Site logo
Se på kortet
  • Masarykovo náměstí, Masarykovo náměstí, Moravská Ostrava a Přívoz, Tjekkiet

Læs om byen

Ostrava er en by ved floden Oder. Den er Tjekkiets tredjestørste by og ligger på det sted, hvor den mindre floden Ostravice munder ud i Oder-floden. Ostrava blev grundlagt i 1267, og den udviklede sig med byens gode beliggenhed på grænsen mellem Mähren og Schlesien. Senere blev Ostrava centrum for en omfattende kulminedrift og metalindustri, som varede til slutningen af 1900-tallet.

I dag er Ostrava er smuk og hyggelig by med en gammel bydel, der er velegnet til gode spadsereture. Pladsen Masarykovo náměstí er byens centrum, og på pladsen kan man bl.a. se en pestsøjle, der blev rejst i 1702, og byens gamle rådhus, der nu er indrettet som bymuseet Ostrava Museum. På museet kan man lære mere om Ostravas historie gennem billeder, dokumenter, arkæologiske fund m.v.

Nord for den gamle by kan man se Ostravas nuværende rådhus, der ligger langs Ostravice som en af byens mest karakteristiske bygninger. Rådhuset blev bygget 1924-1930, og i det slanke tårn er der en udkigsterrasse i 73 meters højde, hvorfra der er en panoramaudsigt over Ostrava. Bag rådhuset kan man gå en tur langs floden til parken Komenského Sady, hvor der er et monument til minde om sovjetiske soldater.

På den østlige bred af Ostravice ligger det schlesiske Ostrava Slot, der oprindeligt blev opført i 1280erne og ombygget i 1500-tallet. Slottet er i dag en af byens store seværdigheder. Man kan fortsætte syd for byen, hvor der er industrihistorie. Her ligger hallerne Trojhalí Karolina og de store værker i bydelen Vítkovice. Her kan man i gaderne Ruská og Vitkovická besøge museer og udkigssteder i og omkring de lukkede fabrikker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]