstjerner og andre kendisser.

Siden da er byens lufthavn blevet udbygget, og i Palm Springs og nabobyerne i Coachella Valley er der blevet anlagt golfbaner og andre rekreative aktivitetsmuligheder. Man kan også opleve fornem arkitektur i byen, der særligt er kendt for den såkaldte desert modern, der karakteriserer stilarten fra 1950erne og 1960erne, som er toneangivende mange steder i Palm Springs.

Et eksempel på desert modern er byens besøgscenter, Palm Springs Visitor Center (2901 North Palm Canyon Drive), der blev bygget som benzintanken Tramway Gas Station i 1965. Man kan også køre gennem det centrale Palm Springs og se bygninger i stilen, som blandt andet har karakteristiske tagkonstruktioner og vinduer, der skal give skygge og holde den varme sol fra for megen opvarmning af husene.

Lokale og besøgende nyder også godt af nærheden til bjergene og de omkringliggende naturområder. Man kan besøge Joshua Tree National Park mod nord, og mod vest ligger Mount San Jacinto. Man kan nemt komme mod toppen af det 3.302 meter høje bjerg ved at tage svævebanen Palm Springs Aerial Tramway (1 Tram Way), der på godt 12 minutter bringer gæster op i 2.596 meters højde.

Svævebanevognene roterer på vejen, så alle får fine panoramakig hele vejen op. Fra toppen kan man se flere hundrede kilometer væk til bjergene nord for Las Vegas i Nevada, og naturligvis er der et uforglemmeligt udsyn over Palm Springs og Coachella Valley. Mod syd kan man se saltsøen Salton Sea, der ligger 72 meter under havets overflade.

Ture fra byen

  Chinese Theatre, Los Angeles

  Los Angeles

  Los Angeles er stedet, hvor den amerikanske drøm bliver levet. Den skønne beliggenhed med varmt klima og ved Stillehavet er med til yderligere at forsøde den livsglade tilværelse, der hersker i den efterhånden meget store amerikanske by.

  Når man siger Los Angeles, så skal man også sige Hollywood og alle de filmproduktioner, der foregår her. Det er drømmenes by, og alt er muligt i Los Angeles, hvilket man som turist på fin vis får fornemmelse af i byens eksklusive kvarterer som Hollywood og Beverly Hills.

  Læs mere om Los Angeles

   

  San Diego, Californien

  San Diego

  San Diego ligger i det sydligste Californien, og den er afslapningens by og er nærmest én stor bade- og ferieby, hvor der er kilometervis af palmealléer, sandstrande og turistattraktioner af høj underholdningskarakter. Ved siden af den store turistindustri er der også en flådebase og en del informationsteknologiske virksomheder i byen.

  San Diegos historiske steder er dels den spanske Mission San Diego de Alcala (10818 San Diego Mission Road) og dels den gamle spanske og europæiske grundlagte Old Town. Missionskirken blev opført af spanierne som den første i Californien i 1769, og man kan i besøgscentret opleve stedets historie. Old Town blev primært udbygget i perioden 1821-1872. I 1868 blev New Town grundlagt og fokus skiftede derfor dertil. Man kan i dag se en del restaurerede bygninger i det hyggelige kvarter.

  Læs mere om San Diego

   

  Lake Havasu City, Arizona

  Lake Havasu City

  Lake Havasu City er en relativt ny by, idet den blev etableret som rekreativ militærlejr under 2. Verdenskrig. Dengang hed stedet Site Six, og det lå godt ved søen Lake Havasu, der blev kunstigt skab med anlægget af dæmningen Parker Dam i midten af 1930erne. Søen udgør en del af Colorado Rivers løb, og den ligger på grænsen af Arizona og Californien.

  I 1958 købte erhvervsmanden Robert McCulloch godt 13 kvadratkilometer jord i området, og han supplerede købet med yderligere 53 kvadratkilometer, før Lake Havasu City blev grundlagt den 30. september 1963. Den fik formel status af by i 1978, og siden da er byen blev en af de mest besøgte i Arizona.

  Læs mere om Lake Havasu City

Tilmeld dig vores nyhedsbrev