Site logo
Se på kortet
Læs om byen

San Antonio er en af de største byer i den amerikanske stat Texas. Byen blev grundlagt af spanierne i 1718 som mission, og den blev formelt en by i 1731, hvilket gør den til en af de ældste byer i Texas i dag. San Antonio udviklede sig til den største by i den spanske og senere mexicanske provins Tejas.

Texas blev en uafhængig republik i 1836, men USA’s annektering af Texas i 1845 og den deraf følgende mexicansk-amerikanske krig vendte udviklingen, og efter krigen boede der kun 800 i San Antonio. Væksten kom dog hurtigt igen i USA, og der boede cirka 15.000 i byen i 1860.

I 1877 kom jernbanen til San Antonio, der derved blev forbundet med havne og store markeder. I starten af 1900-tallet blev mange gamle byen revet ned for at gøre plads til bredere gader med øget trafik og sporvogne. Siden da har San Antonio udviklet sig til en millionby.

I dag kan man gå gennem San Antonios gader og seværdigheder, hvor der er spændende ting at se fra byens gamle og nyere historie. Pladsen Alamo Plaza er et godt sted at starte. Her ligger Alamo Mission, der blev grundlagt som spansk mission i 1718 for at kristne de lokale indianere. Den nuværende bygning blev opført som mission og fort senere i 1700-tallet og var rammen om Slaget ved Alamo i 1836 under den texanske revolution.

Alamo Mission er sammen med fire andre missioner optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Man kan også se de andre missioner på en tur i byen; Mission Espada, Mission San Juan, Mission San José og Mission Concepción ligger alle syd for byens centrum.

I området omkring Alamo Plaza kan man gå i Alamo Plaza Historic District med en del seværdige bygninger fra 1800-1900-tallene. To eksempler herpå er Post Office and Federal Building fra 1937 og Old Medical Arts Building fra 1926, som begge ligger lige nord for Alamo Mission. Her kan man også se Alamo Cenotaph, der blev rejst i 1940 til minde om Slaget ved Alamo i 1836.

Man kan også gå ned til bredderne af San Antonio River, hvor man kan gå nogle dejlige ture ad San Antonio River Walk. River Walk er et system af stier langs flodens bugtede løb gennem San Antonio, og undervejs kan man nyde mange smukke grønne områder, caféer og restauranter. Man kan også nyde omgivelserne på en af de hyggelige bådture, der sejler på kanalerne. Man kan også vælge at tage langs floden, der leder til byens sydligt beliggende spanske missioner.

Man kan også se San Antonio fra oven med et besøg i Tower of the Americas, der er et 229 meter højt observationstårn med restaurant. Tårnet blev opført i forbindelse med verdensudstillingen HemisFair ’68, som blev holdt i San Antonio. Tårnet står midt i det gamle udstillingsområde, og herfra er der er fremragende udsigt over bl.a. Alamodome og downtown San Antonio med mange moderne højhuse.

De fleste af skyskraberne er af nyere dato, men man kan også se nogle fra første halvdel af 1900-tallet. Det drejer sig fx om den 123 meter høje Tower Life Building, der blev opført 1927-1929, det 103 meter høje Drury Plaza Hotel, der blev bygget i 1929, og Milam Building fra 1928.

Ud over højhusene kan man også se andre bygninger på en spadseretur i downtown; fx Cathedral of San Fernando fra 1700-1800-tallene på Main Plaza, der var centrum i den gamle spanske og mexicanske by. Bag kirken ligger San Antonio City Hall og den spanske guvernørs historiske residens, der stod færdig i 1749. Residensen står som en smuk tidslomme fra en svunden tid i den moderne storby.

Topseværdigheder

  • Alamo Mission
  • Alamo Plaza
  • River Walk
  • Main Plaza
  • Mission Espada
  • Mission San Juan
  • Mission San José
  • Mission Concepción
  • Post Office and Federal Building
  • Old Medical Arts Building
  • Alamo Cenotaph
  • Tower of the Americas
  • Alamodome
  • Tower Life Building
  • Drury Plaza Hotel
  • Milam Building
  • Cathedral of San Fernando
  • San Antonio City Hall

Ture fra byen

  Downtown Austin

  Austin

  Byen Austin er hovedstad i staten Texas, og der bor godt 2 millioner indbyggere i storbyområdet omkring Austin. Den nok kendteste bygning er regeringsbygningen Texas State Capitol, der er 92 meter høj, og som blev bygget 1882-1888.

  Man kan også gå en tur ad Sixth Street, hvor gamle bygninger danner en fin ramme for underholdning og spisesteder. Der er også mange museer i byen som fx The Lyndon Baines Johnson Presidential Library.

  Læs mere om Austin

   

  Houston, Texas

  Houston

  Houston er den største by i den amerikanske stat Texas. Byen blev grundlagt ved sammenløbet af Buffalo Bayou og White Oak Bayou i 1836. Den nye by blev opkaldt efter Texas’ præsident og general Sam Houston, der førte an i Slaget ved San Jacinto i april 1836, som var det sidste og afgørende slag i Texas’ revolution og løsrivelse fra Mexico.

  I august samme år erhvervede Augustus Chapman Allen og John Kirby Allen et stykke jord, hvor de etablerede Houston gennem annoncering, og de fik landets hovedstad placeret her. Denne blev dog flyttet til Austin i 1839, mens Houston voksede. Der blev hurtigt anlagt en havn langs Buffalo Bayou, og efter få årtier var Houston blevet et jernbaneknudepunkt for eksport af bomuld. I 1901 blev der fundet olie øst for Houston, og det kickstartede den texanske olieindustri, der gav vækst i byen.

  Læs mere om Houston

Tilmeld dig vores nyhedsbrev