Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Trenton er hovedstad og en af de største byer i den amerikanske stat New Jersey. Dens historie startede, da engelske kvækere slog sig ned her i 1679. I 1719 blev byen kaldt Trenttowne efter William Trent, der havde erhvervet en stor del af områdets jord fra det første kvækerleders familie. Trenttowne blev senere forkortet til det nuværende Trenton. I 1776 blev Slaget ved Trenton udkæmpet i omkring byen, og det var George Washingtons første militære sejr under den amerikanske uafhængighedskrig.

Efter krigen ønskede New England og flere nordlige stater, at Trenton skulle være landets hovedstad, men syden forlangte, at hovedstaden skulle ligge syd for Mason-Dixon-linjen. Trenton blev i stedet New Jerseys hovedstad i 1790. Trenton voksede støt gennem 1800-tallet, hvor en del omkringliggende byen blev slået sammen med hovedstaden, og hvor jern- og stålindustrien gav mange arbejdspladser.

I dag er Trenton en hyggelig by med en fin beliggenhed langs Delaware River. Byens downtown er overskuelig i størrelsen og nem at se på spadsereture, der fx kan starte ved Trenton City Hall, der blev opført i 1907. Rådhuset ligger langs State Street, der er en af byens hovedgader gennem downtown. Går mod mod vest fra rådhuset kan man se Trentons højhuse, der stammer fra forskellige arkitektoniske perioder fra Broad Street Bank Building fra 1900 til moderne byggerier.

Langs den vestlige del af State Street og dens sidegader ligger byens mest kendte seværdigheder. I Barrack Street kan man besøge Old Barracks Museum, der er et museum, som ligger i Trentons gamle kaserne fra 1758. Kasernen blev bygget til at huse britiske soldater under den franske og indianske krig, der varede fra 1754 til 1763. Kasernen spillede også en rolle i Slaget ved Trenton, hvor byens hessiske garnison tabte til George Washingtons kontinentale hær.

Vest for kasernen ligger staten New Jerseys regeringsområde, der har New Jersey State House som midtpunkt. State House er sæde for statens senat og forsamling, der udgør de to huse i det politiske system. Byggeriet blev relevant, da Trenton blev ny hovedstad efter Perth Amboy i 1790. State House blev opført fra 1792 og er siden da blevet udvidet flere gange. Man kan komme på rundtur i State House, der er en af USA's ældste regeringsbygninger, der stadig anvendes som dens oprindelige formål.

Over for State House kan man se World War II Memorial, der blev etableret i 2008. Sydøst for State House kan man se Patriots Theater, der er en koncertsal fra 1930, som blev opført til minde om 1. Verdenskrig med navnet Trenton War Memorial. Fortsætter man mod vest ad State Street, kan man besøge New Jersey State Museum. Museet er at regne som statens nationalmuseum med kultur- og naturhistoriske samlinger og udstillinger, der formidler statens udvikling.

Man kan også gå lidt syd for downtown, hvor et andet af Trentons spændende museer ligger. Det drejer sig om William Trent House, der blev bygget til William Trent i 1719, og huset er derved byens ældste opførelse. Trent grundlagde Trenton, og gennem tiden har der ud over Trent selv boet tre guvernører i huset, der står som et smukt eksempel på tidlig georgiansk koloniarkitektur.

Ture fra byen

  Philadelphia skyline

  Philadelphia

  Philadelphia er en af USA's historisk vigtige byer, og den var endda landets hovedstad i årene 1790-1800. I byen ved Delaware River ligger der utallige seværdigheder og masser af tidlig amerikansk historie, der giver spændende indtryk fra tiden omkring den amerikanske revolution.

  Det var i Philadelphia, den amerikanske uafhængighedserklæring fra Storbritannien blev vedtaget, og på den måde har byen en særlig status i USA's historie. Det kan man se nærmere på i Independence Hall, der dannede rammen for både erklæringen og for vedtagelsen af den amerikanske forfatning.

  Philadelphia er også meget andet end tidlig amerikansk historie. I det moderne bycentrum står nogle af landets højeste bygninger udenfor New York og Chicago, og her er adskillige interessante museer med alt fra franske impressionister til spændende naturhistorie.

  Læs mere om Phildelphia

   

  New York udsigt

  New York

  New York er en metropol, som også kaldes the Big Apple, og den er indbegrebet af USA og meget af det, USA står for af mangfoldighed, virkelyst og frihed. Det er en international storby, der tiltrækker turister fra hele verden hele året rundt, og der er altid noget spændende at se og opleve i den amerikanske by.

  Ved indsejlingen til byen troner Frihedsgudinden som et symbol på de muligheder, USA altid har tilbudt immigranter og også de tilrejsende turister. Gudinden kan se over på Manhattans blanding af de utallige klassiske og moderne skyskrabere, hvis fundamenter er omgivet af den hektiske og spændingsfyldte stemning, der er en integreret del af megabyens travle og kosmopolitiske centrum.

  Læs mere om New York

Tilmeld dig vores nyhedsbrev