Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Valley of Fire State Park er et stort område, der er udlagt som en statspark i Nevada. Parken har fået sit navn fra de smukke sandstensformationer af aztekiske sandsten, som blev dannet af sandklitter for omkring 150 millioner år siden. De røde formationer lyser nærmest, som om der er blevet sat ild til dem, når de reflekterer Solens stråler.

Farverne og formationerne er statsparkens store seværdigheder, og man kan opleve en enorm variation i landskabet på en køretur gennem området. Landskabet blev geologisk skabt gennem en kombination af landhævninger, forskydninger i forkastninger og kraftig erosion. Sandsten og gamle klitter dominerer landskabet, og klippeformationerne består også af blandt andet kalksten og skifer.

Man kan også se spor fra områdets forhistoriske anasazi-indbyggere, der var bønder fra den nærliggende og frugtbare Moapa-dal. De besøgte og anvendte området fra cirka år 300 f.Kr. til år 1150 e.Kr. Deres aktiviteter involverede sandsynligvis jagt, indsamling af forråd og religiøse ceremonier, men knapheden på vand menes at have begrænset deres ophold. Der er fine eksempler på helleristninger fra anasazi-folket flere steder i parken.

Valley of Fire State Park kunne etableres med overførslen af 3.550 hektarer føderal jord til staten Nevada i 1931. Arbejdet på parken blev indledt af Civilian Conservation Corps i 1933, og statsparken åbnede i 1934. I dag kan man nyde de smukke omgivelser, når man kører ad Valley of Fire Road, der over cirka 17 kilometer forbinder parkens østlige og vestlige indgange.

I parken kan man blot nyde landskabet fra den smukt anlagte vej, men man kan med fordel tage forbi besøgscentret Valley of Fire Visitor Center, der ligger langs Mouse’s Tank Road. I centret kan man få fin viden om parken. Lidt nord for centret kan man gå ad Petroglyph Canyon Trail, hvor man går i fantastisk natur til et af de bedste steder at se petroglyffer. Atlatl Rock mod vest er et andet godt sted at se den fine klippekunst, og dette sted er særdeles let tilgængeligt. På den modsatte af vejen fra Atlatl Rock kan man i øvrigt gå ad Petrified Logs Loop til forstenede træstammer, og der er også mange andre gode vandreruter, man kan gå ad.

Ture fra byen

  Las Vegas, USA

  Las Vegas

  Las Vegas er glimmerens hovedstad med de mange glitrende neonskilte, imponerende show og fantastiske hotel- og kasinokomplekser. Her er aktiviteter 24 timer i døgnet; uanset om man tager hertil for at gå på spille, for at blive gift i et af de mange Wedding Chapels eller blot for at suge byens puls og entertainment til sig.

  Hotellernes underholdning er koncentreret omkring hovedgaden Las Vegas Boulevard, der også kaldes The Strip. En perlerække af megahoteller ligger langs gaden, og en del af besøget her i Nevadas største by er at besøge dem og deres ekstravagante buffeter og særlige attraktioner, man kan fx opleve er vulkanudbrud, store vandfald, springvand, pirater og Eiffeltårnet i halv størrelse.

  Læs mere om Las Vegas

   

  Zion National Park, Utah

  Zion National Park

  Zion National Park er en amerikansk nationalpark, der ligger i et bjergrigt område i det sydvestlige Utah. Det er et sted, hvor Colorado-plateauet møder ørkenen Mojavo Desert og afvandingsområdet og ørkenen Great Basin. Det møde skaber et rigt dyre- og planteliv og mange geologiske formationer som fx butter, mesaer og kløfter mellem nationalparkens bjerge. Den store sydlige del omkring byen Springdale blev gjort til nationalpark i 1919, mens den nordvestlige del omkring Kolob Canyon blev tilføjet i 1937.

  Den største seværdighed i parken er den kløft, som floden Virgin River har skåret ud af plateauet gennem millioner af år. Historisk blev Colorado-plateauet skabt ved, at blandt andet vulkaner deponerede enorme mængder materialer, og gennem kolossalt tryk og varme blev de nederste lag til klipper, der gennem landhævning dannede det høje plateau, der stadig ligger som en højslette i flere kilometers højde. Efterfølgende har områdets regn skåret først bittesmå revner i stenene, hvor det kunne løbe naturligt mod havet, og små sprækker blev efterhånden til områder som Zion Canyon og Grand Canyon.

  Læs mere om Zion National Park

   

  USA Grand Canyon

  Grand Canyon National Park

  Grand Canyon National Park er en amerikansk park, som er hjemsted for det verdensberømte naturområde Grand Canyon. Parken ligger omkring de 447 kilometer af floden Colorado River, som gennem millioner af år har formet landskabet til den kolossale kløft, der i dag ligger i den nordøstlige del af staten Arizona.

  Grand Canyons dimensioner er kolossale, og kløften er mellem 6 og 29 kilometer bred. Dybden varierer med største dybde på helt op til 1.600 meter, og Coloradoflodens snoede løb graver sig fortsat længere ned, selv om dette ikke er noget, der går hurtigt. Hele vejen langs floden er kløften som sprængt med en kunstners sans for former og farver, og overalt er der et spil i solens stråler mod de hovedsageligt rødnuancerede klippeformationer, og man kan ikke få sig selv til at slippe synet.

  Læs mere om Grand Canyon National Park

Tilmeld dig vores nyhedsbrev