Site logo
Se på kortet
  • Lake Havasu City Visitor Center, English Village, Lake Havasu City, Arizona, USA

Læs om byen

Lake Havasu City er en relativt ny by, idet den blev etableret som rekreativ militærlejr under 2. Verdenskrig. Dengang hed stedet Site Six, og det lå godt ved søen Lake Havasu, der blev kunstigt skab med anlægget af dæmningen Parker Dam i midten af 1930erne. Søen udgør en del af Colorado Rivers løb, og den ligger på grænsen af Arizona og Californien.

I 1958 købte erhvervsmanden Robert McCulloch godt 13 kvadratkilometer jord i området, og han supplerede købet med yderligere 53 kvadratkilometer, før Lake Havasu City blev grundlagt den 30. september 1963. Den fik formel status af by i 1978, og siden da er byen blev en af de mest besøgte i Arizona.

Ud for centrum af Lake Havasu City ligger øen Pittsburgh Point, der tidligere var en halvø. I dag ligger øen adskilt fra resten af Arizona langs Bridgewater Canal, og forbindelsen til øen er byens største seværdighed. Her kan man se London Bridge, som Robert McCulloch købte af bystyret i den engelske hovedstad i 1968, da den skulle udskiftes. Amerikaneren gav 2,5 millioner dollar for byen, som derefter blev nøje skilt ad og sejlet til USA, hvor den blev samlet igen og indviet i 1971.

Hele området omkring London Bridge er seværdigt, og her kan man besøge Lake Havasu City Visitor Center og gå en tur langs kanalen og nyde udsigten til broen. Der er også butikker og spisesteder i området, hvor man også kan tage på en kort færgetur over Colorado River. Færgen sejler fra kajen lige nord for London Bridge, og efter en kort sejltur kommer man til byområdet Havasu Lake på søens vestlige bred i Californien. Her ligger Havasu Landing Resort & Casino, der bliver drevet af indianerstammen Chemehuevi.

Når man er i Lake Havasu City og krydser London Bridge, kommer man til Pittsburgh Point. Man kan køre rundt på øen eller tage en vandretur, og flere steder er der en udsigt over søen Lake Havasu og til Californien, der kun ligger få hundrede meter fra Arizona. Der er også dejlige strande langs Bridgewater Channel, hvis man vil nyde byens normalt gode vejr.

Vil man vide mere om byens og egnens historie, så kan man tage en tur på Lake Havasu Museum of History, der skildrer forskellige perioder og aspekter gennem historiske briller. Her er fx information om de oprindelige indianerstammer og deres kulturer, minedrift, handel, anlægget af Parker Dam og naturligvis tiden med Robert McCulloch og hans køb af London Bridge.

Lake Havasu City har også flere naturlige seværdige, som man kan nyde. En af dem er de mange fugle, der er omkring søen Lake Havasu. Man kan fx tage til Mesquite Bay nord for byen for at kigge over vandet. Det er også muligt at nyde mange stjerneklare aftener i ørkenen, fordi Robert McCulloch designede Lake Havasu City uden gadelamper i boligområderne. Den østlige ende af Bison Boulevard, Site Six Parking Lot på Pittsburgh Point, SARA Park og Yonder Park er nogle af de gode steder for at se stjernerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev