Site logo
Se på kortet
  • Minnesota State Capitol, Rev Dr Martin Luther King Junior Boulevard., Saint Paul, Minnesota, USA

Læs om byen

Saint Paul er en storby, der har været statens Minnesotas hovedstad siden 1849, hvor den lovgivende forsamling for det nyetablerede Minnesota Territory besluttede at etablerede hovedstaden tæt på en Dakota Sioux-bosættelse i området langs floden Mississippi. Det blev dog besluttet at flytte hovedstaden til Saint Peter i 1857, men da Joe Rolette forsvandt med dokumenterne med det vedtagne lovforslag, blev beslutningen ikke ført ud i livet, og Saint Paul fastholdt sin status.

Saint Pauls skyline er i dag defineret af de moderne højhuse, der for alvor blev bygget i byen fra 1970erne. Der er flere seværdigheder i byen, hvor man fx kan gå en tur fra Rice Park og Landmark Plaza. Her kan man se Landmark Center, som blev åbnet i stilen Richardsonian romanesque i 1902 som posthus, domhus og toldbygning for Minnesota. Tæt herpå ligger Mississippi og Science Museum of Minnesota som et af byens mange museer. Andre tæller bl.a. Goldstein Museum of Design, Minnesota Museum of American Art og Minnesota History Center, der ligger i en arkitektonisk spændende bygning fra 1992.

Cathedral of Saint Paul er en romersk-katolsk katedral i ærkebispesædet Saint Paul-Minneapolis. Den er en af de mest kendte domkirker i USA med dens arkitektur og dens smukke beliggenhed på Cathedral Hill med udsigt til downtown Saint Paul. Det var Emmanuel Louis Masqueray, der tegnede katedralen i beaux-arts, og den stod færdig i 1915. Ved katedralen kan man gå ad gaden Summit Avenue, der er kendt som USA’s længste gade med victorianske bygninger. På en spadseretur her kan man se mange fine eksempler på huse i fx Queen Anne-stil og flere nærmest slotsagtige bygninger som James J. Hill House og Frank B. Kellogg House.

Som amerikansk statshovedstad har Saint Paul også en State Capitol. Den ligger umiddelbart nordvest for downtown. Minnesota State Capitol blev tegnet af arkitekten Cass Gilbert og færdiggjort i 1905. Der er mange smukke detaljer i udsmykningen af Capitol som fx i rotunden og i bygningens kuppel. Man kan også se skulpturgruppen The Progress of the State over den sydlige hovedindgang. Man kan med fordel også besøge byens rådhus, Saint Paul City Hall and Ramsey County Courthouse, der er en smuk og stilren art deco-skyskraber fra 1932. I rådhuset kan man se Carl Milles’ 11 meter høje skulptur Vision of Peace.

Man kan også besøge Como Park Zoo and Conservatory, der ligger omkring søen Como Lake. Bystyret erhvervede området i 1873 for at anlægge en offentlig park, og i dag ligger der blandt andet en zoologisk have, en forlystelsespark, en golfbane og et konservatorium i parken. Af bygninger kan man se Zoological Building fra 1936, der blev bygget i samtidens art deco, og det store Marjorie McNeely Conservatory-drivhus. Som en del af byens parker er der gratis adgang til Como Park Zoo and Conservatory.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev