Site logo
Se på kortet
Læs om byen

St. Augustine er en by ved Atlanterhavskysten i det nordøstlige Florida. St. Augustine blev grundlagt den 8. september 1565 af den spanske admiral Pedro Menéndez de Avilés, der var Floridas første guvernør. Han navngav bosættelsen San Agustín efter Augustin af Hippo. Det skete, fordi hans skibe med bosættere, tropper og forsyninger fra Spanien første gang så land i Florida elleve dage tidligere, som var Sankt Augustins navnedag. Byen fungerede som hovedstad i det spanske Florida i over 200 år og herefter i den korte tid, hvor Storbritannien havde herredømmet 1763-1783.

St. Augustine er den ældste eksisterende by i USA's fastlandsstater, som blev etableret af europæiske opdagelsesrejsende og bosættere. Området blev amerikansk i 1819, og i begyndelsen var byen af af Florida-territoriets skiftende hovedstæder, før Tallahassee blev udpeget som permanent hovedstad i 1824. I 1845 blev Florida optaget i USA som en stat, og siden da har St. Augustine som andre steder i Florida oplevet stor vækst i indbyggertallet, der flytter til statens milde klima.

I dag kan man opleve byens historie gennem bevarede bygninger fra St. Augustines forskellige æraer fra den spanske tid til nutiden, og der giver en spændende arkitektonisk blanding og naturligvis noget unikt i et land med kun nyere byer og bosættelser. Det bedste sted at starte en tur i byen er gaden St. George Street, hvor de gamle huse ligger side om side. Man kan blandt andet se byens gamle skole fra før 1716 i nr. 14, og herfra kan man også besøge Colonial Quarter, der emmer af spansk stemning og oplevelser fra gamle dages kolonitider.

I dette område kan man også se og besøge borgen Castillo de San Marcos. Borgen blev designet af den spanske ingeniør Ignacio Daza og anlagt fra 1672. Det var guvernøren Francisco de la Guerra y de la Vega, der igangsatte byggeriet efter engelske overfald i 1668, som ødelagde meget af St. Augustine inklusive det daværende spanske fort, der var bygget af træ. Fortet har fire bastioner med navnene San Pedro, San Agustín, San Carlos og San Pablo og en beskyttende ravelin.

Få minutters gang syd for centrum ligger St. Francis Barracks, der blev opført 1724-1755 af Franciskanerordenen, og som senere blev indrettet som kaserne af briterne. I nærheden af St. Francis Barracks kan man se King's Bakery, der blev bygget i 1700-tallets tid under Storbritannien. Fra 1800-tallet kan man fx se det smukke palæ Markland, der blev bygget i nyklassicisme i 1839, og St. Augustine Lighthouse fra 1870erne. Fyrtårnet er åbent i dag som St. Augustine Lighthouse & Maritime Museum.

Fra 1883 ændrede St. Augustine sig. Dette år kom magnaten Henry Flagler til byen, som han kunne se et stort potentiale i, lige som det var tilfældet for andre dele af Florida. Flagler byggede Ponce de León Hotel i 1885-1887. Det var et luksushotel i spansk nyrenæssance, som i dag er en del af Flagler College. Over for Flaglers gamle hotel ligger Lightner Museum, der er indrettet i det tidligere Hotel Alcazar fra 1888, som også blev opført af Henry Flagler. Fra samme periode kan man se Casa Monica Hotel og Zorayda Castle, mens Bridge of Lions fra 1920erne er hjemsted for byens berømte Medici-løver.

Der er også nogle smukke og interessante kirker i St. Augustine. Tæt på Ponce de León Hotel ligger Grace United Methodist Church, der som hotellet blev opført af Henry Flagler. Kirken blev opført 1886-1887 i spansk nyrenæssance som ved andre af Flaglers samtidige opførelser i byen. Flagler byggede også Memorial Presbyterian Church i samme område, og Henry Flagler tilhørte selv den presbyterianske kirke. Men kan også se Cathedral Basilica of St. Augustine i nærheden. Den blev opført i 1790erne og står som et eksempel på en arkitektur inspireret af ikke mindst spansk kolonistil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev